NEJSEM STARÁ PONOŽKA!

14.03.2021 17:27

    Další z akcí Tvořílků MěDDM je ukončena. Zúčastnilo se jí 21 dětí, a to členů kroužků a jejich sourozenci. Jsme rádi, že si děti najdou čas, v době covidu, i na ruční práce. Rozvíjí tím tvořivost, estetiku, jemnou motoriku a uplatňují všechny kompetence, které jsme se na kroužcích učili. Seznamují se a pracují s novými materiály a dělají sobě, ale i svým blízkým radost. Své výrobky využívají jako dárky rodičům, prarodičům, ale i sourozencům a kamarádům. Musím poznamenat, že si zaslouží velikou pochvalu rodiče a prarodiče dětí, kteří jim pomáhají. Snažíme se dětem poslat podrobné popisky, odkazy na videa s náměty, posíláme i fotografie, na kterých jsou výrobky již hotové, ale někdy je třeba přece jen přímá pomoc dospělých.

    Rozvezli jsme dětem pomůcky do jejich domovů. Vždy jim zašleme rozpis časů, kdy se u nich zastavíme a tašky s pomůckami jim dáváme na plot u vrátek, abychom eliminovali osobní styk na nulu. Co vše měly děti k dispozici vidíte na fotografiích: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Nejsem_stara_ponozka/

                      

    Podařilo se nám sehnat velice levnou „punčochovinu“, která byla sice partiová a musela se vyprat, ale bohatě splnila účel. Přece jen doma „bezpárových“ ponožek nemají děti tolik a takto si mohly vyrobit i několik „panďuláků“.       

 

Tomáš Brixí a jeho výrobky

    Děti vyrobily úžasné věci: zajíčky, sněhuláky, panenky, housenky, rybičky, kočičky, smajlíky, sovičky, pejsky, motýlky, myška, prasátka a další. Vše bylo vydařené a děti si zaslouží velikou pochvalu.

    Děkujeme tímto i vedení Domečku Vlašim, za materiální vybavení a podporu výuky na dálku u v této výtvarné oblasti. Děkuji i rodičům za velmi hezká slova díků, která nám píší při zasílání fotografií – zpětné vazby činnosti. Akci hodnotíme jako velice vydařenou.

Marie Filipová

      

Diskusní téma: NEJSEM STARÁ PONOŽKA!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek