KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU DĚTÍ DO OSMI LET - 2014 3.5.2014 V PRAVONÍNĚ

22.04.2014 18:01

 

PROPOZICE: 2014 - KP do 8 let Pravonín.doc

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr131180.aspx?lan=5&art=4&wi=821

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/

FOTEČKY OD MARTINA MEHESE: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/KP_v_sachu_do_8_let_od_Martina_Mehese_3.5.2014/

 

NAŠI NEJROZTOMILEJŠÍ ŠACHISTÉ SOUTĚŽILI...

        Právě Pravonín měl tu čest uspořádat Krajský přebor v šachu dětí do 8 let 2014. Navíc to bylo v době (3.5.2014), kdy je naše prostorná náves osázená  kaštany,  obsypána tisíci bílých květů, které doslova září a voní po celé vesnici. Pravda, že někteří z rodičů, kteří si byli naši náves prohlédnout hubovali na tak poničený zámek, ovšem co naděláme s italskou firmou, která se k žádnému budování nemá!
       Turnaj přijela pozdravit paní ředitelka Městského domu dětí a mládže ve Vlašimi (pod jehož hlavičkou pracují všechny šachové kroužky z vlašimska, jež jsou jejím prostřednictvím plně materiálně zajištěny) Pavla Homolková, která vydatně přispěla do cenového fondu. Děkujeme.
        Přivítat děti a jejich doprovody přišla, jako pokaždé, paní starostka Jana Lapáčková, která je milovnicí historie a vždy má připraveno nějaké pěkné vyprávění, na které se těšíme i my dospělí.
       Ale zpět k šachům. Sjelo se z blízkého i širokého okolí 36 nejmenších a nejroztomilejších šachistů a porovnávali své šachové umění a bojovali o pěkné ceny. Jsou to děti z mateřských školek nebo prvních či druhých tříd základních škol a odváději veliký kus práce, ke které se staví s velkou zodpovědností a to je na nich nejkrásnější.
       Na turnaj jsme se zodpovědně připravovali, protože na prvních turnajích těch nejmenších nejvíce záleží. Tvrdím, že tyto malé "prcky" musíme nejdříve naučit šachy milovat a pilnou prací a trpělivostí se výsledky dostaví vždycky. Nesmí je při těchto prvních tazích nic odradit. Proto, když jsem viděla u kohokoliv slzičky (a že jich bylo!) hned jsem se snažila jejich první neúspěchy rozptýlit, aby na nepovedené partie co nejdříve zapoměli.
       Hráli jsme v pěkně vyzdobeném sále, pro doprovody byl k dispozici celý spodní sál a navíc děti po odehrání svých partií chodili do naší klubovny, kde jsme pro ně měli připraveno k odpočinku spoustu jiných společenských her. Nechybělo občerstvení, kdy naše pravidelné pomocnice nabízely široký sortiment dobrot.
       Hrálo se na 2 x 15 minut na sedm kol. V turnaji jsme i my z Pravonína měli tři želízka v ohni. Vítězem krajského přeboru se stal Jakub Beran ze Sokola Bakov nad Jizerou. Jako jediný uhrál plných 7 bodů. Stříbrnou příčku obsadil Jáchym Šmolík z Šachového oddílu Figurka z Říčan, ten uhrál 6 bodů. Třetí z chlapců byl Tomáš Tutr z Šachového klubu Velvary. Nejlepší z dívek (celkově třetí) se umístila Maruška Karpecká z ŠK Řevnice s 5 body. Ta jistě udělala radost nejen svému tatínkovi, který ji doprovázel, ale i panu Janu Paukertovi, jež je "otcem" této soutěže osmiletých dětí a založil věru moc hezkou tradici. Stříbrná z dívek byla Nikol Slavíková z Úval, která získala 2 body a třetí naše Barunka Slavíková, která uhrála také 2 body. Všem srdečně blahopřejeme.
         Ani naši kluci z klubu se neztratili. Adam Slavík uhrál pěkných 5 bodů a v posledním kole hrál na první šachovnici a bojoval o medailové umístění. Do posledního kola mu ovšem los přinesl vítěze turnaje, na něhož však nestačil. Ovšem, Adámku, výsledek je to moc pěkný a za 6. celkové, resp. 5. místo mezi kluky, se stydět nemusíš. Druhý z našich chlapců byl Vojtěch Vopálka, který se umístil na 12. příčce se 4 body. I on skončil v první polovině startovní listiny a navíc Vojtík si bude moci tento turnaj zopakovat příští rok. A to by bylo, aby to nezacinkalo!!!
         Do organizace se zapojili všichni naši trenéři, kterým touto cestou děkuji. Velice děkuji rozhodčím, panu Horákovi, Havelkovi a Matějovskému. Moc děkuji i našim dorostencům (bývalých členů klubu), kteří se nejen přišli na malé šachisty podívat, ale i pomohli s úklidem. Nebylo to poprvé a já si toho moc vážím.
         Myslím, že se turnaj vydařil a že děti i jejich doprovody byli spokojeni a rádi se budou k nám do Pravonína vracet.
        
       

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU DĚTÍ DO OSMI LET - 2014 3.5.2014 V PRAVONÍNĚ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek