KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLADŠÍCH ŽÁKŮ 2018 - 1.5.2018 - ŘÍČANY

30.04.2018 17:49

PROPOZICE: Propozice_KPDMZ_2018 1.5. družstva - mladší žáci.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr350214.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_druzstev_mladsich_zaku_1.5.2018_Ricany/

          Dnes, 1.5.2018 v první májový den odehrálo naše družstvo mladších žáků Krajský přebor družstev mladších žáků. Hrálo se v Městském kulturním středisku "U Labutě" v Říčanech ve velkém sále.

          Litovala jsem, že nehrála obě dvě připravená družstva, ale někteří naši šachisté měli jiný program, a proto jsme do bojů vyslali jen jedno družstvo, a to ještě oslabené, které hrálo v této sestavě: Veselý Jan - kapitán, Vopálka Vojtěch, Slavík Adam, Šťastný Zdeněk, Štanderová Natálie, Škaryd Michal a Škarydová Eliška, která do bojů nakonec nezasáhla. Brácha byl ve formě a turnaj si užíval, tak jsme nestřídali.

          Děkuji všem výše jmenovaným, že se ve sváteční májový den rozhodli reprezentovat vlašimský šach na krajské úrovni. Celkem hrálo 24 družstev a my startovali z 9. příčky. Jestli jsme měli nějaké ambice? Přáli jsme si udržet startovní pozici.

          Družstvo mě velice příjemně překvapilo, celkově jsme se umístili na 5. místě se 13 body. Pro nás určitě milá zpráva a vlastně pochvala všem trenérům, kteří se dětem po celý rok věnují. Dvakrát jsme prohráli, jednou remizovali a čtyřikrát vyhráli. Do posledního kola jsme měli neuvěřitelnou smůlu na los! Je nám to velice líto, že při nás nestálo štěstíčko, děti by si to zasloužily a nám nemilosrdný počítač nalosoval prvního nasazeného a průběžného vedoucího turnaje KŠ Říčany 1925 A. Bylo nám jasné, že naděje na nějaké medailové umístění se rozplynula (ač jsme s tím vůbec nepočítali, ale průběh soutěže tak trošku naznačoval a navíc by to bylo jistě příjemné), do posledního kola jsme šli ze 4. pozice.

          Krátké zhodnocení jednotlivých kol:

1.kolo: Hráli jsme na 9. šachovnici a naším soupeřem byl ŠK Příbram Baník. Vyhráli jsme 5:1. Partie se nepovedla jen Natálce Štanderové a musela přijmout porážku od Honzy Máchy. Ostatní, tak trochu povinná výhra.

2.kolo: Hráli jsme na 4. šachovnici. Soupeřem nám bylo družstvo ŠK Spartak Čelákovice, možná nejméně povedený zápas z celého turnaje. Dokonce na šachovnicích bod byl! Prohráli jsme 2,5:3,5. Honza si s Tomášem Sedmihradským neporadil, velice silného soupeře měl Vojta Vopálka, zadní desky bodovali, ale partii pokazil svoji nesoustředěností Zdeněk Šťastný! Právě tento bod nebo alespoň půlka nám velice chyběla v závěru soutěže.

3.kolo: Hráli jsme na 5. šachovnici. V tomto kole jsme si zase skóre vylepšili, neboť jsme vyhráli 5,5:0,5. Pochvalu si zaslouží za tento zápas všichni, Honza odehrál s Tiborem Čuvalou moc hezkou partii, která skončila remízou.

4.kolo: Hrálo se na 4. šachovnici, soupeři nám byly děti z TJ Sokola Mšeno, za které na první desce hostoval náš kamarád Vláďa Veverka z Mostu a Honzu na první šachovnici přehrál, moc hezkou partii odehrál Vojta Vopálka s Kubou Burdou a i Adamovi se partie povedla. Zadní desky stav jistili remízkami a my vyhráli 3,5:2,5.

5.kolo: Do 5. kola jsme šli ze 4. pozice, hráli jsme dokonce na 2. šachovnici se silným ŠO Sokolem Bakov nad Jizerou, který byl o příčku před námi. Povzbuzení z naší strany zabralo a děti překvapily remízou. Pěkně zahrál Honza a Vojta měl podstatně zdatnějšího soupeře, Adam si vybral jedinou prohru za celý turnaj. Natálka s Míšou to jistili ze zadních pozic a Zdeněk nedotáhl do vítězného konce vyhranou pozici. Škoda, veliká škoda, dvou bodů navíc, které na šachovnicích byly! Klesáme na 6. místo.

6. kolo: stále se však držíme na čele startovního pole a 6. kolo hrajeme na 4. šachovnici s KŠ Říčany 1925 D. Vyhráli jsme 4:2. O bod přišel Míša Škaryd s Vítkem Sehnoutkou na poslední desce a pak Zdeněk Šťastný (1204) s Filipem Žvejkalem (1035). Připsali jsme si další tři bodíky a končíme předposlední kolo asi na 4 příčce?

7.kolo: A nyní to přišlo! Opustilo nás štěstíčko, počítač nám nalosoval 1. šachovnici a průběžné vedoucí družstvo turnaje KŠ Říčany 1925 A!!! Horší los nás potkat nemohl (ze špičky jsme nehráli třeba s Brandýsem, Stamatem či Řevnicemi A). Ovšem, tak to někdy bývá? V tom jsou šachy neobyčejné a o umístění rozhoduje více faktorů.

            Celkově děti moc chválím. Výsledek nad očekávání a dokonce jsme si dovolili "pokukovat" výše. Navíc tato sestava může hrát ještě příští rok, kolektiv opustí kvůli věku jen Adam Slavík a rezervy máme!

            Pro úplnost dodávám, že nejlepším celkem byli šachisté z KŠ Říčany 1925, kteří uhráli 19 bodů a právem si odnášeli zlatou pozici,  druhým celkem ze 17 body byl Sokol Brandýs nad Labem a na třetí příčce skončili děti z Šachové školy Stamat, které uhráli 15 bodů. Všem srdečně blahopřejeme a přejeme jim úspěch na MČR, kam tyto tři celky pojedou reprezentovat Středočeský kraj.

            Pořadatelům vyslovuji dík za zorganizování soutěže a obstarání cen pro soutěžící. První tři kolektivy obdržely pěkné poháry, medaile a diplomy. Věcnou cenu si odvážel každý účastník. My jsme si před odjezdem domů došli ještě na zmrzlinku do místní cukrárny.


Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MLADŠÍCH ŽÁKŮ 218 - 1.5.2018 - ŘÍČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek