MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET 4.-5.5.2013 VYŠKOV

05.05.2013 20:53

           Vlašim má druhého vicemistra ČR v šachu dětí do 8 let a je jím Jakub Vojta!

           Tím by mohla informace o Mistrovství ČR chlapců a dívek do 8 let  konaného ve Vyškově o víkendu 4. – 5. 5. 2013 ve Vyškově, končit. Ovšem nedá mi to, abych se s dojmy z tohoto vydařeného klání  s vámi nepodělila.

     

           Pořadatelé vše zvládli na jedničku! Rekordní počet přihlášených (90 chlapců a 20 dívek) nebyl pro pořadatele jednoduchou záležitostí. Ubytování bylo v Hotelu Dukla, ovšem hrací sál byl zřízen v jedné z místních základních škol, vzdálené asi 500 m od hotelu.  Zprvu se nám rozhodnutí pořadatelů moc nezdálo, ale brzo všichni účastníci změnili názor a dali  jim za pravdu. Prostorná hrací místnost, velkolepé přísálí pro rodiče a doprovody, spousta her a sportovního vyžití pro hráče, kiosek, to vše bylo téměř dokonalé a v hrací místnosti byl po celou dobu turnaje klid a pořádek. Pan Hurta (stejně jako náš Petr Havelka) bleskově losoval nasazení do dalších kol, přísně byl dodržován začátek každého kola dle harmonogramu, a to po celé dva dny.

 

          Velkým želízkem v ohni, jak už jsem předeslala, byl Jakub Vojta a neměl to věru lehké. Ovšem své partie zvládal, z mého pohledu, hravě, pokud se při některé „nadřel“ doplní jeho tatínek Tomáš. V každém případě ho pořádně mrzela prohra ve třetím kole s Janem Kolářem. Těch, kteří mohli sahat  na  medaile bylo více jak deset a poslední kolo zamíchalo pořadím víc než jsme čekali. Málokdo čekal, že v posledním kole prohraje Viktor Přibyl (slzičky „měl“ ještě u oběda). Políčeno jsme měli na stříbrnou příčku, ovšem právě tento neblahý výsledek Viktora, Kubíka odsunul na třetí místo a také přišly slzičky!!! Ovšem při vyhlášení už měl velikou radost a pak se svými kamarády z klubu oslavoval „šampíčkem“! Jak Kuba „pracoval“ při partiích nejlépe vyčtete z celé řady fotografií z jeho mimiky. Každopádně vynikající výkon a velká pochvala nejen pro Jakuba, ale i jeho rodiče, především taťku, který mu věnuje trpělivě hodně času a výsledky se dostavují a dovoluji si věštit, že o něm budeme psát ještě hodně pěkných vět a nejen my ve Vlašimi, ale i jiní povolaní „písmáci“.

 

         Z Pravonínské líhně jsem poprvé vyvezla na takovouto prestižní soutěž Filipa Kůru a Štěpána Filipa. Jela jsem s nimi sama, bylo mi jasné, že je budu muset psychicky podporovat a motivovat. Chtěla jsem jim dopřát hezké zážitky a představit jim šachové soutěže v tom nejlepším světle. Podařilo se to jen částečně, protože Štěpánka od pátku večera začal zlobit zoubek a nedal pokoj po celou dobu soutěže, polykal léky, na zubaře to nebylo, ale byl tím určitě diskvalifikován (to na jeho omluvu), protože jeho 3 body a výkon 908 je málo, čekali jsme víc. Filipovi Kůrovi se dařilo lépe uhrál solidních a pěkných 5 bodů, hrál výkonem 1104. Oplakal prohru s Pavlem Vitvarem z Říčan, který ho „překvapil“ šustrákem. Tohoto ztraceného bodu opravdu litujeme. Věřím, že se to Filipovi už nikdy nestane! Oba kluky provázela tréma, ale i zodpovědnost. Štěpán hraje hrozně rychle a Filip si musí začít víc věřit a nesmí se podceňovat  a pak to bude určitě lepší. Zkušenost to byla každopádně výborná a já byla spokojená.

 

     Pořadatelé měli připraveny poháry, medaile a diplomy pro vítěze, věcné dary pro prvních třicet dětí a pro každého pamětní list a dárkový balíček.

 

     Mimošachový program jsme si tvořili samostatně. V pátek byla sice připravena hromadná návštěva Dinoparku, ale pršelo, tak jsme tohoto výletu nevyužili (aby kluci nenastydli) a raději s nimi zajeli na bowling. Po sobotních šesti kolech následoval na hřišti u základní školy fotbálek. Vlašim + část Říčan proti Brodcům + části Říčan. Výsledek 1 : 1. Branky hájili na jedné straně Tomáš Vojta a na straně druhé Karel Jukl. Jinak na pokojích kluci hráli různé hry, karty a také sledovali televizi a nebytné pohádky. Nedělní program po ukončení soutěže už byla individuální. Vojtové navštívili pouť, kde byli i o sobotním podvečeru a my (za Filipem přijeli rodiče) navštívili Dinopark – viz fotečky.

 

     Závěrem děkuji všem třem klukům za vzornou reprezentaci, doprovodům za volný čas, který dětem věnovali, všem, kdož drželi palečky, také velký dík! A radujme se z vynikajícího umístění Jakuba Vojty.

        

Výsledková listina chlapců:

https://chess-results.com/tnr98789.aspx?art=4&lan=5&wi=821

 

Výsledková listina dívek:

https://chess-results.com/tnr98747.aspx?art=4&lan=5&wi=821

 

Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/MCR_v_sachu_deti_do_8_let_-Vyskov_-_3.-5.5.2013/

 

 

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET 4.-5.5.2013 VYŠKOV

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek