O KRÁLE MATEŘSKÝCH ŠKOLEK - TÁBOR - 4.6.2016

01.06.2016 17:49

O KRÁLE  MATEŘSKÝCH  ŠKOLEK  TÁBOR


FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_krale_materskych_skolek_Tabor_4.6.2016/


VÝSLEDKY: (zveřejním, až je vydá pan Odehnal)

 

           První veřejný turnaj mají za sebou naše školičkové naděje Cecilka Burešová, Markétka Brzková, Eliška Škarydová, Natálka Štanderová a Lenka Šťastná, které se  v sobotu 4.6.2016 zúčastnili akce "O krále šachových školek"  v Táboře. Celkem se soutěže zúčastnilo 12 dětí. Upřímně mohu konstatovat, že jsem počítala s daleko větší účastí. Přítomné přivítal pan Jaroslav Odehnal, který všechny seznámil s tím, jak vše bude probíhat.

           Všichni jsme jeli do Tábora s nejistotou, nikdy jsme na podobné akci nebyli a nevěděli jsme dost dobře, co na naše soutěžící čeká. Přece jen se výuka předškolní mládeže poněkud liší. Škoda mírných nedorozumnění v terminologii, kdy naše dívky zbytečně přišly o důležité body, ač bylo jasné, že otázku chápou, odpověď znají, ale písemně nevyplnily diagram úplně. Ve výuce jsme již poněkud dále, než děti z Tábora. To, z čeho byla děvčata zkoušena jsme probírali v prvním pololetí. My už dnes zvládneme odehrát celou partii, dát mat a řešíme již jednotahové maty (jednotažky) a tak jsme očekávali, že budeme i hrát, na to nedošlo.

           Přesto však jsme získaly třetí místo v celkovém pořadí, o což se postarala Cecilka Burešová, která měla velikou radost. Další z našich, ale s velice malými bodovými ztrátami získala 5. místo Natálka Štanderová, 6. místo Verunka Brzková, 9. místo Lenka Šťastná a 10. místo Eliška Škarydová. Pořadím nejvíce zamíchal poslední úkol, kdy soutěžící skládali rozstříhané šachovnice jako puzzle a za tento úkol  bylo nejvíce bodů. Toto jsme na našich schůzkách skutečně nikdy necvičili a některým našim dívenkám to pokazilo celkové skóre. Škoda! V průběhu soutěže soutěžící malovali obrázky, ke kterým se vraceli a stále je vylepšovali a budou použity na výzdobu šachové klubovny v Táboře.

           Já osobně musím konstatovat, že si všechna děvčata vedla na jedničku s hvězdičkou. Jednak soutěžila v neznámém prostředí, seznámit se s úkoly bylo pro ně obtížnější, protože k dispozici byly úplně jiné pomůcky, než se kterými pracujeme doma, úkoly plnily dívky vždy mezi prvními a v převážné většině dobře, ostudu opravdu neudělaly a já získala utvrzení, že se školkou pracujeme dobře.

           V Táboře se nám líbilo, děkujeme za hezkou akci a věřím, že příští rok přivezeme do Tábora další "várku" školičkových šachistů za účelem porovnávání sil.   

Diskusní téma: O KRÁLE MATEŘSKÝCH ŠKOLEK - TÁBOR - 4.6.2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek