"LUKAVECKÁ VĚŽ" 4.2.2017 V LUKAVCI U PACOVA

04.02.2017 17:44

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Lukavecka_vez_4.2.2017/


LUKAVECKÁ VĚŽ  

             Početnější skupina našich šachistů se rozjela do nedalekého Lukavce u Pacova, kde byl pořádán 14. ročník šachového turnaje "Lukavecká věž". O tomto turnaji jsme slyšeli mnoho pěkného a lákavého a nikdy nám to nevyšlo, protože se v minulých letech kryly termíny šachových turnajů, až letos se to povedlo! Rozjeli jsme se tedy do sousedního regionu, kde má Městys Lukavec pěknou víceúčelovou budovu s pěkným sálem, v němž se šachový turnaj odehrával. Hodnotné ceny, příjemné prostředí v předsálí s ovocem, pitíčky pro děti, dobře zásobeným kioskem a na rožni připraveno kuřátek na opékání pro všechny.

           Od nás zde hrálo  5 kluků . Dva z nich (Jan Veselý a Jiří Zeman)  reprezentovali dětskou kategorii (celkem hrálo 10 dětí, každý s každým, tempem 2 x 15 minut), kde si poměřili síly s dětmi ze Základní školy Lukavec. Zde děti hrají šachy ve školní družině a ač naši kluci obsadili vynikající  1. a 2. místo, musím lukavecké děti pochválit za bojovnost. První skončil Jan Veselý, který pomalu neměl soupeře a druhý Jiří Zeman byl poražen jen bratrem Honzíkem.

           Další tři starší kluci, když jsme s pořadateli vyhodnotili výkonnost dětí, raději hráli s dospěláky a dorostenci a kluci s tím ihned souhlasili, dokonce se na dospělé soupeře těšili.  Dobře jsme udělali, zahráli si vynikající turnaj.  Kluci mi udělali radost, protože hráli zodpovědně a hrající dospělé šachisty mnohokrát překvapili. Na mnohé získané skalpy budou jistě vzpomínat. Naši kluci měli zelená klubová trička a místní šachisté stáli nad rozhodčím a při rozlosování na další kolo říkali: "Jen mi nenalosuj některého ze zelených!" Pochvalu si zaslouží Štěpán Filip, který mezi dospělými (hrálo 16 šachistů) obsadil 3. místo a ani druzí dva kluci se neztratili. Filip Kůra například porazil pana Petra Blažka z Načeradce, to má pěkný skalp! Filip tentokrát porazil i Fandu Jelínka. Štěpán Filip zase překvapil druhého v konečném pořadí Pavla Jirana, věděl si rady i s Filipem Kůrou, jen Fanda Jelínek neměl tak vynikající formu, chvátal a nedařilo se mu tak, jak jsme u něj zvyklí, ale i on sehrál pěkné partie.

             Děkujeme za vlídné a milé přijetí a určitě se sem budeme rádi vracet.

             Všem dětem děkuji za vzornou reprezentaci. Děkuji i panu Jiřímu Jelínkovi, který si zahrál také (a měl i zelené tričko!). Patří se poděkovat i řidičům Davidu Kůrovi a Janě Veselé.

V Ý S L E D K Y:


"LUKAVECKÁ VĚŽ"


14. ročník


KATEGORIE DĚTI

  1. Veselý Jan
  2. Zeman Jiří
  3. Krejčí Linda
  4. Michal Martin
  5. Mrázková Kateřina
  6. Češková Natálie
  7. Koubíková Karolína
  8. Fialková Monika
  9. Dudová Petra
10. Mádl Kryštof



KATEGORIE MUŽŮ

  1. Plášil Jiří
  2. Jiran Pavel
  3. Filip Štěpán
  4. Herna Milan
  5. Blažek Petr
  6. Škarýd Tomáš
  7. Koštˇál Ladislav
  8. Staněk Karel
  9. Mišoň Pavel
10. Jelínek Jiří
11. Kůra Filip
12. Filip Stanislav
13. Vološin Adam
14. Jelínek František
15. Gruntorád Pavel
16. Burian Milan



Zaznamenala: Marie Filipová





Diskusní téma: "LUKAVECKÁ VĚŽ" 4.2.2017 V LUKAVCI U PACOVA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek