KRAJSKÝ PŘEBOR ŠKOLNÍCH TÝMŮ ZÁKLADNÍCH ŠKOL 4.4.2023 - NERATOVICE

04.04.2023 21:40

VÝSLEDKOVÁ LISTINA:

1. STUPEŇ: chess-results.com/tnr750462.aspx?lan=5

2. STUPEŇ: chess-results.com/tnr750467.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/KRAJSKY_PREBOR_V_SACHU_SKOLNICH_TYMU_-_ZAKLADNI_SKOLY_4.4.2023_-_NERATOVICE/

 

KRAJSKÝ PŘEBOR ŠKOLNÍCH TÝMŮ V ŠACHU ZÁKLADNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 2023

      Neratovice přivítaly v úterý 4.4.2023 v sále Kulturního domu šachuchtivé žáky základních škol a gymnázií. Hrálo se ve dvou kategoriích, a to žáci 1. stupně a žáci druhých stupňů.

      V první kategorii (1. stupeň) hrálo 13 družstev a 62 žáků a žákyň. Ve druhé kategorii hrálo 69 šachistů a startovalo zde 15 družstev.

      Vzhledem k velké vzdálenosti z bydlišť žáků ZŠ Vorlina (všechny jsou z okolních vesnic), jsme se s vedením školy dohodli, že převezmu za děti zodpovědnost a oslovím rodiče dětí a pojedeme osobními auty. Tímto děkuji paní Markétě Štanderové a Martinu Čápovi, kteří ochotně souhlasili, a tak jsme se soutěže zúčastnili. Družstvo bylo nasazené 12. v pořadí, dětem jsem řekla, že 10. místo bude úspěchem, oni si daly cíl na 9. místo a nakonec skončily ještě o jednu příčku lépe. V družstvu hráli dva šachisté, kteří chodí do kroužků něco přes půl roku, dva na kroužky už dva roky nechodí a jen Matěj Žížala hraje pravidelně. Naši byli z atmosféry nadšení, turnaj brali zodpovědně, nemusela jsem řešit žádné problémy. Chyb v partiích bylo jako máku, ostatně u jejich soupeřů to nebylo lepší. Jen na prvních dvou stolech se hráli pěkné šachy. Celkem jsme uhráli 14 bodů (ovšem 4 byly z odstoupení). Každý zaznamenal 2 body ze hry. Tak nakonec spokojenost.

       Velice mě potěšilo, že na turnaji padl slib, že Kuba Čáp a Tomáš Brixí začnou v příštím školním roce zase do šachových kroužků chodit. Už v Neratovicích si plánovali jak utvoří družstvo mladších i starších žáků. Turnaj je všechny velice povzbudil.

        Skupinu prvního stupně vyhrála ZŠ Kamenka Čelákovice s 21,5 bodem, druzí na pásce byli žáci ze ZŠ J.A.Komenského z Lysé nad Labem „A“ s 20 body a 3. místo obsadila ZŠ O.Pavla z Buštěhradu s 18 body.

        Musím zmínit veliký úspěch studentů z Gymnázia Benešov (Dudková Josefína, Stein Michal, Zeman Daniel a Fanfrlík Viktor), kteří s přehledem s 23 body kategorii II. vyhráli. Druhé místo obsadilo Gymnázium B. Hrabala Nymburk A  s 21 bodem a béčko téže školy skončilo třetí s 18,5 body. Z našeho regionu zde hráli ještě šachisté ze ZŠ Týnec n/Sázavou, startovali z 5. místa, ale nakonec se museli spokojit s 13. příčkou s 12,5 body.

         O naše hráče jsme se i pěkně starali, dostaly „dopink“ formou čokoládiček, na oběd pizzu či kebab. Využívali jsme i otevřeného kiosku v Kulturním domě, který nabízel široký sortiment zboží.

         Pořadatelé, pan Burda a pracovnice Městského domu dětí a mládeže v Neratovicích se o všechno starali vzorně po celou dobu turnaje, soutěž probíhala plynule a svižně. První tři z každé kategorie obdrželi pěkné poháry a všichni pak drobnou sladkost.

         Děkujeme pořadatelům za uspořádání soutěže, já děkuji výše uvedeným rodičům, kteří nás bezpečně dopravili tam i zpět.

         Mistrovství ČR se bude konat v polovině června, bude dvoudenní a bude se konat ve Zlíně. Z našeho regionu budou reprezentovat studenti OA Vlašim za střední školy a studenti Gymnázia Benešov za druhé stupně základních škol a gymnázií. Přeji jim hodně úspěchů, krásně strávený čas. Slibujeme, že budeme držet palečky! 

Marie Filipová

 

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR ŠKOLNÍCH TÝMŮ ZÁKLADNÍCH ŠKOL 4.4.2023 - NERATOVICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek