MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V RAPID ŠACHU 13.-14.9.214 V OSTRAVĚ, aneb PÉŤA PÍŠOVÁ - BRONZOVÁ !!!!!!

10.09.2014 20:43

PROPOZICE: MCRrapid_2014_prop[1].pdf

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr144873.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/

 

                   O víkendu 13. - 14. 9. 2014 se v Ostravě uskutečnilo Mistrovství České republiky v rapid šachu. Z našeho šachového oddílu se zúčastnila Petra Píšová, která si postup uhrála vítězstvím v KP v Českém Brodě a v Ostravě v kategorii D 10, získáním 6 bodů (ve velké konkurenici) získala překrásné třetí místo. Radujeme se s Petruškou a je to pro náš oddíl veliký úspěch. Spolu s ní hráli ještě další hráči TJ Spartaku Vlašim, a to Jakub Voříšek a Richard Mládek v kategorii H 12. Jakub tuto kategorii vyhrál a pro TJ Spartak Vlašim veze zlatou medaili! Ríša Mládek podal také hezký výkon a je z toho nakonec nepopulární  "bramborová"! I tato kategorie byla doslova napěchována TOP hráči. V kategorii D 14 hájila barvy Vlašimi Anežka Vlková, která obsadila 10. příčku, se svým výkonem je spokojená, vezmeme-li v úvahu, že hrála na divokou kartu, tak i toto je hezký výsledek. 

 

 

MISTROVSTVÍ ČR V RAPIDU MLÁDEŽE - OSTRAVA 13. - 14. ZÁŘÍ 2014

           V pátek, 12. Září 2014, s námi do Ostravy přijela nejen dobrá nálada, ale i zachmuřené počasí. Nic to ale účastníkům na úsměvu neubralo a pod vedením Vítka  Moravce se poprali i s ostravskou MHD a šťastně dorazili na hotel. Po řádném posilnění jsme šachovnice vyměnili za Sport Arénu a zaběhli zafandit týmu Vítkovic na hokejové utkání s Hradcem Králové. Štěstí to bohužel domácím nepřineslo, protože zápas skončil 3:5 ve prospěch hokejistů Hradce. Ale pro nás dámy to byl vcelku nevšední zážitek.

           Ale teď už k šachu, kvůli kterému jsme do Ostravy přijeli. Mistrovství začalo mlhavým sobotním ránem, což nám vynahradil Hotel AKORD, který nás přivítal příjemným a útulným prostředím. Dle pořadatelů se na tuto akci sešel rekordní počet účastníků, 197 hráčů v šesti kategoriích. Než jsme se nadáli, po slavnostním zahájení zvala všechny hráče k první partii znělka v podání Jarka Nohavici. Ta se pak opakovala před každým kolem a povětšinou sklízela úspěch. Kuba (H12), Ríša (H12) i Anežka (D14) vykročili dobrým směrem a na své konto si připsali první bodík, Petruška (D10) jen půlku. První výhra posunula Ríšu s Anežkou na první šachovnici, přenášenou online,  kde Anežka vybojovala remízu, Ríša však
prohře  nedokázal zabránit. Kuba s Péťou oba vyhráli. Těsně před začátkem třetího kola nás čekalo malé zpestření v podobě náhlého výstražného hlášení, hrozícím nebezpečí a nutnosti opustit budovu. Všichni se urychleně shromáždili před budovou a čekali na vysvětlení. Záhy se ukázalo, že se jednalo o požární alarm, který pravděpodobně spustil některý z neopatrných kuřáků, který neodolal svému pokušení a navzdory všudypřítomnému zákazu si zapálil. Po třetím kole si připsal bod Kuba s Péťou, Anežce a Ríšovi se tato partie nevyvedla. Po
obědě a malé procházce naši šachisti zasedli ke 4. kolu. Kuba se dostal na pódium na 1. šachovnici, kam vlastně už poté nikoho dalšího nepustil. A nutno podotknout, že jeho partie byly vskutku mistrovské představení, které rozhodně na pódium patřilo. Páté kolo přineslo všem našim hráčům výhru, kromě Petrušky, která pokračovala v sérii remíz. Stejně dopadla i v šestém kole, zatímco Ríša s Kubou si připsali další výhru. A tak na konci prvního hracího dne vypadalo pořadí více než lákavě. Kuba jel jako neporazitelný tank a Petruška zlehka útočila na medailové pozice. Vyrazili jsme na vyhlídku věže ostravské Nové radnice a po večeři a veselé cestě ostravskou hromadnou dopravou jsme pěkně promokli. Jedinou útěchou byla naděje, že snad nám prší štěstí. V neděli ráno nás čekalo rychlé balení a hurá na poslední tři partie. Kuba si suverénně dojel pro titul Mistra ČR v kategorii H12, soupeřům nedopřál ani jednu prohru, pouze dvakrát remízoval. Deváté kolo bylo do poslední chvíle napínavé, protože losování pro něj vybralo protihráče z oddílu - Ríšu Mládka. A tohle oddílové derby skončilo zaslouženou remízou. Ríšovi bohužel díky tomu o chlup utekla bronzová příčka, protože předchozí dvě nedělní kola vyhrál.  I Anežce se v neděli velice dařilo a uhrála 2 ½ bodu, díky čemuž poskočila na pěkné 10. místo v kategorii D14. U Petrušky v kategorii D10 byly konečné výsledky nejasné do poslední vteřiny, první místa byla dost vyrovnaná a rozhodovalo pomocné hodnocení. Díky tomu nakonec Péťa přivezla pěkné 3. místo.  

                Turnaj si všichni hráči určitě užili, i cesta zpátky proběhla v pohodě a tak nezbývá, než doufat, že takových vydařených zážitků čeká naše děti ještě co možná nejvíce!

                Velká gratulace všem!

Sepsala: Zuzka Píšová

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V RAPID ŠACHU 13.-14.9.214 V OSTRAVĚ

Datum: 02.06.2018

Vložil: AlbertNIC

Titulek: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The men's prostate is a vital portion of a male's reproductive :. It secretes fluids that aid in the transportation and activation of sperm. The men's prostate is situated just while watching rectum, below the bladder and around the urethra. When there is prostate problem, it is almost always very uncomfortable and inconvenient to the patient as his urinary method is directly affected.

The common prostate health conditions are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also called prostatitis, is easily the most common prostate-related condition in men younger than 55 years of age. Infections in the prostate related are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis may be the least common of varieties of prostate infection. It is due to bacteria based in the large intestines or urinary tract. Patients may go through fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to relieve the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is really a condition of the particular defect inside gland and the persistence presence of bacteria within the urinary tract. It can be a result of trauma to the urinary tract or by infections originating from the rest of the body. A patient may feel testicular pain, small of the back pains and urination problems. Although it is uncommon, it may be treated by removal of the prostate defect accompanied by the use antibiotics and NSAIDs to help remedy the redness.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not even to establish the causes of these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur as a consequence of unknown infectious agents while other feel that intensive exercise and heavy lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an appropriate weight loss program is important. These are some with the things you can do to keep your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for our health and wellbeing and it'll also keep the urinary track clean.

2. Some studies advise that a couple of ejaculations per week will assist you to prevent cancer of the prostate.

3. Eat red meat in moderation. It has been shown that consuming greater than four meals of beef per week will increase the risk of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an effective diet with cereals, vegetable and fruits to be sure sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most critical measure to take to be sure a proper prostate is usually to opt for regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you must go for prostate examination one or more times a year.

Datum: 16.09.2014

Vložil: Maťa

Titulek: Gratulace

Pěkný článek a skvělý úspěch pro Péťu - jen tak dál! ... Proč jste vlastně fandili Vítkovicím? :-)

Přidat nový příspěvek