O KRÁLOVNU A KRÁLE SYMFONIE - 8.11.2014 PODĚBRADY

07.11.2014 07:43

   

PROPOZICE: Podebrady_2014-11-08.pdf

STARTOVNÍ LISTINY: www.chess-results.com/tnr150280.aspx?lan=5&art=0&wi=821

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_kralovnu_a_krale_Symfonie_8.11.2014_Podebrady


O  KRÁLOVNU  A   KRÁLE  SYMFONIE  PODĚBRADY

     O tomto víkendu nebyl pro děti žádný vhodný turnaj, tak jsem jim nabídla obdobu naší Regionální žákovské ligy v Poděbradech. Přihlásili se nakonec jen tři šachisté, ale přesto jsme vyrazili.

     Lukáš Zeman byl zařazen do starších žáků a juniorů, kde hráli HD 12, 14, 16  a pak kategorie mladších žáků, kde společně hráli HD 8 a 10, zde své síly měřili Štěpán Filip a Filip Kůra.

     Hrálo se ve velice pěkném prostředí DDM Symfonie Poděbrady. Prostorný sál, kiosek, velké přísálí, velká šatna a vůbec vše na vysoké úrovni. Nedostavilo se asi 10 předem přihlášených, chvilku se na ně čekalo, ale stejně nepřijeli, začalo se tedy asi s půlhodinovým skluzem, ale v průběhu turnaje bylo časové manko pohodlně anulováno. Hrálo se na 2 x 20 minut a na 7 kol. Velkým problémem bylo, že bylo uplatňováno nové pravidlo, a to že při dvou nemožných tazích partie končí a viník prohrává. To myslím, diskvalifikovalo ty nejmenší šachisty, kteří ještě poměrně často nemožný tah udělají, no a ti zkušenější byli nekompromisní a využívali jej ze sta procent. Ovšem pravidla jsou pravidla! Ta se musí ctít a dodržovat!

        Pan Pavel Neměček vedl turnaj s přehledem, DDM dodal značně velký počet pořadatelů, a tak šlo vše jako po drátkách. Jen se někdy čekalo na dohrání některých partií, především u těch starších šachistů, ovšem tomu se vyhnout nedá.

        Pro medailisty byly připraveny ceny ve všech kategoriích, ceny si nevybírali, dostávali je od DDM včetně diplomu, medaile a vítězové dostali ještě velice zdařile vyrobenou keramickou dámu - dívky a krále - chlapci. Všichni účastníci dostávali tašky, kde měli malé dárky, a to zdobené tužky a od sponzora tvarohovou pomazánku.

        Potkali jsme se zde i s některými dobrými známými - Škrabánkovi, Homolovi a Karpečtí. Homolovi jsem dlouho neviděla a zůstala jsem koukat jaký je z Martina dlouhán a z Verunky už je docela slečna.

         Nezapamatovala jsem si všechny výsledky, tak jen o těch, které znám. Nám velikou radost udělal Štěpán Filip H10, který si svými 5 body a solidním pomocným hodnocením uhrál 3. místo. Z dívek byly Maruška Karpecká v D8 a Veronika Homolová D10 první a obě si odvezly pěkné dámičky. Dále pak byl v chlapcích na 1.příčce v H14 Martin Homola a v H12 Matěj Škrábánek druhý. Filip Kůra uhrál svůj standard 4 body a Lukáš Zeman 2,5 bodu. 

        Každý má jiné možnosti a zkušenosti, ale mě se systém, který praktikujeme v našem regionu líbí více. Ovšem to nic nezměnilo na tom, že se nám v Poděbradech moc líbilo, hrálo ve velice příjemném, přátelsky naladěném prostředí.  Pořadatelé zaslouží JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU.

         Děti na turnaj doprovázeli babička a děda Lukáše Zemana, já a svěřence po šachové stránce sledoval Vojta Filip, kterému tímto děkuji, že s dětmi hned probíral hrubky v partiích. Nás dopravil do Poděbrad David Kůra, takže dík i jemu za strávený čas na cestě.

       

Zapsala: Marie Filipová


Diskusní téma: O KRÁLOVNU A KRÁLE SYMFONIE - 8.11.2014 PODĚBRADY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek