KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU ŠKOLNÍCH TÝMŮ - 17.12.2019 - NERATOVICE

17.12.2019 20:22

PROPOZICE: KK_v_sachu_skol_Neratovice_2019_verze_18_11_16hod.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr499486.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_v_sachu_skolnich_tymu_17.12.2019_-_Neratovice/

Děti ze ZŠ a MŠ Načeradec obsadily ve své kategorii 1. místo s náskem 3 bodů za druhými Kralupy a postupují na MČR do Zlína!!!!! Jako jediní uhrály 24 bodů a nebyly nikým poraženi.

Gratulujeme!

 

Článek od trenéra je výše pod názvem "Neporažení!"

 

Pro pořádek jen dodávám:

     Šachový turnaj pořádal 17.12.2019 Dům dětí a mládeže Neratovice a tři pracovnice z DDM po celý den asistovaly rozhodčím a přičinily se za plynulý průběh soutěže. Hrálo se ve Společenském domě v Neratovicích, kam se sjelo více jak 180 šachistů, kteří soutěžili ve 42 družstev.

      Družstva hrála ve třech kategoriích: I. kategorie - žáci z 1. - 5. tříd ZŠ, II. kategorie - žáci z 6. - 9. tříd a příslušným ročníků osmiletých gymnázií, III. kategorie - studenti středníchg škol a studenti víceletých gymnázií. Hrála smíšená čtyřčlenná družstva, hrálo se švýcarem na 7 kol, tempem 2 x 20 minut + bonus 3 vteřiny na 1 tah.

      V první kategorii hrála z našeho regionu ZŠ a MŠ Sázava, ZŠ Týnec nad Sázavou. V této kategorii se družstva srovnala podle nasazení a z prvního místo postoupily děti ze ZŠ Lysá nad Labem - Hrozného a k naší velké radosti šachisté ze ZŠ a MŠ Sázava, kteří skončili druzí rozdílem pouhého 0,5 bodu. V této kategorii hrálo 16 čtyřčlenných družstev

      Druhá kategorie byla z našeho regionu obeslána šachovými školními družstvy ze ZŠ a MŠ Načeradec a ZŠ Týnec nad Sázavou. Do Neratovic jeli šachisté z Načeradce se startovním číslem 2.  Odvedli veliký kus práce, bojovali opravdu statečně a podařilo se jim remizovat s prvními nasazenými Kralupy nad Vltavou a úplně přehrát 4. nasazený Buštěhrad. Nakonec brali 1. místo ve své kategorii starších žáků s vysokým náskokem 3 bodů, celkem uhráli 24 bodů a uhráli si postup na MČR. V této kategorii soutěžilo 14 družstev.

      Středoškoláci poměřili své síly ve 12 družstvech, náš region reprezentovalo Gymnázium Benešov, které bylo 1. nasazené, ale nakonec bralo jen bramborové umístění. Na MČR se probojovalo Gymnázium Palackého Mladá Boleslav s 20 body a na 2. místě s 19 body skončilo Gymnázium Říčany.

       Za svůj výkon šachisté získali diplomy a poháry.

       Cestou domů jsme se s dětmi z Načeradce zastavili v „Mekáči“, kde si objednali, na co měli chuť a diskuze o zážitcích z celého dne nebrala konce.

 

 

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU ŠKOLNÍCH TÝMŮ - 17.12.2019 - NERATOVICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek