MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KOUTY NAD DESNOU 7.-14.3.2015

07.03.2015 21:37

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr158513.aspx?lan=5&art=0&turdet=YES&wi=984

FOTEČKY:

NAŠE PÉŤA BOJUJE NA MČR A MY JÍ DRŽÍME PALCE!!!

      Tuto sobotu 7.3.2015 zahájila své působení na Mistrovství České republiky naše Péťa Píšová, která hraje v kategorii D 12. V této kategorii zasedlo za šachovnice 19 děvčat. Péťa je 12. nasazená. Hraje se v Koutech nad Desnou a Péťu doprovází maminka.

       Z Vlašimi je zde početná delegace viz www.sachyvlasim.cz


Den první:

       Péťa (elo 1254) dnes 7.3.2015 nastoupila proti Olze Dvořákové (elo 1490) ze Spartaku Adamov. Péťa hrála černými kameny a svoji silnou soupeřku přesvědčivě přehrála a získala první bod! Zdá se, že je ve formě a my jí držíme všechny palce a vzpomínáme na ni! Zítra čeká Péťu velice těžká soupeřka, první nasazená Anna Marie Koubová (elo 1723) z EŠK ERA Poštovní spořitelny. My ovšem víme, že naše Péťa umí pěkně potrápit stejně zdatné soupeře, nejednou to dokázala na RŽL. Budeme tedy bedlivě sledovat její výkon a fandit budeme ze všech sil! Sledujte online:

On-line přenos:  https://online.chess.cz/MCR_JaM_2015/online/d1/online.htm


Den druhý:

        Jak jsem psala včera, dnes 8.3.2015 měla Péťa na programu nasazenou jedničku Annu Marii Koubovou (elo 1723), která obsadila na Mistrovství Čech 3. místo i mezi hochy!!! A naše Péťa s ní remizovala!!!! Fakt pekně naplánovaná forma! Jednak byla naše hráčka více jak týden nemocná s chřipkou a měla i antibiotika, ale nechodila do školy - tedy si parádně odpočinula. Pak bezvadná příprava! U nás v kroužku o sto šest řešila diagramy (výkonnost 1400 - 1600), za posledních čtrnáct dnů jich vyřešila kolem 80 a pak intenzivní příprava z šéftrenérem Ondrou Matějovským. Je teprve začátek MČR, ale naše hráčka je v pohodě, to je velice důležité a my z Pravonína všichni držíme palečky a přejeme hodně štěstí. Péťa má jednu z favoritek na medaile "za sebou" a my jí budeme přát, aby se dařilo takto pěkně i nadále. Zítra čeká Péťu Lenka Gárská (1308) z ŠK Spartak Chodov. Loni spolu remizovaly, takže je nutné nepodcenit soupeřku, přistoupit ke hře zodpovědně, s pokorou a budeme se těšit na hezký výsledek.

Den třetí:

        Dnes přidala Péťa do svého výsledkového skóre důležitý bodík, o který připravila Lenku Gárskou. Byla to partie bezesporu velice napínavá, spotřebovala hodně trpělivosti a propočtů. Nakonec byla Péťa lepší!!!  Máme velikou radost. Ruku na srdce, kdo to čekal? Průběžné 2.místo, výkon 1757 a 2,5 bodu po třech kolech a obehrané dvě favoritky. Péťu ovšem čeká ještě 6 veledůležitých partií, tak si přejme, aby její forma byla stále tak dobrá a Péťa přidávala další body. Zítra ji čeká Kristýna Laurincová z Beskydské šachové školy, je o rok starší, ale už spolu hrály, a to na Talent Cupu 2014. Péťa sice podlehla, ale určitě si na partii pamatuje a využije zkušeností při odvetě!!! V celkovém pořadí na této soutěži byly obě dívky blízko sebe, takže se není čeho bát! Péťo, odvahu a bojuj! Jsme s tebou! Dneska jsem na schůzce o tobě vyprávěla holčičkám z mateřské školy, jsou na tebe také pyšné, chlubily se, že tě znají a vyprávěly, že i ony budou na soutěže jezdit. Prohlíželi jsme si tvoje fotky a vzpomínali na tebe. Jinak z kroužků ti fandí nejen trenéři, ale i všechny děti. Zítra to bude velice náročné, dvoukolo, ale ty to dáš!

Den čtvrtý:

         Úterý bylo dnem, kdy se hrála dvě kola. Naše bojovnice měla za soupeřky hned dvě Kristýnky (ze tří startujících). Ve čtvrtém kole hrála s Kristýnou Laurincovou z Beskydské šachové školy. Tato šachistka Péťu porazila na Talent Cupu 2014 a Péťa jí to odvedla v nejméně vhodnou dobu (tedy pro Kristýnu), a to na MČR. Ano, Péťa vyhrála a po statečném boji si připsala na své konto velice důležitý bodík. Netrpělivě jsme čekali na rozlosování kola pátého. A zase se posadila za šachovnici proti Pétě soupeřka, která ji nedávno při Regionální soutěži v Pravoníně porazila, a to Kristýnka Otrubová z Říčan. Ovšem po dnešním výkonu, zasloužená remíza a celkové skóre 4/5. Velice pěkný průběžný výsledek. Petra se stále drží na druhém průběžném místě, má krásné (nejlepší z hráček) pomocné hodnocení. Zítra bude hrát také s hráčkou z Říčan s Karolínou Kořenovou, které se na MČR velice daří, je proto nutné si na ni dát pozor, nic nepodcenit a nepokazit. Držíme ti všichni palce, fandíme ti! Velice pěkně nás reprezentuješ, jsme na tebe pyšní!

Den pátý:

          Výborně! Výborně! Výborně! Péťo, tak jako ve škole samé jedničky, tak i na letošním MČR hraješ jako z partesu! Děláš nám neuvěřitelnou radost a potěšení. Dnes jsem se zpočátku bála, některým tahům jsem nerozumněla (ale já si hraju s tou školkou, tak to bylo na mě asi moc,že?), ale pak se mi zdálo, že soupeřka vůbec neodhadla a nespočítala tvé plány. Byla to hezká podívaná. Ovšem nepodlehni eufórii, i když průběžná první příčka je velice pěkná. Zítra tě čeká v pořadí třetí Kristýna, nyní Marková. Pozor na ni! Měla sice samé slabé soupeřky, ale dokázala remizovat s Julií Richterovou, tak nebude slabší soupeřkou. Hraj s ní jako kdyby byla nejlepší z turnaje a pěkně pozorně a rozvážně posunuj své figurky kupředu a pokud možno k vítězství! Všichni tě zdravíme a přejeme úspěšný závěr MČR. Už jen tři kola!

Den šestý:

           Dneska připsala Petruška na své konto půl bodu. "Usadila" se na třetí příčce a zítra ji čeká rozhodující partie s Adrianou Málkovou z ŠK 64 Plzeň, která zatím uhrála 4,5 bodu a hořkost porážky zažila s dívkami, které jsou nyní na 1. a 2. příčce. Remizovala s Lenkou Gárskou, kterou však Péťa porazila. Jde do tuhého, ale to neznamená nějak panikařit! Hezky se připravit, ještě lépe vyspat a zítra odvážně zasednout za figurky svého šachového království. Počítej s tím, že tě všichni sledujeme, že ti fandíme, že jsme s tebou a držíme ti palečky. Opravdu jsi pro nás připravila vynikající podívanou a žážitky, které prožíváme při onlinech. Podle mě hraješ pěkné tvořivé šachy, žádné sušení a betonování partií! Vymýšlíš plány, když ti je soupeřka odhalí, hned máš v záloze náhradní, fakt hezká hra! "Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme!".... A to máme ještě v rezervě Blanické rytíře!!!! Tak Péťo odvážně, pozorně a jak vám říkám: " Ať vidím, jak se vám z hlaviček kouří!" Ono to dobře dopadne, neboj. Už jen dvě kola!

Den sedmý:

        Výkon odvedený Péťou dnes v pátek 13.3.2015 svědčí o její neuvěřitelné pracovitosti a šachovém umění. Hned v úvodu partie zprávy o tom, že Péťa ztratila figuru, byla pro nás její fanoušky, velice špatná. Ovšem měla za ni kompenzaci 2 pěšců, tak jsme nejen doufali, ale pevně věřili, že celou partii dotáhne do zdárného konce. Její soupeřka musela, chtě nechtě, před naší holčičkou kapitulovat!!! Přehrajte si její partii, je se opravdu na co dívat!: https://online.chess.cz/MCR_JaM_2015/online/d1/online.htm. Zítra (to už má Péťa bronz jistý) se utká s Annou Vařínkovou z ŠK Lokomotiva Brno. Obě se potkaly i na loňském MČR (Anna byla 2. a Péťa 5.) a naši hráčku porazila. Je tedy, milá Petro, co vracet! Letos už sis to "vyřídila" s nejednou hráčkou, tak v té úspěšné sérii pokračuj. Všichni ti fandíme, přejeme hodně štěstí, pohodu a radost ze hry a ať tě bohyně Caissa ochraňuje i nadále. Vzhůru do posledního kola!

Den osmý a největší radost:

        Dnes, poslední den MČR mohla Petruška zasedat za šachovnici poměrně s klidem. Bronzová medaile byla jistá a na stříbro jí stačila remiza. A protože soupeřka na prvním místě rychle vyhrála nebylo nutné bojovat o vítězství, padla remíza a my všichni se můžeme spolu s Petruškou těšit ze stříbrné medaile! Zahloubala jsem trochu ve statistice, protože ať je to jak chce budeme Petru srovnávat s Nelou v jejím věku. Nela byla v jejím věku (v roce 2010) třetí a naše Péťa o jednu příčku lepší. Pokud to půjde takto dál, tak se nemusí vlašimský šach bát o budoucnost a nadále o  vynikající výsledky. Nastupuje nová generace, která jej bude rozvíjet. Péťo ,udělala jsi nám velikou radost, jsme na tebe hrdí. Děkujeme za hezké zážitky.

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KOUTY NAD DESNOU 7.-14.3.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek