O JINECKÉHO PĚŠCE 21.4.2018 - JINCE

20.04.2018 20:12

PROPOZICE: O Jineckého pěšce 21.4.2018.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr348509.aspx?lan=5&art=1

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_JINECKEHO_PESCE_21.4.2018_JINCE/


O JINECKÉHO PĚŠCE


            V sobotu 21. 4. 2018 jsme se vydali pouze s dvěma dětmi mezi brdské kopečky do Jinec na šachy, kam už jsme dlouho slibovali panu Maršálkovi, duši jineckého šachu, návštěvu a účast na jejich turnaji. Počasí bylo přímo krásné, sluníčko svítilo od rána.
Jednalo se o předposlední turnaj Základního kola krajského přeboru žáků. Turnaj se konal v moc pěkných prostorách v Posádkovém domě armády Jince, hned vedle kasáren. Místo jsme našli bez problémů, parkování bylo blízko hrací místnosti. Děti měly možnost hrát si různé hry i venku před budovou, počasí tomu přálo. Posádkový dům armády je ve velice klidné lokalitě, v příjemném prostředí
byl klid nejen na hry venku, ale i na šachy uvnitř.
            Celý turnaj organizovali a moderovali manželé Maršálkovi. Vše měli pěkně připravené. Hrálo se ve dvou místnostech v patře. Byla i možnost menšího občerstvení a pití  v kuchyňce.  V přízemí paní Maršálková připravila pro děti různé společenské hry, takže i zde mohly trávit čas mezi jednotlivými koly a nerušily v hracích místnostech.
             Na turnaj přijelo celkem 35 šachistů a hráli v 6ti věkových kategoriích. Nebylo to však rozděleno jako u nás na A,B,C, ale hráli všichni dohromady. Domácí šachisté hráli do celkového seriálu turnajů, ze kterého postupují ti nejlepší, dle předem stanovených klíčů, na Krajský přebor.  Hrálo se standardně na 7 kol švýcarským systémem, tempem 2x25.  
          Lenka Šťastná hrála celkem dobře, ale velice mě zklamalo, že hrála zbrkle a dvakrát prohrála na nemožné tahy! První partii vyhrála, druhou remizovala a najednou se jí vytratila pozornost, chybovala a hned ve třetí partii na to doplatila a prohrála. Zadařilo se ji vyhrát pak ještě dvakrát, takže dohromady uhrála 3,5 bodu, na které byla právem pyšná. Celkově skončila na 17. místě, a to je na Lenku pěkný výkon.
            Zdeněk Šťastný hrál, řekla bych, na ,,své". První dvě kola  hned prohrál, byl z toho dost rozmrzelý, pak se vzchopil a  dařilo se. V předposledním kole byl na 9. příčce, ale bohužel mu byl do posledního kola nalosován absolutní vítěz turnaje (kterému gratulujeme) Jakub Dřevo a s tím prohrál, což ho odsunulo na celkové 13. místo. 4 bodíky za celý turnaj, to není špatné, je to více jak polovina, takže i Zdeněk slušný výkon.
            Před vyhlášením paní Maršálková dětem dávala hádanky, aby je co nejvíce zabavila, než rozhodčí vše spočítali a připravili potřebné náležitosti k  vyhlašování. Ceny byly pro všechny hráče, takže si každý přišel na své.  Pro první tři vítěze měli připravené poháry a byl i putovní pohár za JINECKÉHO PĚŠCE, letos už 32. ročník, pro celkového vítěze, což byl již zmiňovaný Jakub Dřevo se 6 body. 
             Na turnaji se nám  moc líbilo a budeme rádi, když budeme opět pozváni a zadaří  se nám opět zajet (nebudou-li žádné kvalifikační turnaje u nás v regionu) na další ročník O JINECKÉHO PĚŠCE do Jinců a odvézt si alespoň nějaký diplom.


Zaznamenala: Lenka Šťastná




Diskusní téma: O JINECKÉHO PĚŠCE 21.4.2018 - JINCE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek