ODDÍLOVÝ TURNAJ ŠACHISTŮ 11.3.2020

12.03.2020 13:40

ODDÍLOVÝ TURNAJ ŠACHISTŮ 11.3.2020

 

           V rámci výuky šachu uspořádal vedoucí šachových kroužků MěDDM ve Vlašimi dne 11.3.2020 ODDÍLOVÝ TURNAJ DVOJIČEK.

           Cílem tohoto turnájku bylo zopakování pěšcových koncovek, braní mimochodem, pěšcových řetězců, typů pěšců (silný a slabý), průlomy a podobně. Bylo nutné zvítězit, tedy proměnit některého z pěšců za „matící“ figuru a partii ukončit matem.

            Turnaj se hrál bez lehkých a těžkých figur, a to jen s králi a pěšci. U nás jej nazýváme "Vojtovy šachy".  Vedoucí vytvořil dvojice, kdy se snažil spojit do dvojice silnějšího a slabšího šachistu, v družstvu tedy hrál vždy pokročilí šachista a začátečník. Hrála 4 družstva a 8 šachistů.

            Organizátor připravil pro děti i drobné ceny. Vítězným družstvem se stala dvojice Lukáš Zeman a Tereza Žížalová 4 body, druhé družstvo hrálo ve složení Filip Kůra a Tomáš Zeman a uhrálo 3,5 bodu, třetí skončil Štěpán Filip s Jakubem Čápem 2,5 bodu a startovní listinu uzavíralo družstvo složené z Daniela Zemana a Natálie Štanderové, kteří uhráli 2 body.

            Turnaj se velice líbil a Lukáš Filip tím vyřešil nepřítomnost dalšího trenéra Vladimíra Horáka, který hraje na Mistrovství světa v šachu 4 členných družstev v Praze.

             Odkaz na fotečky: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Oddilovy_turnajek_dvojicek_-_Koncovkove_sachy_-_11.03.2020/

 

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: ODDÍLOVÝ TURNAJ ŠACHISTŮ 11.3.2020

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek