ODDÍLOVÝ TURNÁJEK ŠACHISTŮ Z PRAVONÍNA - 11.1.2019

11.01.2019 21:18

1. ODDÍLOVÝ TURNAJEK  VYHRÁL FANDA JELÍNEK

          Velká "marodka", která zapřičinila, že se na páteční kroužky 11.1.2019 dostavilo jen 16 šachistů různé výkonnosti (špatně by se vyučovalo), nás přivedlo na myšlenku,  pro děti operativně uspořádat 1. ODDÍLOVÝ TURNÁJEK.

          Hrálo se na 2 x 5 minut (na nemožné tahy jsme si "nehráli") a abychom mohli lépe vyhodnocovat  umístění při rovnosti bodů, tak po dohrání každé partie měli šachisté možnost řešit diagramy, za které získávali pomocné body, které se později mnohým moc "hodily". Tempo bylo pro některé šachisty dost "nepříjemné" a mnozí padali na čas, ale musí se naučit hrát, když je to potřeba, rychleji.

           Funkci rozhodčího plnil Vladimír Horák a já zase našla ve skládku drobné ceny pro všechny účastníky, takže i ony byly impulzem, aby děti podávaly co nejlepší výkony.

           Turnaj vyhrál František Jelínek, o druhé a třetí místo se podělili Filip Kůra a Štěpán Filip (všichni tři stejný počet bodů). Následovala je Barbora Slavíková a Adélka Janoušová. Nejpilnější luštitelkou diagramů byla vyhlášena Natálka Štanderová.

            Čas utekl jako voda, turnájek si všichni užili, schůzka byla zase trošku jiná a dětem i nám se moc líbila.

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Oddilovy_turnaj_sachistu_11.1.2019/

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: ODDÍLOVÝ TURNAJ 11.1.2019

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek