O POHÁR MĚSTA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU - 14.2.2015

13.02.2015 22:43

 Péťa Píšová skončila v kategorii D 12 zlatá!

 Filip Kůra skončil v kategorii H 10 bronzový!


PROPOZICE: O pohár Města Světlá n.S. 14.2.2015.pdf

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr161682.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_pohar_Svetle_nad_Sazavou_14.2.2015/

 

  POHÁR  MĚSTA  SVĚTLÁ  NAD  SÁZAVOU

           V sobotu 14. února 2015 vyrazila z šachového klubu Pravonín dětská pětičlenná výprava na turnaj O pohár města Světlá nad Sázavou, pořádaný místním šachovým klubem.  Pravonínské barvy tentokrát hájili Štěpán Filip, Fanda Jelínek, Filip Kůra, Petra Píšová a Lukáš Zeman. Přivítal nás krásný zrekonstruovaný společenský dům, do jehož prostor šachy krásně zapadly. Celkem 77 malých šachistů čekalo 9 kol, hraných švýcarským systémem, s časem 2x15 minut na partii.

          Turnaj naši "borci"  zahájili všichni výhrou, pak už začaly být jejich výsledky rozmanitější. Fanda Jelínek se lépe cítil v bílých barvách, takže s bílými figurkami vyhrával, naopak s černými body nesbíral. A tak jeho skóre bylo po devátém kole 5 bodů, což mu stačilo na 32. místo. O jedno místo výš, na 31. příčce skončil Lukáš Zeman, kterému se také podařilo nasbírat 5 bodů, měl ale o něco lepší pomocné hodnocení. O pár příček výš, na 27. místo, dosáhl Štěpán Filip, také s 5 body. Kluci se hodně pohybovali ve stejné úrovni a obávali se, aby je los nepostavil k šachovnici proti sobě. Oddílový souboj se nakonec odehrál pouze ve třetím kole, a to mezi Filipem Kůrou a Péťou Píšovou. Filípek uhrál pěkných 5,5 bodů, díky nímž se umístil na krásném 19. místě celkového hodnocení, zároveň ale na 3. místě v kategorii H10! Petruška Píšová se ten den prý cítila výborně, náladu jí pokazily pouze dvě prohrané partie, i tak si z turnaje odvezla díky 7 bodům hezké bronzové 3. místo a 1. příčku mezi děvčaty v kategorii D12. Stříbro vybojoval Ladislav Halouzka z TJ Žďár nad Sázavou a zlato si po zásluze odvezl ten den neporazitelný Ondřej Dejmal z ŠK Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, takže putovní pohár zůstal minimálně do příštího turnaje doma.

                Devět kol turnaje uběhlo jako voda, přilehlá restaurace vedle hracího sálu poskytla kromě občerstvení i příjemné zázemí pro rodiče a veškerý doprovod, a tak nám nezbývá, než pořadatelům poděkovat za pěkný vydařený turnaj a příjemně strávený den. A snad zase za rok nashledanou!

Zaznamenala: Zuzka Píšová



Diskusní téma: O POHÁR MĚSTA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU - 14.2.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek