OKRESNÍ PŘEBOR ŠKOL V ŠACHU - BENEŠOV 5.11.2012

05.11.2012 19:59

               Já se zhruba vyjádřím jen k dětem ze ZŠ a MŠ Načeradec. Cestovali jsme autobusy, děti byly ukázněné, nemusela jsem řešit žádné "průšvihy". Družstva jsme spolu s ředitelstvím školy, kde probíhala místní kola ve všech třídách, sestavili společně. Nakonec škola vyslala starší i mladší žáky. Vesměs se jednalo o děti z Pravonína. Hráli i nešachisté nebo šachisté, kteří do kroužku chodili kdysi jen jeden rok.

         Určitě jsme nepomýšleli na nějaký větší úspěch (rádi vzpomínáme na dobu před téměř třemi lety, kdy sestava Lukáš Filip, Michal Sibal, Patrik Studnička, Vojta Filip a Lukáš Svoboda vybojovali na Mistrovství České republiky 3. místo), na to si budeme muset několik let počkat, až nám doroste "šachový potěr". Proto 3. místo je dobré a družstvo ve složení Vojta Filip, Jan Vašíček, Martin Svoboda a Filip Maceška (toho jsme v autobuse učili zacházet s šachovými hodinami a kluci mu radili další "parádičky", neboť narychlo zaskočil za nemocného spolužáka, který hrál loni), dovezlo pohár a diplom za bronzové umístění.

         A mladší žáci? Prckové! Troufám si říci, že jsme měli nejmladší tým, který přesto nezklamal! Ze třetí příčky měly všechny děti upřímnou radost a opravdu neradi se budou loučit s pohárem, který zítra předají paní ředitelce. Družstvo hrálo ve složení: Petra Píšová, Filip Kůra, Štěpán Filipa na poslední desce se střídali bratři Jirka a Martin Hejní.

          Také mě potěšil Lukáš Filip, který kolem poledne volal a zajímal se jak hráli jeho svěřenci (má s nimi schůzky každý pátek) a z jejich umístění měl také radost. Tyto děti chodí na schůzky i v pondělí  k Ondrovi Matějovskému, pokud nemůže přijet trénovat, tak zaskočím já nebo Vojta Filip. Žádnou schůzku nerušíme, a pokud se to musí stát, tak ji co nejdříve nahradíme. Na těchto dětech "zanechal stopu" také Vláďa Horák v Šachové školičce. Dětem se věnujeme poctivě a věříme, že se ještě lepší výsledky dostaví co nejdříve.

          Celá soutěž se konala ve velice pěkném prostředí sálu divadla hotelu Pošta v Benešově. Dům dětí a mládeže v Benešově akci pěkně připravil, soudcoval zkušený rozhodčí a trenér Oldřich Sládek, pomáhali mu Karel Jukl a Vojta Mejzlík. Paní Růžičková z DDM se o nás vzorně starala a pro děti připravila i pěkné ceny v podobě psacích potřeb. Ty upotřebí každý šachista! Propisek není nidky dost!

          Dětem děkuji za vzornou reprezentaci školy a nashle za rok!

Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Okresni_prebor_skol_2012_Benesov/

Diskusní téma: OKRESNÍ PŘEBOR ŠKOL V ŠACHU - BENEŠOV 5.11.2012

Datum: 05.11.2012

Vložil: Vláďa Horák

Titulek: Gratuluji!

Moc a moc medailistům gratuluji a ještě více mě mrzí, že mi návrat do pracovního procesu znemožnil pokračovat v trénincích s tak vynikající generací mladých šachistů a šachistek. Ale naštěstí se našli schopní pokračovatelé a nenechali talenty padnout. Dík všem a pozdravujte drobotinu a že je neustále sleduji a držím jim palce.

Datum: 06.11.2012

Vložil: Marie F.

Titulek: Re: Gratuluji!

Děkuji za děti, gratulaci jim určitě vyřídím. To ovšem neznamená, že nejste v záloze, pěkně si Vás hlídáme, jakmile by jste chtěl "do bačkor", tak Vás povoláme.

Přidat nový příspěvek