LIGA VYSOČINY - O PERNÍKOVOU CHALOUPKU - NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU - 7.1.2017

06.01.2017 18:00

O PERNÍKOVOU CHALOUPKU

         Z našeho klubu se turnaje zúčastní Lukáš Zeman a jeho malí bráchové Daniel a Tomáš, pro které to bude jejich první veřejné vystoupení. Všem přejeme, aby se jim turnaj vydařil a dovezli si pěkné zážitky.

Propozice: Perníková chaloupka 2017 - Náměšť n.O. 7.1..doc

Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_pernikovou_chaloupku_Namest_nad_Oslavou_7.1.2016/

Startovní a výsledkové listiny:

Starší: https://www.chess-results.com/tnr257333.aspx?lan=5&art=1&wi=821

           Blahopřeji Lukášovi k velmi pěknému výsledku, který z 39 účastníků obsadil velice pěkné 5. místo (byl 9. nasazený), uhrál 5 bodů. Právě jsem se dozvěděla, že ve své kategorii získal ZLATO! Lukáši, moc jsi mě potěšil.

Mladší: https://www.chess-results.com/tnr257303.aspx?lan=5&art=1&wi=821

            Blahopřeji našim účastníkům z kroužku Začátečníků předškolních k získání prvních bodíků v jejich šachové kariéře. Daník uhrál pěkné 2 body a prý i dvě hezké partie a Tomášek jen o půl bodíku méně (porazil bráchu). Mám velikou radost, že takto uspěli!


"O perníkovou chaloupku"

V sobotu 7.1. 2017 jsme se syny vyrazili na šachový turnaj, který se konal v Náměšti nad Oslavou, jehož pořadatelem byl DDM Radost ve spolupráci s firmou ALFIN-TRADING s.r.o. a byl hraný současně jako 3. ze série turnajů Ligy Vysočiny mládeže. Dlouho jsme zvažovali, zda máme na turnaj přihlásit i naše dvojčata Tomáška s Daníčkem. Přeci jen na kroužek do Pravonína docházejí prvním rokem a jsou narozeni v listopadu 2010. S manželem jsme se dohodli, že to pojmeme jako rodinný výlet a zároveň tak klukům splníme sen, účastnit se na turnaji po boku staršího bratra Lukáše. Hned ráno jsem byla šokovaná, jak všichni ochotně vstávají a nikdo z nich neremcá. Vyjíždělo se ještě za tmy a tak jsme mohli zažít nádherný východ slunce. Bylo krásné, mrazivé a slunečné ráno. Do Náměště jsme dorazili s časovým předstihem a Lukáše ihned oslovil chlapec z místního oddílu, zda by si s ním zahrál přátelskou partii, Tomášek s Daníčkem si našli kamarádku Viktorku, která byla jen o půl roku mladší, manžel se chystal na povinnosti fotografa a já měla úlohu svačinářky. Turnaj začal včas, organizátoři měli vše profesionálně připraveno - herní sál, prostory pro doprovod s dostatkem židlí, neuvěřitelně bohatý cenový fond. K občerstvení fungoval bufet, kde byla možnost zakoupit nápoje, párek a různé sladkosti.  Turnaje se zúčastnilo 71 hráčů. Hrálo se 7 kol v tempu 2x20min. na partii. Turnaj byl hodnocen zvlášť pro mladší H8, D8, H10, D10 a pro starší kategorie H12, D12, H14, D14, H16, D16. Atmosféra turnaje byla přátelská,
všichni v dobré náladě a naši synové hráli v klidu, bez stresu a hlavně pro radost. Lukáš uhrál 5 bodů a ve své kategorii získal zlatou medaili, jeho hru by ovšem musel odborně rozebrat někdo povolanější, než jsem já. Daníček sehrál úžasnou druhou partii, kde porazil o dva roky starší soupeřku, celkově uhrál 2 body a Tomáškovi se podařilo na turnaji poprvé porazit svého stejně starého bratra, celkově uhrál 1,5 bodu. Domů jsme se vraceli všichni znaveni a tak, když jsem se po chvilce jízdy otočila, všichni tři tvrdě spali. Dívala jsem se na jejich zavřená víčka a pocítila jsem to neuvěřitelné, obyčejné lidské štěstí.


Zaznamenala: Dana Zemanová


Diskusní téma: LIGA VYSOČINY - O PERNÍKOVOU CHALOUPKU - NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU - 7.1.2017

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek