KRAJSKÝ PŘEBOR ŠKOLNÍCH TÝMŮ 13.12.2018 - NERATOVICE

13.12.2018 20:54

PROPOZICE: KK škol Neratovice 13.12. 2018.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY:

MLADŠÍ ŽÁCI: chess-results.com/tnr399829.aspx?lan=5

STARŠÍ ŽÁCI: chess-results.com/tnr399830.aspx?lan=5

STŘEDNÍ ŠKOLY: chess-results.com/tnr399849.aspx?lan=5

              Blahopřeji našim dětem (ZŠ a MŠ Načeradec)  k pěknému třetímu místu a děkuji jim za čestný boj.


NEVYZPYTATELNÁ  ŠACHOVÁ  PRAVIDLA....

            Tentokrát třináctka našemu školnímu družsvu štěstí nepřinesla! V pondělí 13.12.2018 se v Neratovicích uskutečnil Krajský přebor školních týmu. Sjela se sem družstve z celého Středočeského kraje, která soutěžila ve čtyřčlenných družstvech. V každé kategorii startovalo 12 týmů.

            Letos se pořadatelům nepodařilo začít včas, nabrali jsme hodinové zpoždění, které se táhlo po celou dobu soutěže. Opět se promítalo v kině, čehož využívali především mladší žáci a tím bylo dosaženo relativního klidu v sále.

           Šachisté z našeho regionu se promítali ve velké části družstev a dva postupy na MČR jsou zajisté velkým úspěchem a dětem i jejich trenérům srdečně blahopřeji.

           V kategorii mladších žáků bylo opravdu horkým želízkem v ohni družstvo vedené Jiřím Kotzotem ze ZŠ Sázava, které odehrálo téměř všechny partie na první šachovnici a již v předposledním kole bylo jasné, že budou první! Celkově družstvo uhrálo 21,5 bodu. Za nimi skončilo družstvo ZŠ Liteň a na třetím místě ZŠ Milovice. Tato družstva uhrála po 18,5, ale děti z Milovic měly ve druhém pomocném hodnocení o 1 bod menší skóre. ZŠ Sázava soutěžila ve složení: Milan Pešta 5/7, Jiří Matoušek 3,5/6, Veronika Žoudlíková 6/7, Eva Panušková 6/7 a Jakub Novák 0,5/1. V ktegorii mladších žáků jsme ještě fandili ZŠ Jiráskova Benešov, kde hráli naši kamarádi Michael Stein 5,5/7 a Jakub Mlýnek 6/7. Jejich družstvo skončilo na 6. místě s 15,5 body.

           V kategorii starší žáků se očekával tuhý boj a také to tak bylo! Vlašimsko mělo v této kategorii hned tři zdatná družstva, a to ZŠ a MŠ Načeradec (2.nasazená), ZŠ Vorlina (3.nasazená) a Gymnázium Vlašim (5.nasazené). Všechna družstva doslova "převálcovali" šachisté z Gymnázia Mladá Boleslav! Jejich 26 bodů, je toho jasným důkazem. My jsme druhou nasazovací pozici neuhájili (ještě v předposledním kole jsme byli losováni z 2. místa), ale jaksi nás opustilo štěstíčko! Je pravda, že v družstvu na každé pozici půlbod i celý bod byl, ale v průběhu soutěže proměněn nebyl! Do posledního kola nám byl nalosován soupeř, který měl uhráno celkově více bodů, než soupeř našich kamarádů ze ZŠ Vorlina, ale nestačilo ani toto. Lehce jsme naše soupeře zdolali 4:0. Kolegové z Vorliny měli se svým soupeřem více práce, ten poslední bod byl nějaký..., ale co se dá dělat! Jasně se zde projevila ta hodina zpoždění ze začátku turnaje. Mohlo být dost času na dohrání poslední partie a nevznikla by jakási pachuť pochybností. A výsledek: 1. Gymnázium Mladá Boleslav 26 bodů, 2. ZŠ Vorlina Vlašim 20 bodů a 3. ZŠ a MŠ Načeradec. Obě družstva všechna pomocná hodnocení stejná a rozhodovalo jakési pomocné hodnocení, které mi není jasné! Přesto děkuji našim dětem za čestný boj a hezký výkon. Paní ředitelka školy měla i tak velikou radost ze vzorné reprezentace svých dětí na krajské úrovni. Petra Píšová uhrála 4,5/7, Štěpán Filip 5/7, František Jelínek 5,5/7 a Filip Kůra 5/7. Děti z Vorliny hrály takto: Jakub Vojta 6/7, Lukáš Smetana 3,5/7, Barbora Slavíková 4,5/7 a Matěj Fiala 2,5/7. Gymnázium Vlašim obsadilo 7. místo a kluci hráli takto: Filip Vopálka 3/7, Vojtěch Vopálka 3,5/7, Adam Slavík 3/7 a Matěj Fiala 2,5/7. Srdečně přejeme ZŠ Vorlina, které vedl pan učitel Ivo Hradecký, postup na MČR, budeme jim držet palce, aby v celostátní soutěži uspěli. Tentokrát bez nás, ale statečně to zkusíme za rok znovu.

          V kategorii středních škol jen výsledky. 1. Gymnázium Poděbrady 23 bodů, Gymnázium Kladno 21,5 hodu a Gymnázium Říčany 21 bodů. Za střední školy hrála družstva i z okresu Benešov, ale jejich výsledky nebyly nijak zářivé.

          Prohlédněte si fotografie, snažila jsem se zachytit všechny známé tváře z našeho regionu a z fotografií si vyhodnotíte i atmosféru celého turnaje.

          Závěrem děkuji pořadatelům za uspořádání takto velké akce a jménem dětí jim děkuji za poháry, diplomy, medaile, které za své výkony obdržely. Velice děkuji Lukáši Filipovi, který vedl družstvo ZŠ a MŠ Načeradec, děkuji rodičům, kteří děti doprovázeli a fandili jim.

            Marie Filipová

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR ŠKOLNÍCH TÝMŮ 13.12.2018 - NERATOVICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek