O VÁNOČNÍHO KAPRA NA SMÍCHOVĚ V PRAZE 19.12.2015

20.12.2015 10:47

PROPOZICE: 15-12-19 KAPR_PropZ-2015.doc

VÝSLEDKY: Vysl_Kapr2015.xls

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Vanocni_kapr_-_Smichov_19.12.2015/

 

               Na sobotu 19. 12. 2015 jsme si večer naplánovali rodinný program a zároveň využili pozvání kolegů ze Smíchova a předtím zajeli na šachový turnaj o "O vánočního kapra". Naposledy jsme zde hráli v roce 2009 s předešlou generací našich šachistů (Lukáš a Vojta Filipovi, Tomáš Filip,Daniel Ždych a Filip Zvára), také jsme je zahlédli na fotkách, které byly po celou dobu turnaje promítány na velkém plátně:  foto-sksmichov.rajce.idnes.cz/08B_Vanocni_kapr_2009-2013/ a k připomenutí nabízím vzpomínky z naší fotogalerie:  sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_vanocniho_kapra_Praha-Smichov_19%2C12%2C2009/. Tentokrát využili nabídky k účasti Štěpán Filip a Filip Kůra. Z vlašimského oddílu hráli ještě Jakub Vojta, který byl prvním nasazeným v kategorii mladších žáků a ve starších hráčích (ač mohl hrát také ve skupině mladších) hrál Jakub Voříšek.

              Na tomto turnaji byl přítomen i pan Čermák, který srdečně vítal všechny známé tváře, dokonce i na moji maličkost si vzpomněl. Řízení turnaje předal mladším a sám se věnoval trenérům a dokonce měl pozvánu společnost z Moskvy a velice pěkně si popovídali (pár foteček jsem pořídila i já). Možná byl mezi nimi někdo hodně známý, ale to já posoudit nemohu. Všimla jsem si, že jeden z těchto přátel přinesl panu Čermákovi šachovou knihu, která právě vyšla a jejíž je pravděpodobně autorem.

              Je zbytečné zmínit skutečnost, že tam chyběl Petr Havelka se svým počítačem, neboť počáteční rozjezd turnaje nabral asi hodinové zpoždění. Pořadatelé sál začali připravovat s příchodem prvních soutěžících. Na jejich omluvu musím však dodat, že se tento deficit podařilo srovnat a dokonce se končilo o půl hodiny dříve, než původně ohlásili. Oznámeno bylo, že se tento turnaj nebude počítat na žádné elo, že se jedná jen o turnaj přátelský.

              Hned v úvodu Kubík bědoval, že je první nasazený, bral to jako velkou zodpovědnost. Naši Štěpán s Filipem to pojali jako trénink s neznámými šachisty. Ke Kubovi na přední desky se nedostali, až v posledním kole hrál na 3. šachovnici Štěpán. Filip dostal do posledního kola Terezku Pravdovou z Říčan, která tam byla s bráchou a tatínkem. Kuba zaznamenal dvě remízy, a to ve třetím a posledním kole, nejvíce ho mrzela prohra s Tomášem Hrbkem ve 4. kole. Ale 7/9 není špatné. Rating soupeřů 1391. Nakonec se spokojil s místem třetím a mohl si ulovit a odvezt živého kapra. Protože nejel domů, tak se mu ho podařilo vyobchodovat za bombóny. Štěpán Filip skončil na 14. příčce (startoval na 20.), rating soupeřů 1237. V 7. kole hrál s Filipem Kůrou a vyhrál, 5,5/9 - dobrý výsledek. Filip Kůra skončil na 23. místě (startoval 32.), rating soupeřů 1144 a 5/9 odpovídalo jeho výkonnosti, i když mám podezření, že jedna  z těch jeho dvou remíz byla zbytečná. Jakub Voříšek si ve skupině starších žáků nevedl vůbec špatně, startoval 8., skončil s pěti body na 7. místě, rating soupeřů 1547.

               Při posledním kole dostali všichni účastníci čokoládovou figurku a velice pěknou plaketu. Pro vítěze byly připraveny medaile, poháry a diplomy.

VÝSLEDKY MLADŠÍCH ŽÁKŮ - 53 účastníků

1. Korčinskij Marek - Oáza Praha  8 bodů

2. Hrbek Tomáš - ŠK Smíchov 7,5 bodu

3. Vojta Jakub - Spartak Vlašim 7 bodů

VÝSLEDKY STARŠÍCH ŽÁKŮ:  - 34 účastníků

1. Aubrecht Petr - Bohemians Praha 6 bodů

2. Krupička Josef - ŠK Smíchov 5,5 bodu

3. Vrecion Jiří - ŠK Zdice 5 bodů

      Po celouu dobu turnaje fungoval kiosek s širokým sortimentem zboží a navíc do Mekáče a KFC to nebylo také daleko, takže našim "šachovým nadějím" nic moc nechybělo!

      Suma sumárum se nám na Smíchově líbilo a bude-li příští rok v našem termínovém kalendáři opět volno, tak se sem zcela určitě zase vrátíme. 

 

              

 

 

 

             

Diskusní téma: O VÁNOČNÍHO KAPRA NA SMÍCHOVĚ V PRAZE 19.12.2015

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek