O KRÁLE A KRÁLOVNU MATEŘSKÝCH ŠKOLEK 10.6.2017 TÁBOR

10.06.2017 18:55

PROPOZICE: O krále mateřských školek 2_2017 10.6. Tábor.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_krale_a_kralovnu_MS_10.6.2017_Tabor/

V Táboře se soutěžilo o krále a královnu MŠ 2017

           V sobotu 10.6.107 se konala soutěž "O krále a královnu MŠ 2017". Tuto soutěž organizuje ŠACHklub Tábor pro děti z mateřských školek, které navštěvují šachové - figurkové školičky. Rádi do Tábora na soutěže předškoláků zajíždíme a také úzce spolupracuje s tímto šachovým klubem. Předáváme si zkušenosti a vzájemně se upozorňujeme na nové studijní materiály. 

           V letošním školním roce nám docházelo do kroužku předškoláků 18 dětí a 12 z nich by bezesporu úkoly zvládlo. Ostatní jsou ještě hodně mladí a jejich čas přijde příští rok! Ovšem jiné programy rodičů a také nemoci způsobily, že se turnaje zúčastnilo jen 6 předškoláčků. A ti ostatní jim mohou jen závidět, protože si to moc užili, rodiče s úžasem sledovali, co jejich malí šachisté dokáží. Turnaje se zúčastnili  i sourozence Zemanovi (Tomáš a Daniel) hráči, kteří mají už zkušenosti z praktické hry a účastnili se nedávno M-ČR HD8, i Eliška Škarydová má za sebou spoustu rapidových partií. 

            Celkovým vítězem se stal Ondřej Černý z MŠ Vančurova Tábor se ziskem 78 bodů. Stal se králem MŠ. V dívkách vyhrála Eliška Škarydová z Pravonína. Eliška absolvovala tento turnaj již loni a protože pracovala poctivě v kroužcích, tak ji letos její výsledky vynesly na 1. místo. Moc blahopřejeme!

            Mám-li však hodnotit celkové výsledky, tak rozdíly na jednotlivých místech byly velice malé. Všechny děti zvládly jakousi závěrečnou rekapitulaci toho, co by měly za školní rok zvládnout, na jedničku s hvězdičkou. Naši tři výše jmenovaní si vedli tak dobře, že se mohli zúčastnit i běžných šachových turnajů pro mládež a ani tam se neztratili! Dan, Tomáš i Eliška jsou opravdovými talenty a pokud takto budou pracovat i nadále, budeme o nic psát i v příštích letech.

            Radost jsem měla ze všech děti, ač neobsadily stupně vítězů. Nyní pár slov ke každému:

ELIŠKA ŠKARYDOVÁ:

Eliška pracuje na kroužcích zodpovědně, s rozmyslem a poctivě. První místo v dívkách si opravdu zaslouží, i za práci u nás bych ji z dívek řadila mezi ty nejpracovitější.

DANIEL ZEMAN:

Dan byl mým tajným želízkem v ohni na první příčku. Ovšem některé úkoly byly pro něj nové a možná dobře neporozumněl položené otázce. Chyboval ve skákání jezdcem, ale i tak druhá příčka je vynikající.

TEREZKA ŽÍŽALOVÁ:

Terezka je taková "brebentilka", ale pracuje pilně a když si představím, že za rok si tuto soutěž bude moci zopakovat, tak má ještě dost času na to, aby to bylo příští rok ještě lepší.

TOMÁŠ ZEMAN:

Tomášek možná soutěž tak trochu podcenil, slyšela jsem ho hovořit o tom, že je to lehké, ale pak chyboval u jezdce a poztrácel zbytečně body. Ač rozdíl mezi třetím a čtvrtým místem byl minimální.

SIMONA ONDRÁKOVÁ:

Simonka na začátku bojovala s trémou, ale pak plnila úkoly s radostí. Nějaké zásadní pochybení jsem u ní nezaznamenala, jen popletla malý střed a rozšířený střed a pak také při jezdci poztrácela hodně bodíků.

NELA HEJNÁ:

Naše nejmladší si rovněž nevedla špatně. Mnohé budeme v příštím školním roce opakovat a Nelinka zajisté za rok pojede do Tábora znovu a já věřím, že její umístění bude podstatně lepší. Měla jsem dojem, že i Nela měla ze začátku trému.

        Všem, opravdu všem moc děkuji za výkony. Ostudu neudělali. S úkoly se popasovali dobře. Děti zjistily, že pokud budou chtít vozit poháry a medalile, tak musí poctivě pracovat a o to nám šlo. Každý na to musí přijít sám. Rodičům a doprovodům děkuji za dopravu a dozor.


VÝSLEDKY:

Kategorie hochů:

1. Ondřej Černý - Tábor

2. Daniel Zeman - Pravonín

3. Miroslav Pán - Tábor


Kategorie dívek:

1. Eliška Škarydová - Pravonín

2. Terezka Žížalová - Pravonín

3. Apolenka Pazderková - Tábor


Řadu fotek najdete zde:

https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_krale_a_kralovnu_MS_10.6.2017_Tabor/, které pořídili Marie Filipová a Ing. Petr Zeman.

         V Táboře se všem moc líbilo a panu Jaroslavu Odehnalovi patří veliké poděkování za přípravu turnaje a rovněž patří dík jeho pomocníkům Martinu Šustrovi, Saše Kotsyba, Anně Tůmové, Anežce Žilavé. Největší dík však patří soutěžícím dětem, které pracovaly zodpovědně, statečně a hlavně s radostí.

 

Zaznamenala: Marie Filipová

 

Diskusní téma: O KRÁLE A KRÁLOVNU MATEŘSKÝCH ŠKOLEK 10.6.2017 TÁBOR

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek