ODDÍLOVÝ TURNAJ U PŘÍLEŽITOSTI 7.VÝROČÍ ZALOŽENÍ ŠK PRAVONÍN

09.01.2015 20:22

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Oddilovy_sachovy_turnaj_9.1.2015

       U příležitosti 7. výročí založení Šachového klubu Pravonín, které se datuje na 11.leden jsme pro děti uspořádali Oddílový šachový turnaj.

       Šachisté hráli ve čtyřech skupinách:

A: Filip Štěpán, Kůra Filip a Píšová Petra 

B: Duda Martin, Jelínek František, Slavík Adam, Slavíková Barbora a Zeman Lukáš

C: Duda Jan, Šťastný Zdeněk a Veselý Jan 

D: Brixí Lucie, Čápová Klára, Brzková Veronika, Šťastná Lenka, Škarych Michael a Škarydová Eliška

        Škoda, že se pro nemoc nezúčastnili bratři Vopálkové a bez omluvy nedorazil Jakub Nácovský. Měli jsme liché počty hráčů, ale nijak to nevadilo, protože ti volní hráli vždy proti sobě (o pendrek) a tak nikdo nemusel postávat a čekat na další kolo. Hrálo se 2x 15 minut, 2x každý s každým. Jen skupina D měla odlišný turnaj. Turnaje losovali a na pravidla dohlíželi trenéři Lukáš a Vojta Filipovi.

       Skupina "A": Přesvědčivě vyhrála Péťa Píšová, i když v prvním kole ji Štěpán dal pěkně zabrat. Matila na dvou vteřinách a byla pěkně "rozpálená". Hned se běžela ochladit, ale měla upřímnou radost, že to zvládla. Je to naše velká bojovnice. Uhrála 6 bodů. Štěpán hrál také velice pěkně a zaslouží pochvalu, uhrál 4 body, ale Filip Kůra měl na konci turnaje na svém kontě 2 body z odstoupení, nehrál dobře.

        Skupina "B": Zde první místo nebylo vůbec jasné a brousilo si na něj zuby více favoritů. Dokonce ani před posledním kolem, kdy hráli proti sobě sourozenci Slavíkovi a Lukáš Zeman hrál proti Fandovi Jelínkovi. Právě v tomto kole byli úspěšnější Adámek a Lukáš, a to rozhodlo o umístění. Nejlépe tedy odehrál turnaj Lukáš Zeman s 8,5 body, druhá příčka patřila Adamu Slavíkovi se 7 body, se třetím místem se musel spokojit Fanda Jelínek, který měl 6,5 bodu. Následovala ho Barunka Slavíková se 6 body a skupinu uzavíral Martin Duda se 2 kontumačními body.

         Skupina "C": Pro tyto děti do byl vlastně úplně první turnájek, poprvé hráli s šachovými hodinami, ale bojovaly také statečně. Tuto skupinu vyhrál Jan Veselý, druhou příčku obsadil Zdeněk Šťastný a třetí místo náleželo Janu Dudovi.

         Skupina "D": To jsou naši nejmladší - předškoláci. Pro ty jsem připravila opakování z výuky a plnili úkoly formou testů. Úkolů měli sedm a každý měl předem určeno kolik za něj bude bodů. Maximálně jich mohli získat 32. Seděl každý u svého stolu a nemohli vůbec opisovat. Musela jsem konstatovat, že někteří mě mile překvapili. Stejně bodů, plných 32 získal Michal Škaryd a Klárka Čápová, za nimi na třetím místě skončila Lenka Šťastná s 31 bodem. Dále Verunka Brzková 30 bodů, Eliška Škarydová 28 bodů a Lucka Brixová 26 bodů. Fakt moc pěkné výsledky.

           Během turnaje měly všechny děti k dispozici nejen pití, ale dnes mimořádně tousty, které jim připravovala paní Kůrová a Brzková. Výročí jsme oslavili i přípitkem a společným popovídáním. Více napoví fotografie.

            Za své výkony si šachisté odnesli drobné ceny a první tři obdrželi diplomy. Byl to vydařený turnaj a strávili jsme spolu moc hezké odpoledne a podvečer.


Diskusní téma: ODDÍLOVÝ TURNAJ U PŘÍLEŽITOSTI 7.VÝROČÍ ZALOŽENÍ ŠK PRAVONÍN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek