MISTROVSTVÍ ŠKOLNÍCH TÝMŮ 1.stupně a 2.stupně ZÁKLADNÍCH ŠKOL A MČR STŘEDNÍCH ŠKOL ZLÍN 26.-28.6.2023

26.06.2023 21:01

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: 1. stupeň ZŠ: chess-results.com/tnr778159.aspx?lan=5

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: 2. stupeň ZŠ: chess-results.com/tnr778160.aspx?lan=5

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTNA - STŘEDNÍ ŠKOLY: chess-results.com/tnr778161.aspx?lan=5

ODKAZ NA PÁR FOTEČEK: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_Ceske_republiky_skolnich_tymu_v_sachu_-_Zlin_26.-28.6.2023/

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ŠKOLNÍCH TÝMŮ V ŠACHU – ZLÍN 2023

       Od pondělního odpoledne (26.6.2023) se začali do Zlína sjíždět šachisté školních týmů 1. stupně základních škol, 2. stupně základních škol a příslušných ročníků osmiletých gymnázií a šachisté středních škol a gymnázií. Celkem soutěžilo 90 čtyřčlenných týmů, některé sebou přivezli i náhradníky. Hrálo se v krásném prostředí Kongresového centra Zlín, Univerzitní knihovny Univerzity Tomáše Bati. Záštitu nad turnajem převzali: Ing. Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje, Ing. et Ing. Jiří Korec, primátor statutárního města Zlína, prof. Mgr. Milan Adámek, Ph.D., rektor Univerzity Tomáše Bati.

       Vlastní soutěž probíhala v úterý a ve středu (27. a 28.6.2023), hrálo se 9 kol, tempem 2 x 20 minut na partii + 5s/tah bez zápisu. Čekací doba 20 minut. Turnaj byl započítán na LOK ČR v rapid šachu.

        Domeček Vlašim měl na tomto MČR hned tři své zástupce (členy našich kroužků a trenéři začínajících šachistů, kteří soutěžili za Obchodní akademii Vlašim. Kapitánkou družstva byla Petra Píšová, dále hráli Štěpán Filip, David Vršťala a Filip Kůra. Protože účast odřekl Jakub Vojta (hrál jiný šachový turnaj), hráli v oslabené sestavě a zaujali dvacátou druhou startovní pozici. Neztratili se, jejich umístění bylo dokonce o 4 příčky lepší, uhráli 18 bodů. Stejný počet bodů měli i tři družstva před nimi, rozhodovalo jen pomocného hodnocení. Petra se Štěpánem měli na první a druhé šachovnici velice těžké soupeře, ale přesto uhráli 4, resp. 3 body. David s Filipem shodně uhráli po 5,5 bodu. Za reprezentaci jim velice děkujeme.

      Musím zmínit i družstvo studentů z Gymnázia Benešov, kde hráli naši kamarádi (někteří chodili do našich šachových kroužků a jiní hrají za naše družstva dospělých. Startovali z 10. místo a skončili na velice pěkném 4. místě s 21,5 body. Vynikající výsledek uhrál na 2. šachovnici Michal Stein (7 bodů) a na 3. šachovnici Daniel Zeman (6,5 bodu). Opravdu jste překvapili.

      A ještě zmínka o našem kamarádovi Jakubu Voříškovi, který reprezentoval Gymnázium Voděradská, Praha. Je to velice dobrý šachista, mohl si klidně zahrát prestižní turnaje v Praze, ale přesto jel se svým školním družstvem do Zlína. Startovali ze 6 místa a šestí i skončili a Kuba uhrál na 1. šachovnici pěkných 4,5 bodu. Kuba je srdcař!

      Děkuji paní profesorce Mlýnkové, která naše šachisty doprovázela a děkuji i rodičům dětí za jejich dopravu tam i zpět.

       Šachistům děkuji za vzornou reprezentaci šachu Domečku Vlašim.

Marie Filipová

 

 

Diskusní téma: MISTROVSTVÍ ŠKOLNÍCH TÝMŮ 1.stupně a 2.stupně ZÁKLADNÍCH ŠKOL A MČR STŘEDNÍCH ŠKOL ZLÍN 26.-28.6.2023

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek