KRAJSKÝ PŘEBOR MLÁDEŽE 25.-26.6.2016 ŘÍČANY

25.06.2016 19:17

PROPOZICE: finále-KPM2016_propozice.doc

STARTOVNÍ LISTINY A VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr218677.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_mladeze_2016_Ricany/



TUHÉ KRAJSKÉ BOJE NAD ŠACHOVNICEMI TENTOKRÁT V ŘÍČANECH


     O víkendu 25.-26.6.2016 se sjelo do říčanského Kulturního domu Labuť 133 šachistů, kteří postoupili z regionálních kol žákovských lig na Krajský přebor v šachu mládeže HD 10 - 16 let.

      Z našich kroužků postoupilo hned 5 šachistů. Jan Veselý soutěžil v kategorii HD 10, dařilo se mu nejlépe a své nasazení si vylepšil o 3 příčky, uhrál krásných 6 bodů, hrál výkonem 1210 a v listopadu letošního roku si pojede zahrát do Harrachova Mistrovství Čech. Bude to jeho premiéra na tak prestižním klání. V kategorii HD 12 soutěžili hned tři šachisté, a to Štěpán Filip, František Jelínek a Filip Kůra. Veliké želízko v ohni byl Štěpán, první den mu vyšel velice pěkně, ale v neděli už se mu tak nedařilo. Jeho nasazení na trojce neudržel, skončil 12, uhrál 4 body, hrál výkonem 1267. V této kategorii postupuje jen 8 šachistů na "Čechy", takže  letos zástupce mít nebudeme. Podobně si vedl František Jelínek, který své nasazení sice potvrdil, ale jeho 14. příčka, i když také 4 body a výkon 1292 na postup zkrátka nestačí. Oproti nasazení si polepšil o šestnáct příček Filip Kůra, který uhrál 3,5 bodu a hrál výkonem 1141. Svého zástupce jsme měli i v kategorii HD 14, kde naše barvy hájil Lukáš Zeman. Lukáš zaznamenal v letošním roce největší růst z našich šachistů, v kategorii je mladší, takže si ji zahraje i příští rok. Oproti nasazení si polepšil o 9 příček, uhrál 3,5 bodu a hrál výkonem 1256. I když máme letos jen jeden postup, tak musím kluky velice pochválit, bojovali jako lvi, nikdo z nich nehrál hůře jak na 50 % a musím podotknout, že na této úrovni už je konkurence veliká. Na Mistrovství Čech budou moci jet hrát od nás ještě Petra Píšová a Barbora Slavíková.

       Krajský přebor se letos mimořádně konal v Říčanech (jinak se hraje v Mladé Boleslavi, ale tam opravují internát) a musím konstatovat, že jej pořadatelé zvládli dobře. Nezaznamenala jsem žádné negativní reakce. Nebyl sice pořizován bulletin, ale mnozí si toho ani nevšimli. Zcela určitě si zaslouží pořadatelé pochvalu za plynulý průběh, za dodržování harmonogramu, za přátelské prostředí a pohodovou atmosféru.  První den dostali startující bonus v podobě nanuku a druhý den zase sušenky. Stravovat jsme se chodili do školní jídelny nedaleko hrací místnosti. Jídlo bylo vynikající. Byla tu jen jedna nevýhoda, že si neměly děti po odehraných partiích  kam vyběhnout, zasportovat, neboť kulturní dům je uprostřed města. Každá dívka a žena obdržela Pamětní list ke 110. výročí narození Věry Menčíkové - Stevensonové od Šachového svazu České republiky. Věra Menšíková získala v roce 1927 suverénně první titul mistryně světa a tento obhájila ještě 6 krát, vždy se značnou převahou. Její kralování na šachovém trůně i její život ukončilo bombardování Londýna. Zahynula spolu se svou sestrou a matkou v troskách jejich domu.

       Ve finále byli vyhodnoceni ti nejúspěšnější, postupující se radují z podzimní účasti na Mistrovství Čech, které se bude konat v Harrachově. Pořadatelé rozdali překrásné poháry, medaile a diplomy. Prvních patnáct z každé kategorie si odneslo i věcné ceny. Říčanští pořadatelé děkujeme za pěkný krajský turnaj. Nebudu zde vypisovat všechny vítěze a postupující, to si vyčtete ve výsledkových listinách, či shlédnete v bohaté fotogalerii.

       Závěrem nezbývá než poděkovat všem našim reprezentantům za zodpovědný přístup a vzornou reprezentaci šachových kroužků MěDDM. Děvčatům a Honzíkovi budeme na Mistrovství Čech v Harrachově držet palečky a přát jim hezké zážitky.

       Protože to byl poslední turnaj v tomto školním roce, dovoluji si poděkovat všem vedoucím šachových kroužků v Pravoníně, všem sponzorům, Obecnímu úřadu Pravonín, MěDDM Vlašim, všem přátelům šachu a nezištným pomocníkům za poctivou práci ve školním roce 2015-2016. Čas, který dětem věnují  naši vedoucí je ohodnocen především výsledky svěřenců a že jsme těch úspěchů za letošní školní rok nasbírali veliké množství dokladujeme spoustou článků na www.sachypravonin.cz. Dovoluji si vás pozvat mezi nás, i příští školní rok otvíráme 10 šachových kroužků od věku 4,5 - 15 let (9.třída).

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR MLÁDEŽE 25.26.6.2016 ŘÍČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek