ODDÍLOVÝ TURNAJ DRUŽSTEV V ŠACHOVÝCH KROUŽCÍCH - 24.1.2020

24.01.2020 21:10

 

ODDÍLOVÝ ŠACHOVÝ TURNAJ DRUŽSTEV

         Dnes 24.1.2020 připravil trenér pro přítomné ODDÍLOVÝ TURNAJ DRUŽSTEV. Hrálo 14 šachistů, losováním byli hráči rozděleni do 4 družstev. Dvě měla po 4 hráčích (ti měli výhodu, že mohli na poslední desce střídat) a dvě družstva měla po 3 hráčích. Hrála tříčlenná družstva, hrálo se tempem 2 x 7 minut, bez zápisu, druhý nemožný tah prohrával.

        Funkce kapitánů plnili Štěpán Filip, František Jelínek, Filip Kůra a Daniel Zeman. Všichni pojali soutěž zodpovědně a bojovalo se o každý bodík. Nezaháleli ani dva šachisté, kteří byli vystřídáni - hráli přátelské partie.

        Nejlépe se vedlo družstvu Františka Jelínka, který měl v družstvu Natálii Štanderovou a Martina Klusáka. Za vítězství obdrželi velkou čokoládu z Troubelic. Dále následovalo družstvo Daniela Zemana, se kterým hráli Tomáš Zeman, Eliška Škarydová a Vít Duda. Třetí místo obsadilo družstvo vedené Štěpánem Filipem, se kterým dále bojovali Jitka Kučerová, Matěj Duda a Michal Škaryd a bramborovou příčku obsadilo družstvo vedené Filipem Kůrou a jeho spoluhráči Lenku Šťastnou a Vojtou Břeským. Všichni odbrželi nějakou sladkost. Dále trenér vyhlásil dva hráče, kteří uhráli plný počet bodů, a to Štěpána Filipa a Martina Klusáka.

        Turnájek se všem moc líbil a na závěr trenér vysvětlil přítomným, proč ho zařadil na dnešní schůzky. Zítra, tj. 25.1.2020 se hraje druhé kolo Krajského přeboru v šachu družstev a jednalo se o jakýsi trénink pro ty šachisty, kteří budou zítra hrát. Vysvětlil jim i to, že hrát v družstvu je velice zodpovědné, že nehraje každý jen za sebe, ale za celý kolektiv, a proto je to mnohem obtížnější. Seznámil je se skutečností, že bude sestavovat družstvo (a) mladších žáků na 1.5.2020 do Říčan a pak také informoval děti o turnaji Zaječice - Chrudim, kde proběhne MČR starších žáků, turnaj nejmladšícho žactva - Dvojiček a doprovodný OPEN. Přidal ještě něco o pravidlech a odpovídal na dotazy dětí.

          Dnes pracovali na šachových kroužcích všichni opravdu zodpovědně.

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/ODDILOVY_TURNAJ_DRUZSTEV_24.1.2020/

Zaznamenala: Marie Filipová