MEMORIÁL MEZINÁRODNÍ MISTRYNĚ RŮŽENY SUCHÉ - DOBIÁŠOVÉ 17.10.2009 PRAHA

10.10.2009 22:24

    PROPOZICE:  sksmichov.wz.cz/web/files/28_Prop_Sucha_2009.doc?PHPSESSID=7e02183cddcf30830b3d19fd8ade668c 

  DĚKUJEME VŠEM, KDOŽ SI NA NÁS VZPOMÍNALI A DRŽELI NÁM PALCE A DÁVÁME NA VĚDOMÍ, ŽE:

 DRUŽSTVO MěDDM Vlašim "A" .......................    1. místo (David Zvára, Robin Hrdina, Patrik Pýcha a Nela Pýchová)

                                                                                       absolutní vítěz na 2. desce ....... Robin Hrdina

                                                                                       absolutní vítěz na 3. desce ....... Patrik Pýcha

                                                                             nejúspěšnější dívka v turnaji žáků ....  Nela Pýchová

DRUŽSTVO MěDDM Vlašim "B".......................      2. místo (Stanislav Stárek-výpomoc z Říčan, Lukáš Filip, Patrik Studnička a Vojtěch Filip)

BLAHOPŘEJEME VŠECH SOUTĚŽÍCÍM ŠACHISTŮM K VELICE PĚKNÝM VÝKONŮM!!!

VÝSLEDKY: www.chess-results.com/tnr26544.aspx?lan=5

FOTEČKY:  sachypravonin.rajce.idnes.cz/Memorial_Ruzeny_Suche-Dobiasove_17.10.2009_Praha_-_Smichov/

     Pozvánka od Šachového klubu Smíchov na Memoriál IM Růženy Suché-Dobiášové (XVII. ročník) nás potěšila, a protože se nám tento turnaj čtyřčlenných družstev žáků v loňském roce velice líbil, neváhali jsme ani chviličku a hned začali organizovat složení družstva. Lukáš a Vojta Filipovi a Patrik Studnička hráli loni a měli nastoupit zase. V loňském roce s námi byl Filip Zvára z Vlašimi, letos měl ale důležitý fotbalový zápas (fotbal je jeho prioritou) a nabídku musel odmítnout. Jemu i nám to bylo moc líto, protože Filip je bezvadný "parťák" a s našimi kluky si rozumí a jsou prima parta. Oslovili jsme tedy na RŽL kolegy z Říčan (potřebovali jsme nějakého "koně" na 1. desku a proč z Říčan? vzájemné kontakty jsou velice dobré) a nakonec nám ochotně vypomohl Standa Stárek (1696). Pak zase odřekl Patrik, také kvůli fotbalu. Náhradníka jsme měli v Michalu Sibalovi, ten však, na poslední chvíli, poslal SMS, že nemůže jet. Nezbývalo nic jiného, než "zlomit" Patrika. Nakonec všechna fotbalová utkání mládeže, byla tuto sobotu, kvůli počasí, odvolána, tak Patrik nikde nechyběl, ale stejně ho trenér uvolnil.

     O sobotním ránu 17.10.2009 nás na autobus do Louňovic pod Blaníkem odvezl Vl. Filip a mi těsně před sedmou hodinou vyjeli ku Praze. V Benešově se k nám připojila větší část výpravy, neboť soutěžilo i družstvo A, obhájci vítězství z roku 2008. Ti letos startovali ve stejném složení jako loni (David Zvára, Robin Hrdina, Patrik Pýcha, Nela Pýchová) - článek o áčku napíše Patrik Pýcha. Vedoucím celé výpravy byl Ondra Matějovský, který si stihl odskočit na fotbalové utkání Vlašimi, která hrála v Praze.

    Kromě kategorie čtyřčlenných družstev žáků (14), soutěžila i družstva dorostenců (5+1 pořadatelů), kde kromě jiných, soutěžilo i družstvo z Českého Brodu a v něm naši kamarádi Vítek Moravec a Honza Fiala (byli druzí).

     No a co čekalo naši sestavu? Loni ze 17 osmé místo. Letos kvalitněji obsazená první deska (Standovi moc děkujeme za pomoc!), dále jsme "přihodli" rok poctivé práce Lukáše, Patrika a Vojty. Já si nedovolila vůbec vyřknout typ. Ondra psal, že budou kluci bojovat o medaili, to se mi zdálo dost odvážné, ale vůbec mi to nebylo nepříjemné.

     Áčko bylo nasazeno jako první a my na třetí pozici. Nehráli jsme ani jeden z 9 zápasů dále jak na třetím stole. V prvním kole nám los přidělil družstvo České Třebové. Všichni naši kluci své partie vyhráli. Ve druhém kole jsme hráli s Šachovou školou  SILVIO. Bod ztratil jen Standa, ostatní vyhráli, celkem zatím 7 bodů. Již ve třetím kole nás potkalo derby, tedy Vlašim A x Vlašim B. V tomto kole jsme si připsali jen jeden bodík, kdy Patrik Studnička remizoval s Patrikem Pýchou a Vojta Filip remizoval s Nelou Pýchovou. Jedinou remízu 2:2 jsme uhráli ve čtvrtém kole s Bohemians A, bod uhrál Patrik a Vojta. V pátem kole ztratili po půlce bodu Lukáš a Vojta Filipovi v souboji se Sokolem Buštěhrad A. Celkem bylo na našem kontě 13 bodů a od tohoto kola už jsme druhou příčku v celkovém pořadí neopustili. Plný počet bodů jsme získali s ŠK Smíchov A v šestém kole. V sedmém kole pak stojí za zmínku ztracený bod Vojtou, kdy ho zmatil šestiletý Jakub Voříšek ze Sokola Buštěhrad B (Vojta tvrdil, že je to talent a talentům se musí pomáhat!). Pak jsme hráli s DDM Praha 5 a Sokolem Český Brod A a vyhráli už všechny partie. Celkem 28 bodů a 2. místo!   Za své výkony kluci obdrželi dohromady pohár a diplom, každý pak pěknou medaili.

     I umístění na jednotlivých deskách je výborné, i když pořadatelé odměňovali pohárem jen prvního šachistu, tak máme z výsledku opravdovou radost. Na první šachovnici Standa Stárek celkově čtvrtý a 6 bodů, na druhé šachovnici Lukáš Filip se 6,5 bodem třetí místo, na třetí šachovnici Patrik Studnička s 8,5 bodem na 2. místě, stejně bodů má i první Patrik Pýcha, který zvítězil jen díky elo bodům soupeřů (jen o 6 bodíků měl více), na čtvrté šachovinici Vojta Filip také třetí se 7 body.

                  Hrálo se v příjemném prostředí zasedací síně Zastupitelstva Prahy 5, fungoval i bufet, nedaleko byl "mekáč", kam si mnozí stili doběhnout pro dobroty.

          Cesta domů byla trochu dramatická, ale vše dobře dopadlo. Ujel nám, skutečně o minutu, vlak a mi asi hodinu čekali na další. V "pomalém"  rychlíku si užili dost legrace, kluci vyprávěli příhody ze školy, tak jsem se dost bavila. Vlakem jsme jeli jen do Benešova a pak pokračovali auty. Do svých domovů dorazili naši šachisté po půl osmé. Prožili jsme hezky strávený den.

    

Diskusní téma: MEMORIÁL MEZINÁRODNÍ MISTRYNĚ RŮŽENY SUCHÉ - DOBIÁŠOVÉ 17.10.2009 PRAHA

Datum: 18.10.2009

Vložil: Jarda P.

Titulek: Vše nejlepší k svátku

Koukám do kalendáře a dnes má svátek Lukáš,v Pravoníně při ukání Kralovic jsme mu zapomněli popřát,takže Lukáši vše nejlepší a hodně šachových úspěchů !!!

Přidat nový příspěvek