MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V ŠACHOVÉ ŠKOLIČCE

04.12.2020 22:46

V pátek 4.12.2020 navštívili školku v Pravoníně Mikuláš, anděl a čert. Ve školce byla vytvořena pekelná atmosféra, o kterou se postarala paní ředitelka MŠ spolu se svými spolupracovnicemi. Tato atmosféra byla opravdu se vším všudy. Ve školce byl dokonce i kotel pod kterým byl „oheň“. Děti byly převlečené za malé čertíky a každé mělo na hlavě blikající rohy. Této Mikulášské nadílky se účastnili a spoluorganizovali i trenéři z šachových kroužků. Trenéři chtěli děti touto cestou odměnit za šachové čtvrtky, které ve školce probíhají každý týden. A zároveň tak děti motivovat k další hře.

Museli jsme dbát na přísná hygienická opatření, ale i přesto se akce velice vydařila. Děti se nejprve příchodu čerta trochu obávaly, takže některé byly schovány za paními učitelkami, ale jakmile uviděly, co všechno jim Mikuláš s andělem přinesli, a že čert není vůbec zlý, strach z nich trochu opadl. Nakonec si k čertovi přišly pro svou odměnu i ty děti, co se zprvu obávaly nejvíce. Ty více statečný si dokonce pohladily i čertův kožíšek.

Od dětí jsme si vyslechli hezké básničky, které většinou byly o zimě, čertech, Mikuláši nebo blížících se Vánocích. Ale i ty děti, které si hned nevzpomněly, nám zazpívaly třeba i „Skákal pes“ a tak jsme se trochu vrátili i do léta.

Nakonec všechny děti slíbily, že budou hodné, a tak mohl Mikuláš, anděl i čert v klidu odejít a děti se už radovaly ze své nadílky.

 

Lukáš a Zuzana Filipovi

 

Odkaz na pár foteček ze školy