LUKAVECKÁ VĚŽ 17. ROČNÍK - 1.2.2020 - LUKAVEC

01.02.2020 18:01

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/LUKAVECKA_VEZ_17._rocnik_-_LUKAVEC_1.2.2020/

LUKAVECKOU VĚŽ OBHÁJIL ŠTĚPÁN FILIP!

           Do Lukavce se první únorovou sobotu 1.2.2020 již po 17. sjeli šachisté, aby zde poměřili síly na 64 černobílých polích ve hře královské. Rádi sem zajíždíme také, máme to velice blízko i když už se jedná o kraj Vysočina.

           Letošní účast byla poměrně vysoká, hrálo celkem 35 šachistů ve dvou turnajích. Dětí hrálo 12 a dospělých 23, respektive 24 protože pomohl "zasudit" Bahňák (tradiční lukavecká výpomoc). Dětí z pravonínských šachových kroužků v "malém" turnaji hrálo 5 a dětí z Lukavce 7. Nejlépe se vedlo Danielu Zemanovi, který neměl přemožitele a turnajem proplouvaal na jedničku. Uhrál plný počet bodů 9! Druhé místo obsadil Adam Slavík s 8 body a jeden bod méně, tedy 7 měl Tomáš Zeman - všechno děti od nás. Další dvě příčky uhrály děti z Lukavce. V této souvislosti musím konstatovat, že se oproti minulému roku hodně zlepšily a jejich trenéři odvedli veliký kus práce. Šestá a sedmá příčka náležela zase našim dětem, kdy Terezka Slavíková (nejmladší hráčka turnaje) uhrála 4,5 bodu a stejný bodový zisk zaznamenal i Vítek Duda, pak následovaly zase děti z Lukavce.

         Turnaj dospělých, kde hrálo 5 našich starších dětí, byl poněkud napínavější. Do posledního kola nebylo jasné, kdo turnaj vyhraje. Nakonec zvítězil s 8 body (z 9 možných) Štěpán Filip, který obhájil loňské vítězství, a tak krásná "LUKAVECKÁ VĚŽ" putovala zpět do Pravonína. Druhá příčka náležela Petře Píšové (7,5 bodu) a třetí příčku se 7 body obsadil Lukáš Filip (jeden z trenérů z Pravonína). Na 4. místě skončil s 6,5 bodem Mirek Lalouček, pak s 5,5 bodem domácí Jiří Plášil, rovněž s 5,5 bodem. Šesté místo náleželo našemu Filipu Kůrovi 5 bodů, hned za ním Lukáš Zeman, také 5 bodů. Jan Veselý uhrál rovněž 5 bodů, stačilo to na 10. příčku a Fanda Jelínek na 14. místě zaznamenal 4 body. Stejně bodů z našich 16. místo Jiří Jelínek, 17. místo Blanka Voříšková a Jaromír Snížek 3,5 bodu a 18. místo.

          Za své výkony obdrželi všichni pěkné ceny, Štěpán si odvezl putovní trofej a poukázku na 500,-- Kč.

          Turnaj to byl opět velice příjemný, užívají si ho, tradičně, nejen šachisté, ale i doprovody, kterých bylo nejméně 15. Všichni se  těšili na výborné grilované kuřátko od Pavla Mišoně, paní Martina po dobu celého turnaje nabízela různé dobroty v místním kiosku. Losoval pan  Michal Škoda a organizačně turnaj zajišťoval Miroslav Herna. Jednalo se o velice pěknou a přátelskou společenskou událost, z jejíhož průběhu musí mít pořadatelé radost. Nám všem se v Lukavci moc líbilo.

         Děkuji Lukáši Filipovi, že se s dětmi na turnaj vypravil, děkuji rodičům dětí za jejich dopravu a doprovod, děkuji jim za vytvoření příjemné atmosféry a podporu dětí. Všem pak děkuji za smysluplně strávenou sobotu.

Zaznamenala: Marie Filipová

 

 

Diskusní téma: LUKAVECKÁ VĚŽ 17. ROČNÍK - 1.2.2020 - LUKAVEC

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek