OKRESNÍ PŘEBOR ŠKOL 11.11.2014 V BENEŠOVĚ

11.11.2014 20:41

    FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Okresni_prebor_skol_11.11.2014


       Na svatého Martina, který letos nepřijel na bílem koni, byl Domem dětí a mládeže Benešov uspořádán tradiční Okresní přebor škol družstev v šachu. Hráli jsme opět v divadelním sále Hotelu Pošta. Hlavním organizátorem byli Ivana Růžičková a Oldřich Sládek, který celý turnaj řídil.

     Celkem se sjelo 22 čtyřčlenných družstev. Střední školy tři - Střední průmyslová škola Vlašim, Gymnázium Vlašim a VOŠ a SZeŠ Benešov. Starší žáci postavili 8 družstev a mladší žáci pak zbývajících 11.

     Středoškoláci hráli každý s každým dvakrát. Vítězem se stalo, podle očekávání Gymnázium Vlašim zastoupené kapitánem Patrikem Pýchou, na druhé šachovnici hrála Nela Pýchová, dále pak Richard Mládek a Katka Krejčiříková. Celkem uhráli 18 bodů, druzí "průmyslováci z Vlašimi" 9 bodů a "zemědělka" z Benešova 1 bod.

     Základní školy zastupovala družstva Sázavy, Dolních Kralovic, Týnce nad Sázavou, Jiráskova Benešov B, Jiráskova Benešov A, Chocerady, Krhanice a Načeradec. S počtem 26 bodů zvítězili Krhanice, stříbrní byli Dolní Kralovice (Anežka Vlková, bratři Petr a Pavel Laňkové a Matěj David) s 24 body, bronzovou příčku obsadila Sázava s 16 body. Následovali Týnec nad Sázavou 16 bodů, Načeradec 12 bodů, Chocerady 9 bodů, Jiráskova Benšov A 6 bodů a Jiráskova Benešov B 3,5 bodu. Základní školu Načeradec reprzentovali Jirka Hejný, Martin Hejný, Jakub Kazda, Martin Belada a Jakub Nácovský a s jejich pátou příčkou jsme byli spokojeni.

     Větší "tlačenice" na postup na Krajský přebor byla v mladších žácích. Očekával se veliký boj mezi Vlašimí Vorlina a Týncem nad Sázavou A. Malé ambice jsme měli i my z Načeradce. Ovšem 3,5 bodová prohra s Krhanicemi ve 3. kole rozmetala naše naděje na jakýkoliv postup a už jsme bojovali alespoň o třetí příčku, což se nakonec podařilo. Možná překvapením bylo, že jsme remizovali s Týncem n.S. A, kdy důležité body do skóre připsala Petra Píšová a Fanda Jelínek. Zisky našich hráčů 1.šachovnice Petra Píšová 4 body, druhá šachovnice Filip Kůra 3 body, třetí šachovnice Štěpán Filip (1kolo stál) 3,5 bodu, čtvrtá šachovnice (jedno kolo za Štěpána na třetí a 1 kolo stál) Fanda Jelínek 3 body a Martin Duda na poslední šachovnici za dvě kola pěkných 1,5 bodu. Potěšilo nás, že remízou v předposledním kole s Týncem nad Sázavou A jsme pomohli tak trochu k první příčce kamarádům z Vorliny, kterým úspěch přejeme.

      Krajský přebor si zahrají ze středních škol Gymnázimu Vlašim (postupuje jen jedno družstvo), družstva starších žáků postupují dvě, a to Krhanice, které po dlouhé době vystřídali Dolní Kralovice, které letos postupují ze stříbrné pozice a u mladších žáků postupují v obměněném pořadí stejná družstva jako loni ZŠ Vorlina Vlašim a ZŠ Týnec nad Sázavou A.

Diskusní téma: OKRESNÍ PŘEBOR ŠKOL 11.11.2014 V BENEŠOVĚ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek