O VELIKONOČNÍHO BERÁNKA 2.4.2022 - NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU

04.04.2022 21:15

O velikonočního beránka 2022

           V sobotu 2.4.2022 uspořádal DDM v Náměšti nad Oslavou v čele s panem Petrem Krátkým tradiční šachový turnaj. Hrálo se, jak už z názvu vyplývá, o velikonoční beránky. Dle pořadatelů, se v tělocvičně ZŠ Husova, kde se turnaj odehrával, sešla rekordní účast 128 šachuchtivých dětí. Díky sponzorům bylo o co hrát. Startovní pole bylo rozděleno na turnaj mladších kategorie H,D8 a H,D10 a turnaj starších kategorie H,D12, H,D14 a H,D16. Hrálo se 7 kol švýcarským systémem s časem 20 minut + bylo přidáno 5 sekund za každý tah. Předem je třeba velice ocenit pořadatele, kteří turnaj s takovou to účastí nejen uspořádali, ale hlavně zvládli ukočírovat. Turnaj běžel jako po drátkách bez jakýchkoliv problémů a prostojů.

          Turnaj jsme si vybrali, protože je součástí Ligy Vysočiny. Což je obdoba naší žákovské regionální ligy s tím rozdílem, že se ho mohou účastnit, ještě posledním rokem, hráči ročníku 2006. Vůbec jsme nevěděli do čeho jdeme po stránce úrovně soupeřů, ale hlavně svých, protože turnaj naživo například holky sehrály naposledy před dvěma roky. Na turnaj jsme vyrazili v kompletním složení Adam, Bára a Terezka. Začnu od Terezky, která hrála kategorii H12, takže měla o dost starší soupeře. V první kole začínala na druhé desce. Jejím výsledkem byly 3 body. Bára hrála kategorii H14 uhrála 4 body a Adam H16 hrál s výsledkem 3 ½ bodu. Detailní výsledky naleznete zde:

https://chess-results.com/…t=4

a další podrobné výsledky:

O velikonočního beránka 2022 mladší_Průběžné_konečné_pořadí.pdf

O velikonočního beránka 2022 starší_Průběžné_konečné_pořadí.pdf

O velikonočního beránka 2022 mladší_Ceny_kategorií.pdf

O velikonočního beránka 2022 starší_Ceny_kategorií.pdf

Fotogalerie: sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_velikonocniho_beranka_2.4.2022_-_Namest_nad_Oslavou/

           Vzhledem k tomu, že děti mají šachy už jen jako doplněk, moc se jím nevěnují a dlouho velice dlouho nehrály hodnotím výsledky známkou chvalitebnou. Odměnou jim byly velice hezké ceny a příjemně strávený šachový den.

Zaznamenal Ondřej Slavík

 

PS: Považuji za vhodné upozornit na to, že Adam na turnaji získal dva hodnotné "skalpy", a to porážkou Kryštofa Spilky z Gambitu Jihlava ve 2. kole - jeho elo 1429! a v 5. kole porazil Anežku Kavanovou z DDM Náměšť s elem 1370. Adam hrál výkonem 1234. Myslím, že je to slušný výkon a jeho trenér Vladimír Horák bude mít určitě radost.

M.F.

Diskusní téma: O VELIKONOČNÍHO BERÁNKA 2.4.2022 - NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek