O PŘÍBRAMSKOU KRÁLOVNU - 17.3.2018

16.03.2018 18:05

PROPOZICE: Pribramska_Kralovna_17.3.2018.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr340283.aspx?lan=5&art=1

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/

 

    O PŘÍBRAMSKOU KRÁLOVNU

    V sobotu 17.3.2018 se 5 dětí z MěDDM Vlašim (šachových kroužků z Pravonína) zúčastnilo v Příbrami šachového turnaje O Příbramskou královnu, bylo to vlastně 7. kolo RŽL regionu SA. Turnaj se konal v místním Domě dětí a mládeže a také jsme byli zvědaví jak vypadají RŽL v jiných regionech. Hned v úvodu musím konstatovat, že u nás v regionu SE to mají děti velice náročné a kluci, kteří projdou u nás sítem na krajský přebor mají své postupy opravdu "odmakané"! Konkurence je v našem regionu opravdu veliká, vždyť na našich RŽL hraje někdy i 130 dětí. V Příbrami, i s námi, hrálo 32 dětí, z toho 5 dívek. Dohrávalo 31 šachistů, kdy zrovna našeho Štěpána Filipa potkaly zdravotní problémy a ve třetím kole soutěž musel vzdát.

     Soutěž řídil MUDr. Karel Beneš a funkci losovatele a rozhodčího plnil Miroslav Maršálek. Hrálo se 7 kol švýcarským systémem, tempem 2 x 25 minut. Prohrával druhý nemožný tah.

      Vítězem turnaje se stal domáci Vojtěch Kovařík, který byl od samého začátku i favoritem. Uhrál 6,5 bodu. Královnou města Příbrami se stala jeho sestra Eliška, která skončila na celkovém druhém místě. Druhé místo z hochů obsadil Lukáš Hadrava ze Sokolu Buštěhrad a třetí příčku obsadil náš Filip Kůra. Na soutěži byl sice na třetím místě vyhlášen domáci Jakub Dřevo, zřejmě byli vyhlašováni šachisté z příslušné RŽL. Že skončil Filip celkově třetí jsme zjistili až později večer (na turnaji byl volán jako 4.), když byla zveřejněna výsledková listina na chess resuls. Filipovi k pěknému umístění blahopřejeme, uhrál 5 bodů (tolik bodů uhráli hráči od 2. do 7. místa, rozhodovalo pomocné hodnocení). Druhá z dívek se umístila Ivana Růžičková z Buštěhradu a třetí příčku naše Katka Mrázková (4 body), i ona si zaslouží za svůj výkon pochvalu. Michal Kubec i Petra Dudová uhráli po 3 bodech. Petra zahrála svůj standardní výkon, ale Michalovi se tentokrát moc nedařilo, určitě umí zahrát lépe.

       První tři v turnaji obdrželi keramické medaile a překrásné diplomy. Příbramská královna - Eliška Kovaříková pak obdržela perníkovou šachovnici s perníkovou královskou korunou. Pro všechny ostatní byly připraveny drobné ceny.

       Pořadatelé se o nás výborně starali (káva, čaj), k dispozici byl automat na různorodé nápoje a místní maminky napekly moučníky, po kterých se jen zaprášilo. Navíc, kdo chtěl, mohl si objednat dovoz pizzi, čehož jsme také využili.

       Velice děkuji řidičům Vojtovi Filipovi a Jiřímu Dudovi, kteří zajišťovali dopravu, tentokrát za velice nepříznivého počasí. Celou cestu chumelilo, válo se a pěkně to klouzalo. Dále velice děkuji MUDr. Benešovi a jedné z pořadatelek za péči o Štěpána Filipa.

       Závěrem náleží pořadatelům poděkování za uspořádání hezkého turnaje a naše děti si tam našli nové kamarády. Dostali jsme pozvánku na Jineckého pěšce a Příbramského krále a pokud nebude u nás v okolí nějaký vhodný šachový turnaj, určitě se na turnaje vypravíme.

     Zaznamenala: Marie Filipová

   

Diskusní téma: O PŘÍBRAMSKOU KRÁLOVU - 17.3.2018

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek