MISTROVSTVÍ ČECH V ŠACHU DO 10TI LET 15.-20.11.2016 HARRACHOV

16.11.2016 11:09

PROPOZICE: propozice_c Mistrovství Čech_2016_hd8_10.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY: https://www.chess-results.com/tnr247181.aspx?lan=5


Na Mistrovství Čech dětí do 10 let máme svého zástupce


          I v letošním roce máme na základě kvalifikace z Krajského přeboru svého zástupce na Mistrovství Čech šachistů do 10ti let. Je jím Jan Veselý, který je 9. nasazený, tedy velký příslib na dobré umístění.

          V doprovodném turnaji nás bude reprezentovat Jiří Zeman, který odehraje své první vážné partie a bude získávat zkušenosti.

          Oběma klukům přejeme hodně bodíků, pěkný pobyt a hezké zážitky. Kluky doprovází maminka, tak je jasné, že jim nebude nic chybět.

          Na základě telefonické a mailové komunikace zde budeme podávat nejčerstvější zprávy.

Den první 15.11.2016: Z domu odjížděli krátce před polednem, cesta byla dobrá, bez problémů. Ubytování se jim líbí, pokoj je čistý a dokonce na ně čekala i večeře. V Harrachově moc sněhu neleží, ale je tam pěkná zima a studený vítr.


           První kolo, které se hrálo 16.11.2016 dopoledne, bylo pro Honzíka hračkou a na své konto si připsal jeden bod. Jen tak dál! Odpoledne, bohužel 0.

           Dopoledne 17.11.2016 si při třetím kole na své konto Honza připsal druhý bod, odpolední klání se mu nějak nedaří a s Tomášem Sedmihradským, kterého kdysi v Kolíně porazil, podlehl. Možná jsou dvě vážné partie za den na něj dost a odpoledne už je unavený. Ovšem on je velký bojovník a zítra nějaké bodíky přidá.

           V pátek Honzík uhrál třetí bodík, zase dopoledne. A odpoledne, bohužel, prohrál. Smutníme nad tím, že i sobotu zahájil nulou. Udělal hrubku, kdy prohodil tahy pěšáků. Tak snad v odpoledním kole se zadaří.

           Dnes byl zahájen i doprovodný turnaj, kde nás reprezentuje Jiřík Zeman. Zatím jsou odehrána 3 kola, Jirka vítězstvím ukončil jednu partii. Dnes ho čekají ještě tři zápasy, tak držíme palce! Oběma!

           Už víme, že své působení v Harrachově Honza Veselý zakončil 4 body. Bojoval statečně a vůbec to není špatný výsledek. Podívala jsem se trochu do historie a zjistila, že na Mistrovství Čech startoval z našeho klubu v roce 2009 Daniel Ždych a uhrál 3,5 bodu, zopakoval si start v roce 2010, a to už uhrál 5,5 bodu. V roce 2012 reprezentovala Petra Píšová a uhrála 3,5 bodu, v následujícím roce 2013 hrála MČech opět Petra Píšová a uhrála 4,5 bodu a Filip Kůra uhrál 4 body. I v roce 2014 jsme měli na MČech zástupce, a to Filipa Kůru, který si dovezl 3 body. Z tohoto výčtu vidíme, že Honza hrál srovnatelně jako jeho starší předchůdci skončil na 37. místě a já mu moc děkuji za reprezentaci na Mistrovství Čech. Jirka Zeman sbíral důležité zkušenosti v doprovodném Openu a veze si domů také 4 pěkné body.

            Děkuji Janě Veselé za doprovod synů a věřím, že společně strávili hezký týden v Harrachově.

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ČECH V ŠACHU DO 10TI LET 15.-20.11.2016 HARRACHOV

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek