MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 6. - 13. 3 2010 KOUTY NAD DESNOU

04.03.2010 20:41

PROPOZICE: sachyricany.ic.cz/sites/default/files/Propozice%20OPEN%202010.doc

STARTOVNÍ LISTINY: www.chess-results.com/tnr30722.aspx?art=0&lan=5&flag=30&m=-1&wi=1000

VÝSLEDKY: www.chess-results.com/tnr30729.aspx?lan=5

SOBOTA 6.3.2010:

   Probudili jsme se do nádherného slunečného rána. Ještě nyní cítím včerejší nápor svěžího horského vzduchu na svých průduškách. Cesta z Vlašimi do Kolína a téměř hodinová pauza ve městě významného hudebníka Kmocha a pak následná cesta třemi vlaky, s třemi přestupy(všade byl jejich příjezd s téměř vteřinovou přesností, nikde jsme nemuseli dobíhat) do Koutů nad Desnou. Cestování nám velice usnadnila ochota Jirky Mejzlíka, který nám vzal většinu zavazadel do svého osobníhou auta. Do místa konání MČR v šachu jsme dorazili ve 21.50 hodin. Pak nás čekal přesun do hotelu DLOUHÉ STRÁNĚ, jsme ubytováni v horní budově. To obnáší vyšlapání mnoha schodů, které během pobytu spočítám, pro mě to byl docela úctyhodný výkon, mladí museli, na pokyn Ondry Matějovského, pomaleji. V recepci už nás vítal Jirka Mejzlík, který se svoji skupinou přesunul i naše zavazadla do pokojů, které jsou velice útulné a čisté. Takto jsme ubytováni, během našeho dvouletého působení v "šachových vodách", ještě nebyli. Následovalo ubytování, vybalení zavazadel, očista těla a spánek.
     Dnes mohl každý vstávat jak mu bylo libo. První ranní ptáče, jak jinak, Patrik Pýcha. Pak já, vyrazila jsem udělat několik snímků ven a pak se "vyhrabal" Jirka Mejzlík. Postupně, jak se děti probouzely jsme jim dělali čaj a posnídaly to, co měly z domova. Abych Vás nevyvedla z omylu, toto vše se odehrávalo kolem půl desáté, a to někteří, jako šéf výpravy, ještě nabírali sily.
     Bez řečí se všichni pustili do ranní hygieny, na některém pokoji (máme k dispozici 4 třílůžkové) si děti hrály hry na počítači, na mobilu, a nebo si povídaly. Jirka vyrazil na nákup potravin k večeři, které jsme si na hotelu neobjednávali a budeme je připravovat.
     Ještě k tomu jak jsme ubytováni: na jednom pokoji je Nelinka Pýchová a Anežka Vlková, k nim se ještě nastěhuje Míša Hatašová z Úholiček, na druhém se zabydlelo vedení, a to Ondra Matějovský, Jirka Mejzlík a nejstarší z dětí David Zvára, vedle nich bydlí Lukáš Jelínek, Robin Hrdina a Patrik Pýcha. Na posledním jsem já s vnuky Lukášem a Vojtou (Lukáš má "ohromnou radost"). Ve stejném podlaží, hned vedle děvčat se ubytoval Jirka Rýdl s taťkou.
      Zatím plyne volný program, je 10.30 hodin, další zprávy k večeru. Po obědě vypuknou první zápasy, tak dětem držte palce. Obdarovala jsem je sloníky pro štěstí a tužkami vyhrávačkami, tak to by bylo, aby nebyl někdo "na bedně"!
     A jak vypadalo první kolo? Průběžné informace jsou na diskuzi www.sachyvlasim.cz a tak jen několik postřehů pro ty, kteří se nechtějí pitvat v tabulkách na chess-results. V H 14 je veliké želízko v ohni Robin Hrdina (1895) 4. nasazený dnes s bílými s Jakubem Szotkowskim(1716) čtrnáctý nasazený, remizoval. Zítra bude mít černé a potká se s Patrikem Melzerem (1811) a zajisté půjde o tuhý boj a kvalitní šachovou partii. Druhým želízkem v ohni je Jirka Rýdl (5. nasazený elo 1808) získal bod nad Muradem Abelyanem, po 1. kole je na místě čtvrtém a zítra se utká s Danielem Kožuškem (1638) z Pandy Rychov. Obě naše děvčata Nela Pýchová (1566) i Anežka Vlková si zítra zahrají na on-linech (pro Anežku to bude křest). Znamená to tedy, že Nela v D 12 a Anežka v D 10 vyhrály. Nela se utkala s Julií Šimčákovou z Postoupek a poskočila na 4. příčku a zítra si zahraje s podstatně zdatnější soupeřkou Martinou Fuskovou (1670) z SK Staré Město. Anežka Vlková přehrála dnes, po chybách soupeřky, Magdalénu Kořenovou z Říčan a zítra se bude s bílými kameny pokoušet přehrát Blanku Brunovou  (1331) z DDM Planá u Mariánských Lázní. Tolik k účastníkům MČR.
      OPEN A: Zde máme Davida Zváru, nasazen 34. (1921) potkal v prvním kole nepříjemně silného soupeře, a to Romana Pilcha se startovním číslem 9.  (2147) z TZ Třinec a po úporném a dlouhém zápase, bohužel, prohrál. Zítra ho čeká Pavel Havlíček (1817) nasazen jako 45. z Říčan, budeme tedy svědky Středočeského derby.
     OPEN B: Patrik Pýcha (1662) remizoval se Simonem Chvatilem (1285), pak tři výhry, a to Lukáš Filip (16O8) přehrál Miroslava Ševčíka (1250), Lukáš Jelínek (1571) porazil Marka Bílka (1100), Jirka Mejzlík (15O3) vyhrál nad Davidem Krčilem (1000), protože se jedná o třídu slabší soupeře, tak získání bodu bylo skoro povinností. Prohrál jen Vojta Filip (1383) s Ondřejem Stuchlým (1680) 11. nasazený ze Starého Města. Zítra zasednou k bílým figurám Lukáš Filip proti Martině Kocandové (5. nasazená), Lukáš Jelínek proti Lukáši Sikorovi (7. nasazený) a Vojta Filip bude mít za soupeře Václava Truksu a zítra by měl Vojta vyhrát! Černými budou hrát Jirka Mejzlík s Dominikem Kulou (1670) z Frýdku Místku a Patrik Pýcha se potká s Václavem Milfortem (1597) se Zábřehu. Myslím, že to mnozí budou mít zítra podstatně složitější, než tomu bylo dneska.
     Všem přejeme hodně a hodně štěstí!
     Po odehraných zápasech probíhala večeře. Měli jsme párky v rohlíku, někdo tousty, někdo ještě zbytky od maminky. Dnes je koncert Slavoje, tak se někteří účastní, ale většinou jsou doma. Šachů neměli dost, tak se hráli přátelské partie a Ondra se s některými věnoval rozebírání partií. S Anežkou udělal rozbor Jirka Mejzlík.
     Ráno jsem psala o překrásném dni, ale kolem půl šesté tady byla pěkná chumelenice, ale už nepadá. Je tu opravdu překrásně.

NEDĚLE 7. 3. 2010:

     I dneska jsme vstávali podle libosti. Hrálo se až od 14 hodin, to proto, aby se účastníci Slavoje mohli dostatečně prospat. Naše výprava měla v plánu "okysličování mozečků" při horské túře. Ráno, tedy mezi osmou a půl desátou jsme posnídali. Dnes opět někdo oblíbené tousty, někdo rohlík s máslem a marmeládou a čajík či kávičku. Někteří se připravovali na své soupeře a kolem 11 hodiny nás postupně Jirka vyvezl na Červenohorské sedlo, odkud všichni vyrazili (kromě mě) na šestikilometrovou procházku. Jedna skupinka se vrátila, vzhledem dělenému odvozu do Koutů dříve, druhá pokračovala s Máťou v delší cestě, a všichni členové této skupiny dnes odpoledne vyhráli! Ta první měla zase možnost vidět Milana z Vyvolených na vlastní oči, jak se namachrovaně předvádí v areálu se čtyřkolkou! Měl smůlu, málokdo mu věnoval pozornost!
     Následoval oběd a ani dnes nebyl vyhodnocen jako zdařilý! Vepřové v nějaké, blíže neurčitelné, omáčce s rýží, polévka kroupová. Dnes všichni odmítli polévku a jedli alespoň rýži. A byl i zelný salát, ten byl OK a také ho všichni vyjedli.
     Hned po obědě se rozešli šachisté do patřičných místností a zasedli k hracím stolům k sehrání 2. kol. Tak popořadě:
H 16: ROBIN HRDINA
         Dnes hrál s Patrikem Melzerem a prohrál. Prohra ho strašně mrzela. Po 2. kole je na 19. místě. Zítra hraje s Tadeášem Bočkem, který je zatím bez bodu (1721) a je z SK Durasu Brno.
H 12: JIRKA RÝDL
          Tak ten jede! Dnes porazil Daniela Kožuška (1638) z Pandy Rychnov. Zítra bude hrát na on-line s Petrem Jánem (1753) z Bohemians Praha. Oba mají, jako jediní,  po dvou bodech a Jirka je prozatím na místě prvním! Jirka přijel s vysokým sebevědomím,  jde si za svým cílem, věří si, je ve formě a je tady podporován nejen svým otcem, ale i celou naší výpravou.
D 12: NELA PÝCHOVÁ
         Nelinka dnes prohrála s druhou nasazenou Martinou Fuskovou (1670) z SK Staré Město. Nevadí! Doufejme, že je to první a poslední prohra! Má ještě sedm kol před sebou a to se může stát ještě hodně obratů. A my věříme v pěkné umístění. Zítra hraje s poslední nasazenou Veronikou Stratilovou, tak bodík bude jistě!
D 10: ANEŽKA VLKOVÁ
         Tak na Anežce jsem poprvé, co ji znám, viděla trému! A to před zahájením partie. Ale pak se skutečně snažila! Prohrála s Blankou Brunovou (1331), s první nasazenou, to není ostuda. V partii měla chyby, ale přesto byla pochválena! Zítra hraje s Annou Vítovou (1250) ze Sokola Hradec Králové. Zatím je po 2. kole sedmá.
OPEN A: DAVID ZVÁRA
         David dneska s přehledem vyhrál, porazil Pavla Havlíčka a zítra si zahraje s Janem Framberkem (2029) z Caissa Úholičky.
OPEN B: LUKÁŠ JELÍNEK
          Po 2. kole 12. místo uhrál 2/2, dnes porazil Lukáše Sikoru (174O) a zítra hraje s Liborem Lužíkem (1672) ze Sokola Šumperk.
             PATRIK PÝCHA
         1,5 bodu, zítra hraje s Františkem Menšíkem (1690) z Lokomotivy Brno. Patrik zatím na 18. místě.
             LUKÁŠ FILIP
         1,5 bodu. Zatím 20. místo. Zítra ho čeká velice zdatný soupeř Jan Šafr (1754) ze Sokola Buštěhrad. Bude to mít velice těžké!
             JIŘÍ MEJZLÍK
         1 bod a 36. příčka. Zítra zajisté jeden bod přidá, protože mu los přidělil Jana Mišička (1338) z SK Kladno a takovéto soupeře si Jirka "dává"!
               VOJTĚCH FILIP
         1 bod  a 52. příčka, ale jednobodoví jsou od 24. po 53. místo. Zítra bude hrát partii s Tomášem Marem (1598) z Říčan a bude muset hodně bojovat!

      

     Večeři jsme dneska vyřešili návštěvou restaurace. Děvčata hranolky s kečupem a kluci různě: smažený květák, palačinky, kuřecí řízečky s oblohou, file... Večerka ve 22.00 hodin je disciplinovaně dodržována!   
     I zítra držte palečky a všem hodně štěstí!
       Mám jednu špatnou zprávu, fotečky budou až najednou, po skončení MČR a až z domova, protože tady je internet velice pomalý a kopírování by trvalo velice dlouho. Alespoň se máte na co těšit!    
 
PONDĚLÍ 8. 3. 2010:     

 

     Budíček kolem osmé hodiny, tradiční snídaně a od devíti hodin se hrálo jedno z dnešních dvou kol. K obědu vývar s rozšlehaným vajíčkem a vepřová s bramborem a špenát. Vepřová tuhá, brambory nasládlé a špenát strašně řídký. Ten, kdo byl pohotový, tak si to dával bez špenátu, jen se šťávou. Kuchaři se zde opravdu moc nevyznamenávají, omlouvá je jen to, že musí nakrmit přes 500 účastníků. Někdo řeší náhradní stravu minutkami (ty jsou vynikající) nebo tím, co se koupí v místním obchodě.
      K večeři jsme měli dnes párky v rohlíku, kdo chtěl měl i buchtu s mákem a čaj.
Protože se hrálo dvoukolo a odpolední zápasy končili až kolem 19 hodiny, tak dnes jen hromadné výsledky:
H 14: Hrdina Robin, 1,5 bodu, 17. místo, 37,5 %
H 12: Rýdl Jiří, 3,5 bodu, 1. místo, 87,5 %
D 12: Pýchová Nela, 2,5 bodu, 5. místo, 62,5 %
D 10: Vlková Anežka, 1,5 bodu, 11. místo, 37,5 %
OPEN A: Zvára David, 3 body, 9. místo, 75 %
OPEN B: Pýcha Patrik, 3 body, 11. místo, 75 %
            Filip Lukáš, 2,5 bodu, 24. místo, 62,5 %
            Mejzlík Jiří, 2,5 bodu, 25. místo, 62,5 %
            Jelínek Lukáš, 2 body, 31. místo, 50 %
            Filip Vojtěch, 2 body, 40. místo, 50 %.
     Zítra na on-line Rýdl Jiří. Všem hodně štěstí!

 

ÚTERÝ 9. 3.2010:

       Vstáváme kolem půl osmé. Na snídani jsme měli obložené chleby a rohlíky a čaj. Dnešní, již páté kolo začalo rázem deváté hodiny.
       A výsledky?
       H 14: Robin Hrdina vyhrál, průběžně je 15. s 2,5 bodem, zítra hraje s Janm Macháněm 8. nasazeným s elem 1793 z Pandy Rychnov.
       H 12: Jirka Rýdl vyhrál, je na průběžném 1. místě, má již 4,5 bodu z 5 možných a zítra ho čeká 4. nasazený Adam Dvořák (+839) z Lokomotivy Brno.
       D 12: Nela Pýchová remizovala, průběžně čtvrtá se 3 body a zítra hraje s 8. nasazenou Janou Kubošovou ze Slavie Orlová.
       D 10: Anežka Vlková remizovala a je zatím na 10, místě se 2 body a zítra si zahraje s 11. nasazenou Veronikou Zemenovou z Říčan.
       OPEN A: David Zvára  opět vyhrál, průběžné je na 4. místě !!! se 4 body a zítra se utká s nasazenou desítkou Michalem Zavadilem (2143) z Durasu Brno.
       OPEN B: Patrik Pýcha vyhrátl, 4 body, průběžné 7. místo a bude hrát s Tomášem Lorencem (1840) ze Sokola Klatovy.
                    Jirka Mejzlík se 3,5 bodem je na 17. místě a čeká ho Tomáš Suchomel z Deska Liberec.
                    Lukáš Jelínek, vyhrál a se 3 body je na 23. místě a bude hrát s Janem Kosteckým ze Sokola Šumperk.
                    Vojta Filip vyhrál, také se 3 body, průběžně na 28. místě a utká se s Tomášem Ptáčkem ze Sokola Hradec Králové.
                    Lukáš Filip dnes prohrál, zatím 2,5 bodu, a průběžné 36. místo a hrát bude s Václavem Truksou ze Slavoje Tachov.
           
      Po obědě, dnes byla dobrá polévka, hovězí vývar s nudlemi a hovězí guláš s houskovým knedlíkem, já jsem si vyprosila těstoviny a bylo mi vyhověno, a krátké odpolední pauze, jsme vytáhli děti na bowling do Loučné. Tam jsme jeli vlakem. Odehráli jsme od 16 hodin dvě kola a přitom se přijemně občerstvovali. Pizza pikantní, pizza pikantní ještě jednou a pizza brokolicová, různé nápoje a dortíky. Nic nám nechybělo.
      A výsledky? Po součtu obou kol byl, s velkým náskokem, první David Zvára s 238 body, druhý Lukáš Filip 187 bodů a třetí pak Jirka Mejzlík se 184 body. Pak následoval Lukáš Jelínek, Robin Hrdina a další.
     Zpět jsme se vydali pěšky, jsou to asi 3 km, docela hezká procházka.
     Od 18.30 hodin měli možnost šachisté sehrát s mistry simultánky. Od nás hráli Patrik Pýcha, Vojta Filip a Nela Pýchová. Vojta a Patrik remizovali, Nelinka prohrála.
     Po simultánce si dali ještě Vojta, Nela a Anežka zmrzlinové poháry v hotelu. Večerka ve 22.00 hodin a je po celém patře klídek. Do zítřejších bojů hodně štěstí!

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Kouty_nad_Desnou_6.3.-13.3.2010_MCR/

 

STŘEDA 10. 3. 2010 

     Dnešní deníček za mě perfektně udělal Tomáš Vojta svým shrnutím v článku www.sachyvlasim.cz/?p=6145#more-6145 a tak já jen mimošachový a potravinový program.
    Ráno před sedmou hodinou jsme odjeli s Jirkou Mejzlíkem nakupovat do Šumperka. Pak následovala rychlá snídaně: čaj, kakao, koblížky, rohlíky s máslem a uzeninou. A pak rychle na sehrání 6. kola. Dneska prohrál jen Vojta Filip, Lukáš Filip remizoval, rovněž tak remizoval i David Zvára. Všichni ostatní uhráli bod.
     Dneska byl výborný oběd, který chválila i věčně nespokojená Anežka. Podávali rajskou polévku a pečené kuře (čtvrtku) s rýží a mrkvový kompot.
    Odpolední program byl dvojí. Jedna skupina se vydala na běžky s Jirkou Mejzlíkem, celkem ujeli 16 km  vrátili se pěkně utahaní až skoro za tmy. S druhou skupinou jsem odjela vlakem do Velkých Losin, kde jsme si chtěli prohlédnout Ruční papírnu Velké Losiny a.s. a Muzeum papíru Velké Losiny. Ovšem prohlídka už nebyla  možná, protože už nebyla přítomna průvodkyně, tak nás zavedli alespoň do jejich prodejny, kde jsme shlédli nejen historické výrobky, ale i moderní ruční papír a další výrobky. Zakoupili jsme si upomínkové předměty, navštívili cukrárnu a vrátili se kolem 18.00 hodiny na hotel.
     K večeři děvčata chtěla udělat tousty a ostatní si došli do restaturace.

 

ČTVRTEK 11. 3. 2010:    

     Ráno jsme dětem připravili "švédský stůl": pečivo s máslem, sýr tavený, plátkový, šunka, makový a tvarohový závin, okurky, jablka, banány, mandarinky, čaj a kakao.
     Na devátou hodinu se rozešly do hracích místností a jejich výsledky jsou následujííc:
ROBIN HRDINA: byl poražen Martinem Fargačem, stále 3,5 bodu, hraje výkonem 1749, na vítěze ztrácí 2 body a po 7. kole je na 13. místě, zítra se utká s Janem Šlampou (1790) z Údic.
JIRKA RÝDL: tak ten válí! Dnes zase vyhrál!. Po 7. kole jako jediný 6 bodů, hraje výkonem 2068, drží 1. místo, zítra opět na on-line! Hraje s Vítem Kratochvílem z Náměšti, který je zatím se 4,5 body na 5. místě.
NELA PÝCHOVÁ: Dnešní remíza ji posunula na 4. místo, hraje výkonem 1493, po 7. kole má 4,5 bodu. Zítra hraje se Simonou Suchomelovou z Havlíčkova Brodu, která si dosud uhrála o bod více.
ANEŽKA VLKOVÁ: Tak ta dneska prohrála s Vilmou Hochmanovou, průběžně uhrála 3 body, je na 12. místě a zítra má volno, kterého využije k výletu s rodiči, kteří za ní přijeli na MČR.
OPEN A: DAVID ZVÁRA: David po urputném boji kapituloval před uměním Antonína Kubíčka a se svými skvělými 4,5 body (v tak kvalitní společnosti) je na 6. místě, hraje výkonem 2192 a zítra hraje s Michalem Šrejberem z Jiskry Hořiče.
OPEN B:
Po 7. kole: 5. Jirka Mejzlík  5,5 bodu
                10: Patrik Pýcha 5 bodů
                11. Lukáš Jelínek 5 bodů
                36. Vojta Filip 3,5 bodu
                38. Lukáš Filip 3,5 bodu
     Dnes vyhráli Jirka Mejzlík a Lukáš Jelínek, remizovali bratři Filipové (hráli spolu) a Patrik Pýcha prohrál.
ZÍTRA:
Martina Kocandová (5 bodů) x Jirka Mejzlík
Lukáš Jelínei x Melzer Petr (5 bodů)
František Kamarád (5 bodů) x Patrik Pýcha
Blumelová Jana (3,5 bodu) x Lukáš Filip
Vojta Filip x Filip Liduch (3,5 bodu)
PŘEJEME HODNĚ A HODNĚ ŠTĚSTÍ A HODNĚ A HODNĚ BODÍKŮ!!!!
     Ještě k mimošachovému programu: Dnes jsme ve 14 hodin odjeli všichni na prohlídku Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Průvodce nás podrobně seznámil jak se stavbou elektrárny, tak i s tím, jak elektrárna funguje. Podívali jsme se i do podzemí, kde byla zrovna v provozu jedna z ohromných turbín. Byla to zajímavá exkurze. Z fotek uvidíte spotu zajímavostí (fotky tam dám v neděli).

 

PÁTEK 12. 3. 2010 

      Budíček před osmou hodinou, posnídali jsme tak jako minulé dny, ale dneska jsme měli navíc výbornou buchtu od paní Vlkové. Na devátou hodinu se všichni přesunuli do hracích místností a pustili se do svých partií.

VÝSLEDKY:

Robin Hrdina: v 8. kole se nechal přehrát Janem Škampou a do 9. kola si nese jen 3,5 bodu. Průběžně je na 16. místě z 24 účastníků a zítra bude hrát s Janem Paláškem ze Sokola Postoupky, ten má prozatím 3 bod.

Jiří Rýdl: po překrásném boji s Vítem Kratochvílem, vítězství !!!!! 7/8 !!! Jeho největší soupeři Adam Dvořák a Jan Petr mají po 6,5 bodu. Jirka má i nejlepší pomocné hodnocení. Medaile to bude určitě!!! Ale jaká nakonec? Zlatá by byla nejlepší!!!! Zítra se rozhodne, bude hrát s Matyášem Markem, bude to velice těžký boj! Držte palce!

Nela Pýchová: I u Nelinky se blýská na medaili. Nyní je druhá s 5,5 body, na vítězku ztrácí 1 bod a utká se svojí dlouholetu rivalkou, ale i kamarádkou Jitkou Jánskou ze Sokola Klatovy, která na Nelu ztrácí půl bodu. Jitka je velká bojovnice, my však věříme, že Nelinka uspěje! Ostatně pětibodových hráček je pět, a tak bude o medailové posty veliká tlačenice.

Anežka Vlková: měla dneska volno, po 8 kolech má 4 body a je na 11 příčce. Zítra hraje s Lucií Ambrožovou.

OPEN A: DAVID ZVÁRA je s 5 body na pěkném 7. místě, na vítěze ztrácí 1 bod. Před ním ve výsledkové listině je tato elita: Miloslav Vanka (2156) z Úholiček, Antonín Kubíček (226O) z Litovle, Václav Valeš (2197) z Děčína, Michal Zavadil (218O) ze Šumperka a Evžen Pospíšil (2196) z Říčan. Zítra bude David hrát s Milanem Kotvou z České Třebové, také má 5 bodů.

OPEN B:
Patrik Pýcha 5,5 bodu, 9. místo, zítra hraje s Vojtěchem Vaníčkem z Nového Bydžova (5,5 bodu)
Jiří Mejzlík 5,5 bodu, 13. místo, zítra hraje s Jiřím Kaserem z Havlíčkova Brodu (5,5 bodu)
Lukáš Jelínek 5 bodů, 18. místo, zitra hraje s Václavem Milfortem ze Zábřehu (5 bodů)
Lukáš Filip 4,5 bodu, 28. místo, zítra hraje s Františkem Menšíkem z Lokomotivy Brno ( 4,5 bodu)
Vojtěch Filip 4,5 bodu, 30. místo a zítra hraje s Pavlem Bukem ze Sokola Buštěhrad (4,5 bodu).
V Openu B hraje celkem 76 šachistů.
K zítřejším zápasům všem hodně úspěchů!!!
     K obědu dnes byla výborná gulášová polévka a kuřecí plátek s broskví a rýží. Moc dobré. Ondra měl po obědě nějakou schůzi. Pak  byli všichni, kromě nás z Pravonína, na bowlingu, nedostalo se na nás místo ani v autě a ani na bowlingových drahách, tak jsme si udělali jiný program, prošli jsme si Kouty nad Desnou a pak se zastavili v nádražním, velice příjemném, bufetu na bramborák a horkou čokoládu. Paní prodavačka byla velice hovorná, tak jsme si i hezky popovídali a museli jsme uznat, že tady na horách se lidem žije podstatně hůř, než nám ve vnitrozemí.
     K večeři jsme měli obložené chleby šunkou a plátkovým sýrem, okurku a ovoce (hroznové víno, jablka, banány a mandarinky). Jako zákusek pak lázeňské oplatky, které nám dovezli Vlkovi z výletu. Děkujeme!
    Poté si ještě některé děti hrály deskové hry. Jiní se zase družili s kamarády z ostatních oddílů.

 

SOBOTA 13.3.2010 - ZÁVĚREČNÝ DEN

     Snídaně o půlhodinku dříve, protože se dnes hrálo již od 8.30 hodin. Posnídali jsme vše sladké, co nám zbývalo (buchta od paní Vlkové, koblížky a záviny). Čaj, kakao.
     Pak se hrálo, výsledky shrnu závěrem. K obědu byl kuřecí řízek v trojobalu, s bramborem, výborná polévka s drobením a mrkvový kompot.

A  JAK  DOPADLO  NAŠE  PŮSOBENÍ  V  KOUTECH  NAD  DESNOU ? 

H 12: Jirka Rýdl 1. místo
         7,5 bodu, výkon 2043, 83,33 %
D 12: Nela Pýchová 3. místo
         6 bodů, výkon 1582, 66,66 %
D 10: Anežka Vlková 9. místo
         5 bodů, výkon 1160, 55,55 %
H 14: Robin Hrdina 12. místo
        4,5 bodu, výkon 1750, 50 %

 

OPEN A:    David Zvára 5. místo
                6 bodů, výkon 2216 !!!!, 66,66 %
 
OPEN B:    Patrik Pýcha 10. místo
                6. bodů, výkon 1710, 66,66 %
                Jiří Mejzlík 18. místo
                5,5 bodu, výkon 1696, 61,11 %
                Vojtěch Filip 35. místo
                4,5 bodu, výkon 1508, 50 %
                Lukáš Filip 37. místo
                4,5 bodu, výkon 1519, 50 %

 

     Všichni účastníci, ve všech turnajích a kategoriiích (kromě Anežky) se umístili v prvních polovinách startovních polí a nikdo neskončil výkonem horším pod 50 %.
     Nejúspěšnějším oddílem po letošním MČR mládeže v šachu je:

1. SK Staré Město: 2 zlaté medaile

2. TJ Spartak Vlašim: 1 zlatá a 1 bronzová medaile

3. Slovan Havířov: 1 stříbrná a 1 bronzová medaile

4. 2222 SK Polabiny: 2 bronzové medaile

      Po jedné zlaté medaili mají: MSA Dolní Benešov, TZ Třinec, SK Zlín, SK Veselí n.L., DDM  Planá u Mar.L..
      Po jedné stříbrné medaili mají: Sokol Hošťálkova, SK Kladno, Bohemians Praha, Spartak Ústí n/L., Sokol Šumperk, Jiskra Havlíčkův Brod a Tourist Biomedica Říčany.
      Po jedné bronzové medaili mají: BSS Frýdek-Místek, SK Lokomotiva Brno, SK ZŠ Český Lípa, SK Duras BVK.

MEDAILISTŮM  SRDEČNĚ  BLAHOPŘEJEME  A  VŠEM  ÚČASTNÍKŮM  NA  MČR  I  DOPROVODNÝCH  TURNAJÍCH  DĚKUJEME  ZA VZORNOU  REPREZENTACI!

      A závěrem a z mého pohledu hodnotím organizaci, nabídku přednášek, dalších šachových akcí (simultánky, bleskovka, přednášky), ubytování a vše s tím spojené na výbornou. Sály na turnaje jsou dostatečně velké, nechají se snadno větrat, všade se snažili organizátoři udržovat klid pro hru, byl dodržován časový harmonogram, všade bylo čisto a útulno. Stravovací prostory byly přímo v budově, obsluha byla rychlá. Opravdu nemám, co bych vytkla. Snad jen trochu (pro příště) upravit jídelníček podle dětí. Dospěláci jedli (až na vyjímky) všechno, ale některá jídla byla pro děti málo vhodná, to se však od středy "zlomilo" a pak už nemuseli číšníci odnášet téměř žádné zbytky jídel. Organizátorům náleží velké poděkování za zvládnutí této obří akce!

2. várka foteček: sachypravonin.rajce.idnes.cz/MCR_Kouty_6.-13.3.2010/

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 6. - 13. 3 2010 KOUTY NAD DESNOU

Datum: 09.03.2010

Vložil: Jarda P.

Titulek: výsledky

V přehledu výsledků ještě chybí Jirka Mejzlík na 25.místě s 2,5 body.

Datum: 09.03.2010

Vložil: Marie

Titulek: Re: výsledky

Než jsem usnula, tak jsem si to uvědomila, ale doplnila to až ráno. Jsem ráda, že naše zpravodajství čteš. Píšu to takhle, trochu neodborně, ale mamky zajímá nejen jak děti hrají, ale i to okolo. Dík za upozornění.

Datum: 06.03.2010

Vložil: Jarda P.

Titulek: Hodně štěstí v Koutech

Tak hodně štěstí všem. Že má Lukáš radost z rozdělení ubytování si dovedu představit,přeci jen už je to "mladý pán" a radši by byl trošku z dohledu :-) . Hlavně ,že jste včera vše v pořádku zvládli a už se těším na nějaké fotky. A Lukášovi na pokoji internet jde ?

Datum: 06.03.2010

Vložil: Marie

Titulek: Re: Hodně štěstí v Koutech

Je to sice pomalejší, ale jde. Mohou tedy i potrénovat. Dneska se připravoval na počítači Robin. Rozlosování se však dozvěděli pozdě, tak na to neměl tolik času, ale on to dá!
Ten oběd se tedy nepovedl, já něco snědla, ale maso bylo tvrdé, tak nic moc. Nejedlo více dětí, snad jen polévku. Udělala jsem jim pár toustů a až dohrají tak budeme řešit jak to bude s večeří.

Přidat nový příspěvek