KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET - PRAVONÍN - 30.4.2017

28.04.2017 10:58

PROPOZICE: Propozice - KP dětí do 8 let 30.4.2017 Pravonín.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: www.chess-results.com/tnr272946.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_v_sachu_deti_do_8_let_30.4.2017_Pravonin/


KRAJSKÝM PŘEBORNÍKEM DO 8 LET JE

JOSEF BARTÁK Z ŘEVNIC

Zleva: 2. v pořadí Jakub Mlýnek, 1. Josef Barták a 3. Filip Hrubý

...... 

KRAJSOU PŘEBORNICÍ DO 8 LET JE

NATÁLIE ŠTANDEROVÁ Z PRAVONÍNA (TJ SPARTAK VLAŠIM)

Zleva: 2. v pořadí Eliška Helebrandová, 1. Natálie Štanderová, 3. Jana Pecková

........

NEJLEPŠÍ ÚČASTNÍCI ROČNÍKŮ 2009, 2010 a 2011

HOŠI:

2009 (uprostřed Josef Barták - Řevnice), 2010 (vlevo Jakub Mlýnek - Brodce) a 2011 (vpravo Ondřej Mruškovič - Zdice)

........

DÍVKY:

2009 (uprostřed Natálie Štanderová), 2010 (vlevo Veronika Brzková) a 2011 (Eliška Škarydová) - všechny dívky jsou z Pravonína (TJ Spartak Vlašim)

.......

NEJMLADŠÍMI ÚČASTNÍKY:

Jakub Čáp (5.11.2012) a Tereza Slavíková (31.10.2011)

oba z Pravonína (TJ Spartak Vlašim)

........

BLAHOPŘEJEME

------------------------------------------------------------------------

Natálka Štanderová se stala na domácí půdě Krajskou přebornicí

            Pořádat šachový turnaj pro nejmenší šachisty dělá zajisté radost nejen nám v Pravoníně. Na malé bojovníky jsme se předem řádně připravovali a vytvořili jim hezké prostředí jak v hrací místnosti, tak i v přilehlých prostorách, kde si mohli o přestávkách hrát různé hry. Výzdobě jsme věnovali mimořádnou pozornost, chtěli jsme se pochlubit naší hezkou klubovnou a i činností (kroniky, panely, nástěnky).

           Ve Spolkovém domě jsme 30.4.2017 přivítali 57 šachistů do 8 let. Protože to bylo v den čarodějnic, tak k nám i nějaké čarodějnice přiletěly (které, to vám napoví fotografie?). Přivítali jsme děti z 19 šachových klubů z celého Středočeského kraje. V úvodu se k dětem přimluvila starostka obce Pravonín paní Jana Lapáčková, která všem popřála hodně úspěchů. Funkci hlavního rozhodčího plnil pan Jiří Kotzot ze Sázavy, losoval tradičně Petr Havelka ze Sedlčan a rozhodovali dále naši trenéři Lukáš a Vojtěch Filipovi. Hrálo se 7 kol, tempem 2 x 20 minut + 10 sekund na každý tah. Prohrával 3 nemožný tah.

           Do cenového fondu přispěl Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi (pracují pod ním všechny naše šachové kroužky) a významný sponzor Vlašimské městské lesy s.r.o.. Z obou organizací, v průběhu dne, přijeli děti pozdravit jak Pavla Homolková - ředitelka MěDDM, tak i Ing. Petr Havlín - jednatel VML s.r.o.. Ceny jsme měli opravdu pěkné, šachisté měli z čeho vybírat a ti nejspěšnějí a nejmladší si odnesli velké plyšové šachové figurky od firmy Pawnie - Plyšachy. Našim sponzorům děkuji a pevně věřím, že nám zachovají přízeň i nadále.

           Turnaj proběhl bez problémů, časový plán se nám dařilo plnit. Rozhodčí měli tentokrát hodně práce, nemožnými tahy se to jen hemžilo. Všem čtyřem rozhodčím moc děkuji. Děkuji i děvčatům v kiosku a při prezenci. Poděkování patří všem ochotným, kteří nám pomohli uklízet nábytek a pak uklidit celý spolkový dům.

           Krajským přeborníkem se stal Josef Barták z ŠK Řevnice, uhrál 6 bodů

                                              2. místo: Jakub Mlýnek z TJ Jawa Brodce 6 bodů

                                              3. místo: Filip Hrubý ze Sokola Buštěhrad 5,5 bodu

           Krajskou přebornice se stala Natálie Štanderová z TJ Spartak Vlašim 5 bodů

                                            2. místo: Eliška Helebrandová z TJ Spartak Vlašim 4 body

                                            3. místo: Jana Pecková ze Sokola Brandýs nad Labem 4 body

           Nyní pár slov k našim dětem, dětem z Šachového klubu Pravonín, které startují pod hlavičkou TJ Spartak Vlašim:

NATÁLIE ŠTANDEROVÁ: Natálka se stala Krajskou přebornicí, je to pro nás velice příjemná zpráva a máme z jejího úspěchu velikou radost. Uhrála 5 bodů, hrála výkonem 1170. Zahájila sice prohrou s Matějem Macháčkem z Milovic, i tuto skutečnost oplakala. Pak ještě ztratila bod ve 3. kole s říčanským Mikulášem Němcem, ovšem její spanilá jízda v následujících čtyřech kolech, jí vynela celkově na 12. místo. Natálka podala hezký výkon a zaslouží si velkou pochvalu.

MICHAL ŠKARYD: Míša skončil celkově na 15. místě, uhrál 4,5 bodu, hrál výkonem 1119. Zaváhal ve druhém kole, škoda pak prohry v kole posledním, kdy mu nepřál los a dostal za soupeře Tomáše Tichého z TJ Bohemians Praha (ten připravil o 1/2 bodu vítěze) a sám skončil na 3. místě. I tak jsem s výsledkem Míši spokojená, hrál zodpovědně, prohry, které utržil ho mrzely, hezky tvořil hru, jeho partie byly dlouhé, přemýšlel na každým tahem, takže také pochvala za výkon.

ZEMAN DANIEL: 4 body, výkon 1050, splnil na 57 %, 17. místo - Dan odehrál jeden ze svých úspěšných turnajů, na to, že je to předškolák, tak moc hezký výsledek. Podotýkám, že hrál včera celý den v Říčanech za šestičlenné družstvo do 12ti let a žádná únava na něm dnes vidět nebyla. Pochvala za výkon.

ZEMAN TOMÁŠ: 4 body, výkon 1050, splnil na 57 %, 23. místo - I pro Tomáše to byl úspěšný turnaj, takže také pochvala. Všechny jeho vyhrané partie byly promyšlené, jen se mi zdá, že začal zrychlovat hru. Musí zpomalit, nechvátat. I Tomáš je předškolák.

ELIŠKA ŠKARYDOVÁ: 4 body (jedno kolo měla volno - lichý hráč), skončila na 24. příčce. Díky tomu se stala nejlepší dívkou ročníku 2011. Eliška hraje s rozmyslem, pěkně pomalu a dávala pěkné 3 maty. Eliška je další reprezentantkou z řad předškoláků.

LENKA ŠŤASTNÁ: 3 body, a to jeden z volna, výkon 875, 35. místo. Lenka umí hrát lépe, dnes neměla svůj den. Dala sice ve dvou partiích maty, ale přehlížela figury, netvořila hru, byl tam i nějaký nemožný tah. Máme co zlepšovat.

VÍT DUDA: 3 body, výkon 1073, dával 3 maty. Hraje pomalu, ještě musíme zapracovat na taktice. "Požírá" figurky a nevidí, že by mohl matit, i u něho jsem zahlédla nemožné tahy, ale co je horší, on nehlásí nemožné tahy soupeřů a pak zbytečně prohrává. Celkově se umístil na 40. příčce. I Vítek je teprve předškolák.

TEREZA SLAVÍKOVÁ: 3 body, výkon 963, 42. místo. Terezka třikrát matila. I u Terky se mi zdá, že zrychluje hru, musí více přemýšlet nad tahy svých soupeřů a pak teprve táhnout. U Terezky oceňuji její zapalení do hry, ta šachy opravdu miluje. Jakmile uvidí někde volnou šachovnici, hned shání soupeře ke hře. Těší se na schůzky a na šachové turnaje jezdí velice ráda, a to byla nejmladší dívkou turnaje!

SIMONA ONDRÁKOVÁ: 2,5 bodu, výkon 908, 46. místo. Simonka umí zahrát lépe, ale byl to její první turnaj, chvilku jí trvalo, než si na vše přivykla. Mat, který dala byl promyšlený, ovšem dvě vyhrané partie končili remízou a to byla velká škoda. Škoda, že nemůže Simonka chodit do kroužků dvakrát v týdnu? Je předškolní, tak máme dostatek času na zlepšení.

VERONIKA BRZKOVÁ: 2 body, výkon 849, 48. místo. U Verunky musím konstatovat, že to byl jeden z horších turnajů, umí zahrát lépe. Dva maty, které dala byl hezky vypracované. Velice se zlepšila v komunikaci, už se nestydí ohlásit nemožné tahy. Dnes však nechávala stát figury a i nějaký ten "nemožňáček" tam byl. To nic nemění na tom, že byla nejúspěšnější dívkou ročníku 2010, myslím, že ji tato skutečnost mile překvapila.

CECÍLIE BUREŠOVÁ: 2 body, výkon 842, 55. místo. Cecilka dnes neměla svůj den, moc se jí nedařilo. Projevila se skutečnost, že nechodila do kroužku skoro půl roku, kdy se jí nekupily zdravotní a jiné problémy a nyní vše doháníme. Dva maty, které vypracovala byly hezké, hraje pomalu a s rozmyslem. Nedokázala si nejméně ve dvou případech poradit s koncovkou. Víme tedy, na čem máme zapracovat.

       A nyní čtvreřice chlapců, které jsme dodatečně nominovali na Krajský přebor "osmiček". Přebor se konal u nás doma, tak proč by si to nemohli zkusit? Očividně si turnaj užili, okoukali jak to chodí, seznámili se s prostředím, které na každém turnaji je a vědí, co se musí doučit. Jsou to všichni děti z mateřských školek. Pro ně odehrání 7 kol bylo chvályhodným výkonem a odvedením celodenní poctivé práce.

DAN VOPÁLKA: 2 body, výkon 842, 52. místo, ukázal, že dávat mat umí! První kolo vypustil a spadl na čas, to byla velká škoda, jinak na kroužku hraje Daník o hodně lépe, dnes mu turnaj nesedl.

FILIP JANKOVSKÝ: 2 body, výkon 727, 53. místo, jeden bod měl za volno a uhrál dvě remízy, Filip byl na kroužku zatím jen třikrát, ale dobře pracuje, chtěla jsem, aby si to zkusil. Vypozorovali jsme si, co se musíme doučit.

MATOUŠ CACÁK: 2 body, výkon 727, 54. místo, jeden bod za volno a pak dvě remízy. Matoušovi se turnaj nepovedl vůbec, na kroužku i na domácím turnaji hrál o hodně lépe. Asi ho ta atmosféra rozptylovala?

JAKUB ČÁP: 1 bod, výkon 691, 57. místo. Kubík uhrál dvě remízy, on hraje o hodně lépe, dnes jsem ho tak trochu nepoznávala, asi měl na něj také vliv ten soutěžní "mumraj"? Nevím, co s ním bylo? Dokázal prohrát partii, ve které měl dvě věže navíc. Nevytvářel si koncovku k matu, ale "požíral" figurky a pak o těžké figury přišel? Ale byl nejmladším účastíkem celého turnaje, až v listopadu mu bude 5 let, tak se není čemu divit? Máme tedy dost času na zlepšování. Kubíka šachy moc baví.

Pevně věřím, že o všech těchto malých chlapcích budeme psát i v příštím roce a zcela určitě budou na podstatně vyšších příčkách.

        Všem dětem děkuji za jejich účast a podané výkony, velice si vážím jejich pracovitosti a snahy co nejlépe uspět. Velice si vážím jejich kolektivní podpory. Úspěch si přejí, fandí si. Je to "správná" parta malých šachistů a já jsem na ně pyšná.

       



Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET - PRAVONÍN - 30.4.2017

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek