MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU DRUŽSTEV STŘEDNÍCH ŠKOL 9.-10.6.2022 NOVÉ HRADY

12.06.2022 10:29

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU S NAŠÍ ÚČASTÍ

        Ve dnech 9. – 10. 6 2022 se konalo MČR v šachu středních škol. Družstvo startovalo za Obchodní akademii  Vlašim. Hrálo se v Nových Hradech, kam ve středu odpoledne děti dopravila paní Zuzana Píšová a v pátek navečer pro ně dojel David Kůra, čímž jsme dětem dopřáli rychlé a pohodlné cestování.

         Ve čtyřčlenném družstvu startovali tři naši šachisté, a to Petra Píšová, Štěpán Filip a Filip Kůra, kteří navštěvují pondělní kroužek pokročilých a Štěpán s Filipem pracují po celý školní rok jako asistenti trenérů, a to jak v šachových kroužcích, tak i v kroužcích Tvořílků. Čtveřici doplnil David Vršťala z Trhového Štěpánova.

         Nasazení našeho družstva, po omluvě z první desky Jakubem Vojtou, bylo až na 21. místě. Neočekávali jsme tedy žádné zázraky. Děti nás však mile překvapily a nakonec obsadili pěkné 12. místo. Z mého pohledu se jedná o hezký výsledek.

          MČR se zúčastnilo z celé ČR 23 školních týmů. Na 1. místě skončilo Gymnázium P. Bezruče Frýdek – Místek s 31 body, 2. místo obsadili šachisté Gymnázia B. Němcové z Hradce Králové s 26,5 body a třetí místo náleží SPSŠE a VOŠ Liberec s 21,5 bodem. Naši uhráli 18,5 bodu.

         Děti doprovázela profesorka Mgr. Martina Mlýnková, která stála u prvopočátku účasti družstva nejprve na krajském přeboru a nyní i u účasti na MČR. Děti doprovázela na obě akce. Moc jí za tuto aktivitu děkujeme.

           Účastníkům se na soutěži velice líbilo, organizace byla zvládnuta na výbornou, dvoudenní turnaj si velice užili.

Celkové výsledky: https://chess-results.com/tnr645671.aspx?lan=5&art=0&rd=9

Výsledky našeho družstva: https://chess-results.com/tnr645671.aspx?lan=5&art=20&snr=21

Fotogalerie: sachypravonin.rajce.idnes.cz/MISTROVSTVI_CESKE_REPUBLIKY_V_SACHU_DRUZSTVEV_STREDNICH_SKOL_9.-10.6.2022_NOVE_HRADY/

Marie Filipová

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU DRUŽSTEV STŘEDNÍCH ŠKOL 9.-10.6.2022 NOVÉ HRADY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek