LOUČENÍ SE ŠKOLNÍM ROKEM 2015-2016

17.06.2016 19:20

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Louceni_se_skolnim_rokem_2015-2016/



JAK JSME SE LOUČILI SE ŠKOLNÍM ROKEM 2015-2016?


           Na 17.6.2016 jsme si naplánovali poslední šachovou schůzku všech našich 10 kroužků ve školním roce 2015/2016. Stejně jako na jeho zahájení, tak i nyní se sešly všechny naše děti a společně se doslova "vyřádily". Mile nás překvapilo překrásné tablo, které nám připravila vedoucí spolkového domu, našel se zde každý a některým obrázkům jsme se moc nasmáli.

           Občerstvení bylo v režii jedné z maminek, která od samého začátku připravovala tousty, pak jsme měli pizzu, zmrzlinku a něco sladkostí, pití co hrdlo ráčilo.

           Vyzkoušeli jsme si některé z her, které máme zakoupené za přispění hejtmana Středočeského kraje z Fondu hejtmana. Zatím jsme si hráli jen uvnitř, ale už se těšíme až se všemi pomůckami budeme moci hrát na hřišti a zahradě.

           Každý kroužek měl malou poradu, kdy trenéři shrnuli kvalitativní růst jednotlivých šachistů a zastavili se jmenovitě u jednotlivých šachistů a nešetřili chválou, ale i připomínkami, kde je co zlepšovat. Jen několik málo postřehů: Nejlepší šachistkou u nás v Šachovém klubu Pravonín je bezesporu Petra Píšová, která má ve svých 11 letech zkušenosti se startem nejen na republikové úrovni, ale reprezentovala i na Mistrovství Evropy. Nejvyšší výkonnostní růst zaznamenal Lukáš Zeman, který má v současné době opravdu dobrou formu. Poměrně dost se zlepšil Fanda Jelínek. Výtku ohledně zlobení sklidili Adam Slavík a Zdeněk Šťastný, oba zcela určitě přijdou po prázdninách "jako vyměnění", že? Výborně si vede ve svém věku Barunka Slavíková, která přivážela téměř z každého turnaje medailová umístění. Moc hezkých výsledků dosahuje Honzík Veselý, který za poměrně krátkou dobu hraje pěkné šachy. Pochvalu však zaslouží všichni protože některé z kol RŽL vyhrál jak Štěpán Filip, tak Filip Kůra, ale i jiní byli úspěšní na dalších turnajích. Zanedlouho bude na Krajském přeboru jednotlivců bojovat v Říčanech Štěpán Filip, Filip Kůra, Jan Veselý (tito si postupy vybojovali na RŽL) a dále si zahrají František Jelínek a Lukáš Zeman. Od pondělka 20.6.2016 budou reprezentovat na Mistrovství České republiky děti za základní a střední školy (Načeradec, Vlašim Vorlina a Gymnázium Vlašim) a z Načeradce chodí do našich kroužků všichni čtyři zástupci, z Vorliny jedna šachistka a z gymnázia jeden šachista jsou rovněž z našeho kroužku. To svědčí o tom, že naše práce přináší své ovoce, a to nás trenéry opravdu těší. Veliký kus práce odvedla děvčata z mateřské školky a při poměřování sil v Táboře se neztratila a od září budou zcela jistě vidět na šachových turnajích v našem regionu. V následujícím školním roce budou pracovat v kroužku Školních začátečníků. Paní učitelka z MŠ přivedla i malé děti, ze kterých vytvoříme pro nový školní rok zase "třídu" asi 10 šachistů a těm se budeme intenzivně věnovat a připravíme je stejně jako letošní předškoláky. Škoda, že se našeho loučení se školním rokem nemohly zúčastnit všechny děti. Právě probíhají školní výlety, někdo je nemocný a někdo měl jiný program, tak tyto okolnosti zapřičinili, že nemohly být s námi, snad příště!

          Začátkem prázdnin nás čeká ještě Šachové soustředění, na které se přihlásilo 14 dětí a my se budeme ze všech sil snažit připravit jim zajímavý týden. Čekají nás nejen šachové přednášky, turnaje, ale i spousta her uvnitř, na zahradě, na hřišti, ale i třeba anglická okénka, přednáška zlatokopa, simultánka, ukázková hodina fotbalového trenéra, budeme trávit jednu noc ve spolkovém domě, budeme si promítat filmy, atd....

           Veliké poděkování patří všem, kdož se dětem nezištně věnují. Lukáš a Vojta Filipovi dávají dětem vše, co umí, připravují pro ně spoustu zajímavých kvízů, turnajů, soutěží a doprovázejí je na turnaje v blízkém i širokém okolí. Děkujeme sponzorům, především Vlašimským městským lesům s.r.o., panu Vladimíru Babkovi, Městskému domu dětí a mládeže ve Vlašimi, děkujeme vedoucí Spolkového domu v Pravoníně za nebývalou ochotu a pomoc, děkujeme vedoucí místní prodejny potravin, která se stará o naše mlsné jazýčky, děkujeme zástupcům Obecního úřadu v Pravoníně za materiální výpomoc a děkujeme všem rodičům, prarodičům a přátelům bez jejichž pomoci by nemohlo být vše tak jak se nám to daří dosud. Každý šachista, který byl přítomen dnešní slavnostní akce obdržel na památku pěknou dřevěnou šachovou figurku, které nám zakoupil štědrý sponzor.

            Pro následující období už máme zase nové plány, nápady, nová témata na vyučování a budeme se snažit, aby se všem u nás v šachových kroužcích líbilo.

            Přeji touto cestou všem moc hezky strávené prázdniny a v září nashledanou!


Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: LOUČENÍ SE ŠKOLNÍM ROKEM 2015-2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek