MÁME SVÉHO TALISMANA A LOUČILI JSME SE SE STARÝM ŠKOLNÍM ROKEM

27.06.2014 19:28

      Více jak před dvěma týdny jsme si s dětmi z Šachového klubu Pravonín naplánovali poslední schůzku "výjezdem" do Rodinné cukrárny u Bayerů do Vlašimi. A tak se také stalo! Ovšem na "družstvech" v Brně vznikl nápad, že si naše děti koupí vlastního talismana, proto jsme to nechali také na tento den. 

      Na cestu do Vlašimi jsme využili autobusové dopravy. Ve Vlašimi se k nám připojili "Slavíci" a Lukáš Zeman. Trošku jsme museli s panem Hrubým pomoci "náhodě" a dopředu domluvit, aby měl na skladě vhodné plyšáky k výběru, takže vpád do jeho krámečku a správné nasměrování dětí zapřičinilo, že měly k výběru hned tři možnosti. Jednomyslně to vyhrál lev. Děti byly rozhodnuty ve vteřině a hned s ním nad hlavami putovaly na ulici. Střídaly se v nošení a byly z něho opravdu šťastné.

     V cukrárně jsme měli rezervaci, takže nebyl problém se stolováním. Zde se k nám připojili i sourozenci Vopálkovi. Zmrzlinové poháry, které si každý objednal, byly nad síly většiny dětí. Později dorazil i Ondra Matějovský, ovšem brzy na to se musel  jít balit, neboť odjížděl na turnaj do Vsetína, ale děti ho nechtěly pustit, byl rád, že to neodneslo jeho tričko. Jak to ten Máťa dělá, že ho děti tak milují?

     Děti si v cukrárně zakoupily, určitě k veliké radosti rodičů, hlouposti! Ale nedovolte jim to, když byly tak šťastné a spokojené a hlavně v plném počtu. Vždyť o schůzkách se někdy ani všichni nepotkají. Strávili jsme zde téměř dvě hodinky a zase se autobusem vraceli domů. Vlašimská dítka si rodiče vyzvedli na nádraží. V autobuse už byli všichni krotcí jak beránci, mnozí klimbali a Petrušku přemohlo spaní úplně.

     Byla jsem moc ráda, že mi s našimi výletníky pomohla paní Kůrová, která pořídila několik vtipných foteček, tímto jí mnohokrát děkuji.

      Náš lvíček je zatím bezejmenný. To je úkol pro děti na prázdniny a o první schůzce vybereme to nejhezčí, nejvtipnější a nejpříhodnější jméno našeho talismana.

       Tak, moji milí šachisté, přeji vám ty nejkrásnější prázdniny, ať se vám nic nestane, buďte na sebe velice opatrní, nezapomeňte si zahrát šachy, řešte (třeba když bude pršet) i diagramy, ať nezapomenete to, co jsme vás naučili a v září nashledanou!

PS: S některými se sejdu 4.-5.7.2014 na prvním a 15.-16.8.2014 na druhém soustředění a prozradím jen půl tajemství, mám pro vás připraveno zase nějaké překvapení?!?

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Ukonceni_skolniho_roku_2013-2014_SK_Pravonin

Diskusní téma: MÁME SVÉHO TALISMANA A LOUČILI JSME SE SE STARÝM ŠKOLNÍM ROKEM

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek