O POHÁR MĚSTA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 11.2.2017

08.02.2017 21:14

PROPOZICE: Propozice-Světlá-2017 11.2..doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: https://www.chess-results.com/tnr261327.aspx?lan=5&art=4&wi=821

VÝSLEDKY PODLE KATEGORIÍ: Pohár Města Světlá 2017_Pořadí dle kategorií - 11.2.2017.xls

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_pohar_mesta_Svetla_nad_Sazavou_11.2.2017/

ZPRÁVA OD POŘADATELE ZDEŇKA FIALY: Zpráva o turnaji od pořadatele.doc


Do Světlé nad Sázavou jsme se vypravili v tomto složení:

Zadní řada zleva: Jan Veselý, Karel Vávra, Štěpán Filip, František Jelínek, Lukáš Zeman, Filip Kůra

Přední řada: Tomáš Zeman, Natálie Štanderová, Daniel Zeman


          S výkony všech jsem byla velice spokojená. Zatím mrkněte na výsledkovou listinu a zveřejněné fotečky.


Medailová umístění:

Kategorie H 16   1. místo Lukáš Zeman

Kategorie H 14   3. místo  František Jelínek

Kategorie D 8     1. místo  Natálie Štanderová


Bodové zisky: hrálo se 9 zápasů

Lukáš Zeman 7 bodů

František Jelínek 7 bodů

Štěpán Filip 6 bodů

Filip Kůra 5,5 bodu

Jan Veselý 5 bodů

Karel Vávra 5 bodů

Daniel Zeman 4 body

Natálie Štanderová 4 body

Tomáš Zeman 4 body


Z VYSOČINY TŘI MEDAILE


           Na turnaje pořádané na Vysočině jezdíme rádi, nebylo tedy neobvyklé, že jsme se v sobotu 11.2.2017 vypravili na šachový turnaj "O pohár města Světlá nad Sázavou" do Světlé nad Sázavou, který pořádal Zdeněk Fiala a pomáhala mu Simona Suchomelová a rozhodčí pan Mareš. Hrálo se ve velice pěkném prostředí Kulturního domu, který je nově zrekonstruovaný. Při našem příjezdu už byl sál plný šachovnic, vše bylo předem připravené, dolaďovala se jen registrace. Cenový fond byl lákavý. Přilehlá restaurace měla široký sortiment občerstvení a i rodiče a doprovody zde našli příjemný azyl po celou dobu turnaje.

           Ze Světlé nad Sázavou už jsme jednou domů přivezli, díky Vojtovi Filipovi, putovní pohár za absolutního vítěze, a tak měli naši šachisté cíl jasný. Předem musím konstatovat, že se nám to letos nepodařilo, ovšem příští rok? Kdo ví?

           Od nás jelo celkem 9 dětí. Vyhodnocováno bylo pět kategorií, my jsme obsadili našimi hráči čtyři.

KATEGORIE U 14: 10 účastníků

            Ve čtrnáctkách nás reprezentoval Lukáš Zeman, který, k naší velké radosti, tuto kategorii vyhrál. Celkově skončil ze 114 účastníků na 5. místě, uhrál 7 bodů a hrál výkonem 1460. Lukáš odehrál velice zdařilý turnaj, prohrál jen jeden zápas s Ret Adamem Josefem z Polabin, který v konečném pořadí byl stejně za ním.

KATEGORIE U 12: 30 účastníků

            Z této kategorie jsme dovezli také medaili, bronzovou. Přičinil se o ni František Jelínek, který skončil celkově na 4. místě. Jako jediný porazil absolutního vítěze Rudolfa Juna. Hrál výkonem 1500, uhrál 7 bodů. Z našich účastníků byl Fanda nejlepší. Škoda prohraných partií, chybělo málo a mohlo to dopadnout ještě lépe. Chválím ho za bojovnost.

            Další, kdo reprezentoval v této kategorii byl celkově 14. (v kategorii 6.) Štěpán Filip, který uhrál 6 bodů, hrál výkonem 1350. Štěpán se zcela jistě doma podívá na věžové koncovky! Kdyby si byl jistější v poslední partii, nemusel ji prohrát a byl by více spokojený. Dost ho mrzelo, že zaváhal!

            Jen o půl bodu méně, tedy 5,5 uhrál Filip Kůra, hrál výkonem 1134, hrál se slabšími soupeři. Celkově skončil na 28. místě, v kategorii obsadil 11. příčku. Škoda prohry ve 4. kole, partii pokazil a už nedokázal udržet ani remízu. Škoda toho půl bodíku! Filipovi chybí razance, pak také bojoval s časem. Pro něj je 15 minut tempem vražedným!

KATEGORIE U 10: 41 účastníků

            Mile překvapil Jan Veselý, který hrál výkonem 1203 a uhrál 5 bodů. Celkově se umístil na na 35. místě, v kategorii to byla bramborová medaile. Honzíkovi se celkem dařilo, hrál stále vysoko, nevyšel mu závěr turnaje. Tam potkal soupeře, na které nestačil. Já jsem s jeho výkonem spokojená, on se sebou spokojený nebyl!

            Karel Vávra byl dalším, komu se turnaj podařil. Uhrál 5 bodů, hrál výkonem 1111. Ve skupině obsadil 10. místo, celkově pak byl 48.. Kája se radoval z každého bodu a uhrál si zde svůj rekord, neboť pět bodů se mu uhrát ještě nepodařilo.

KATEGORIE U 8: 18 účastníků

             Do Světlé nad Sázavou jsme "vyvezli" také naše nejmladší účastníky. Z kroužku školních začátečníků hrála Natálie Štanderová, která získala 1. místo v dívkách v této kategorii. Uhrála 4 body, celkově byla na 82. příčce. Natálce chvilku trvalo, než se chytila. Hrála nepozorně nevyvíjela řádně figury, ale pak jsme si spolu promluvily, ona zpomalila a už se sypaly bodíky. Celkem byly 4 a hrála výkonem 957, ve skupině skončila na 8. místě.

              Další dva účastníci byly dokonce z kroužku předškolních začátečníků. Daniel Zeman byl ještě lepší než Natálka, umístil se  na 74. příčce, uhrál 4 body a hrál výkonem 982. V kategorii skončil na 7. příčce. Dan měl smůlu, že na něj zahráli, možná 2x "šustráka" a tito malí ještě nemají zažitou obranu, dokonce na kroužku jsme je to ještě neučili. Tak jsme udělali rychlokurz na místě, a bylo to dobře, protože snad hned v dalším kole, na něj spoluhráč šustráka zahrál zase. Ovšem Dan si vzpomněl a pěkně ho potrestal a podařil se mu hezký mat!

             Jen o bodík méně uhrál Tomáš Zeman, hrál výkonem 890. Celkově se umístil na 92. příčce a ve skupině pak byl 11. Tomáš hraje razantně, útočí, hraje však rychle a na případně udělanou chybu ještě soupeře, svým štěbetáním, upozorní. Je to hráč emoční. Projevuje radost i smutek. Až Tomášek trochu zpomalí, nebude své soupeře upozorňovat na své chyby, tak bude jeho hra o mnoho úspěšnější.

             Všechny děti mi udělaly velikou radost. Nikomu se nedařilo tak, aby musel být nešťastný. Všichni hráli s chutí, nikdo se nestresoval, ceny také lákaly. O přestávkách se mezi sebou hezky bavily, nemusela jsem řešit žádné porušení kázně. Pořadatelům šlo vše také od ruky, losování bylo plynulé, dokonce počítání výsledků po kategoriích i psaní diplomů proběhlo rychle. Chválíme všechny pořadatele za hezký turnaj a děkujeme za něj.


Zaznamenala: Marie Filipová

          

Diskusní téma: O POHÁR MĚSTA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 11.2.2017

Datum: 26.02.2017

Vložil: Filip

Titulek: proč zase ten titulek

Turnaj se mi líbil a po turnaji se skoro všichni z klubu vypravily mekáče.

Přidat nový příspěvek