KVALIFIKAČNÍ ODDÍLOVÝ TURNAJ V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET

20.04.2017 15:48


Propozice: Propozice - kvalifikační turnaj dětí do 8 let 22.4.2017.docx

Fotečky: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Kvalifikacni_oddilovy_turnaj_deti_do_8_let_22.4.2017_Pravonin/


UŽ VÍME KDO JE KRÁLEM A KRÁLOVNOU ŠK PRAVONÍN V OSMIČKÁCH

          Uspořádat oddílový turnaj dětí do osmi let, které navštěvují naše šachové kroužky, byla nutností. Děti jsou šikovné, některé (ani ne po roční práci) už jezdí na šachové turnaje a vedou si velice pěkně. Některé jsou už ostřílení šachisté a reprezentují i druhým rokem. Ovšem u některých jsme si museli vyzkoušet, zda vůbec vydrží hrát 7 kol. A protože budeme Krajský přebor dětí do 8 let pořádat za týden u nás v Pravoníně, tak chceme vyslat co nejvíce dětí, které si tento krajský přebor zahrají a zase je to posune zcela určitě dál. Deset dětí už jsem přihlásila a po dnešním turnaji jich přihlásíme ještě dalších pět.

          O cenový fond na tento turnaj se postarali spolupořadatelé oddílového turnaje Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi a  Vlašimské městské lesy s.r.o. a pak dary fyzických osob. V kiosku obsluhovaly Markéta Brzková, Lenka Šťastná a Markéta Štanderová (ta i fotila) a v klubovně měla dozor a po každé pauze klubovnu uklidila, Olinka Brožková. Funkci rozhodčích plnili Lukáš Filip (ten i losoval) a Vojtěch Filip a věru měli hodně práce. O nemožných tazích si dokonce vedli evidenci a tím vznikl okamžitý nápad ocenit ty, kdož neudělali za celý turnaj ani jeden nemožný tah! Všem pomocníkům velice děkuji a děvčatům a rozhodčím ještě za pomoc při úklidu.

          Hrálo se švýcarem na 7 kol, tempo hry 2 x 15 minut na tah. Prohrával každý třetí tah. Rozhodčí měli pravomoc prohlásit partii za remízu i bez žádosti některého z hráčů a pak směli upozorňovat na to, že zapomněl hráč přepnout hodiny.     

          Turnaj jsme zahájili s malou prodlevou, čekali jsme na dva opozdilce, ale opravdu jen pár minut. Pak už šlo všechno jak na drátkách. Děti po odehrání odcházely na občerstvení nebo do klubovny, kde pro ně byla připravena spousta deskových a jiných her a ony si to opravdu užívaly. Samy si vybraly co je baví, nikdo jim neurčoval co a jak a byly ve svém živlu. V hrací místnosti, tím pádem klid. Přihlíželi jen rodiče, kteří ani nedutali a své děti doslova nepoznávali. Obdivovali své ratolesti, jak se dokáží soustředit, jak se dokáží věnovat své partii. Kolik činností musí stíhat - přemýšlet nad tahy, mačkat hodiny, hlídat si čas, vymýšlet plán a pak vymyslet tu správnou koncovku! Každý z dětí dnes odpracoval skutečně veliký kus práce a všichni si zaslouží velikánskou pochvalu. Nebyli na ně pyšní nejen rodiče, ale i my trenéři! Doslova jsme sklízeli ovoce své práce!     

           Uskutečněný turnaj nám skutečně napověděl, že můžeme na KP poslat, kromě již přihlášených (Veronika Brzková, Vít Duda, Ondráková Simona, Slavíková Tereza, Zeman Daniel, Zeman Tomáš, Škaryd Michal, Škarydová Eliška, Štanderová Natálie, Šťastná Lenka) další, a to Cecilii Burešovou, Matouše Cacáka, Jana Hejzlara, Dana Vopálku a Jakuba Čápa.

           Vrátím se ještě k nemožným tahům. Na turnaji jsme děti alespoň naučily, aby takovéto tahy hlásily, aby se nestyděly a i tak sbíraly své bodíky. Věřte nevěřte z 18 dětí (další 4 jsou nemocní) jen 3 nezahrály ani jeden nemožný tah, a to Natálka Štanderová, Daniel Zeman a Terezka Slavíková. Všichni dostali krásnou plaketu. Nejmladším účastníkem turnaje byl Jakub Čáp (narozený 5.11.2012) a už si i zahraje KP! Jen o tři měsíce je mladší Dan Vopálka a KP bude hrát také! Vypadá to, že budeme mít do budoucna z čeho vybírat!

Výsledky:

           Nejlepším hráčem dnešního turnaje byl Daniel Zeman. Jako jediný nepřišel ani o jeden bod. Dnes neměl přemožitele, poradil si s dětmi staršími o více jak dva roky. Daník odehrál pěkné partie, hrál klidně, soustředěně, pozorně a vyplatilo se mu to. Z prvního místa se velice radoval a já musím konstatovat, že si ho opravdu zasloužil. Královnou se stala Natálie Štanderová (celkově ale až čtvrtá) a uhrála 4,5 bodu. Druhý z chlapců byl Míša Škaryd 6 bodů, třetí pak Tomáš Zeman uhrál 4,5 bodu. Míša byl poražen jen vítězem turnaje a Tomáš měl tak trochu smůlu, že ho o jeden bodík připravil brácha Dan, o druhý Míša, ale třetí místo je velice pěkné. Z dívek druhá, ale celkově 6. místo se 4 body se umístila Lenka Šťastná a hned za ní na 7. místě, ale z dívek třetí se umístila Veronika Brzková.

           Děti si odnesly spoustu pěkných cen, užily si smysluplně strávený den, ale o tom všem vypovídají fotografie.

           Ještě jednou děkuji všem, kdož se o uspořádání turnaje jakýmkoliv způsobem přičinili. Děkuji rodičům, že dětem věnovali svůj volný čas a především děkuji malým šachistům za velký kus odvedené práce.

Diskusní téma: KVALIFIKAČNÍ ODDÍLOVÝ TURNAJ V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET

Datum: 02.06.2018

Vložil: Albertgox

Titulek: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate related is an essential part of a male's the reproductive system. It secretes fluids that assist the transportation and activation of sperm. The prostate is situated just before the rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, it is almost always really really irritating and inconvenient for your patient as his urinary method is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also known as prostatitis, is easily the most common prostate-related overuse injury in men younger than 55 yrs . old. Infections of the prostate gland are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common of most kinds of prostate infection. It is due to bacteria found in the large intestines or urinary tract. Patients may experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to ease the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is a condition of a particular defect inside gland and also the persistence presence of bacteria inside urinary tract. It can be a result of trauma towards the urinary tract or by infections from other areas in the body. A patient may go through testicular pain, back pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal of the prostate defect accompanied by making use antibiotics and NSAIDs to take care of the redness.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not yet to ascertain the cause of these conditions. Some researchers believe that chronic non-bacterial prostatitis occur due to unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and heavy lifting might cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an effective meals are important. These are some of the steps you can take and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for our health and wellbeing and it'll also keep your urinary track clean.

2. Some studies claim that a number of ejaculations weekly will help to prevent cancer of prostate.

3. Eat steak without excess. It has been shown that consuming over four meals of beef per week will raise the risk of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an appropriate diet with cereals, vegetable and fruits to be sure sufficient intake of nutrients essential for prostate health.

The most significant measure to look at to be sure a healthy prostate is to go for regular prostate health screening. If you are forty years of age and above, you need to go for prostate examination at least one time annually.

Přidat nový příspěvek