LUKAVECKÁ VĚŽ 3.2.2018 - 15. ročník

02.02.2018 21:34

PROPOZICE: Lukavecká věž 2018 - propozice 3.2.2018.docx

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Lukavecka_vez_15._rocnik_3.2.2018/


LUKAVECKÁ VĚŽ 15. ročník

          Přátelská atmosféra, vřelé přijetí, pěkné ceny, vynikající občerstvení, tak můžeme hodnotit patnáctý ročník Lukavecké věže.

          Hráli se dva turnaje, a to Turnaj dospělých, kde soutěžilo 18 šachistů (dospěláci a starší žáci) a pak Turnaj dětí, kde se utkalo 15 šachistů. Hrálo se švýcarem, tempem 2 x 15 minut na 9 kol.

          Losování probíhalo plynule a bez problémů díky Michalu Škodovi. Po pátém kole byla přestávka, pro tento turnaj tradičně, na grilovaná kuřátka, která se od rána točila na rožni a my mohli pozorovat, jak nabírají růžovou barvičku. Všichni si moc pochutnali, Aleš Mišoň je kouzelník! Po celou dobu turnaje Martina Mišoňová nabízela účastníkům občerstvení všeho druhu. Nic, opravdu nic nám v Lukavci nechybělo. Tato společenská událost se domácím pořadatelům opravdu vydařila a já jim jménem svým i jménem všech pravonínských účastníků musím "vyseknout" poklonu.

           My jsme do Lukavce vypravili 5 starších žáků, 10 dětí hrálo dětský turnaj a děti doprovázel jeden z trenérů Lukáš Filip, který si také, po dlouhé době, zahrál turnaj. Děti dozorovalo sedm dospělých, kterým děkuji za pomoc, dopravu a přitom jsme probrali spoustu důležitých věcí a plánů.

           Na turnaji se nám opravdu dařilo. Místní pořadatelé ocenili výkony našich dětí v obou turnajích a my máme zase radost, že se v Lukavci začínají rozjíždět nové šachové kroužky a Městys Lukavec jim dokonce poskytl klubovnu a vybavil je potřebnými pomůckami.

           Rychleji hrály děti, a tak bylo jejich vyhodnocení provedeno před posledním kolem dospělých. K naší velké radosti 1. místo obsadil Jan Veselý s 8,5 body a protože už dětský turnaj vyhrál dvakrát za sebou, tak se tímto rozloučil s tímto turnajem a příště už bude hrát v dospělácích. Druhá skončila Barbora Slavíková se 7,5 body a jen o půl bodu méně měl na třetím místě její brácha Adam Slavík. Následovali: 4. Jiří Zeman 6 bodů, 5. Daniel Zeman 6 bodů, 6. Kateřina Mrázková 5 bodů,  7.Natálie Štanderová 4,5 bodu, 8. Zdeněk Šťastný 4 body, 9. Matěj Fiala 4 body, 10. František Holenka 4 body, 11. Michal Kubec 4 body, 12. Monika Fialková 3,5 bodu, 13. Lenka Šťastná 3 body, 14. Jan Holenka 2,5 bodu a 15. Petr Březina 2,5 bodu. Od pořadatelů dostali pochvalu nejen první tři, ale i Daniel Zeman, který byl bezesporu nejmladším účastníkem turnaje a vedl si pěkně. Podle výsledků je vidět, že turnaj byl vyrovnaný, v mnoha případech rozhodovalo pomocné hodnocení.

             Turnaj dospělých vyhrál Lukáš Filip, druhý skončil Pavel Jiran a třetí Lukáš Zeman. I když pan Jiran v posledním kole Lukáše porazil, tak první příčku Lukášovi jistilo půl bodu druhého pomocného hodnocení z předešlých zápasů. Vítězové obdrželi hodnotné ceny, Lukáš putovní věž a hodnotný poukaz. Podrobnosti dopíši, až dostanu výsledky z Lukavce.

             Při vyhodnocování dospělých dostala pochvalu za své výkony Péťa Píšová, která měla políčeno na medailové umístění, ale jak už to v šachu bývá, je třeba i trochu toho štěstíčka!

            Blahopřeji všem oceněným, blahopřeji všem účastníků pěkného turnaje, hlavně blahopřeji pořadatelům za zdařilý šachový turnaj.


Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: LUKAVECKÁ VĚŽ 3.2.2018

Datum: 05.02.2018

Vložil: Pavel Jiran

Titulek: LUKAVECKÁ VĚŽ

Zdravím přátele šachu z Pravonína.
Děkuji Vám všem za hru , účast a vůbec to vše krásné co okolo šachu je a Vy to svojí učastí a vším tím okolo SPOLUUTVÁŘÍTE !
Všiml jsem si , že Lukáš v naší finálové partii zapisoval partiář a s ohledem na rapid se tím jistě i časově zatížil - to je jasné.
Tímto bych rád Lukáše požádal jestli by nebyl ochoten mě zápis zaslat - moc rád bych na to mrknul (nemůžu to dát z paměti dohromady)
D Í K . Pavel. mail : paja-13centrum.cz

Datum: 05.02.2018

Vložil: Ma

Titulek: Re: LUKAVECKÁ VĚŽ

Dohlédnu na to a partiář vám ofotíme a pošleme. Filipová

Datum: 05.02.2018

Vložil: Pavel Jiran

Titulek: Re: Re: LUKAVECKÁ VĚŽ

Moc dík !
Pavel.

Přidat nový příspěvek