"O VELIKONOČNÍHO BERÁNKA - KOLÍN"

27.04.2011 14:27

 

„O VELIKONOČNÍHO BERÁNKA“

KOLÍN 

          V sobotu 23.4.2011 jsme se probudili do krásného slunečného rána a jako již tradičně, v tomto velikonočním období, vyrazili směr Kolín na již 8. ročník turnaje „O velikonočního beránka“.

           Na místo jsme dojeli s menším předstihem a protože bylo nádherné počasí, rozhodli  jsme se pro procházku po místním náměstí a okolí a nelitovali jsme! Právě se zde konal sraz majitelů vozů značky Mercedes. Byli zde k vidění vozy nejnovějších modelů až po stařičké veterány, kabriolety, limuzíny.

          Na samotný turnaj se tento rok sjelo pouze 25 hráčů. Svůj podíl na tom zajisté mělo i to, že se konalo zároveň více turnajů v regionu.Tady hráli všichni dohromady a pro vyhlašování byl turnaj rozdělen do dvou kategorií, a to na starší a mladší žáky.     

      

 

 Daniel Ždych

Dan hrál střídavě s mladšími a staršími spoluhráči. Tři partie hrál pomalu, přemýšlel. Dokonce na to jednou doplatil, to když spadl na čas a prohrál partii s Jonášem Eretem, na šachovnici  měl prý lepší pozici s dvěmi pěšci navíc. Nejnapínavější ovšem bylo poslední, rozhodující kolo, kde zasedl k partii s Michalem Žegklitzem. Hra byla velice vyrovnaná a po Michalově chybě (ztratil věž) dával Dan mat.Tento poslední cenný bod ho posunul  v celkovém pořadí na 6.místo a mezi mladšími žáky skončil na 2.místě.

           Domů jsme jeli s čokoládovým beránkem, stříbrným pohárkem a pocitem hezky stráveného dne. Pan Kalik s pomocníky vše zvládl na jedničku a touto cestou mu  moc DĚKUJI.  Velice se těšíme na další ročník, kterého se budeme snažit opět zúčastnit.

 

Sepsala: Irena Ždychová

 

Výsledky: chess-results.com/tnr48561.aspx?art=1&lan=5&wi=1000

Fotečky: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Kolin_23.4.2011_O_velikonocniho_beranka/

Diskusní téma: "O VELIKONOČNÍHO BERÁNKA - KOLÍN"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek