OKRESNÍ PŘEBOR ZŠ A SŠ BENEŠOV 7.11.2011

07.11.2011 21:49

     Pondělní sedmý listopad 2011 a sál divadla MKS v Benešově, díky DDM Benešov, patřil šachistům. Konal se zde Okresní přebor ZŠ a SŠ z okresu Benešov. V letošním roce se sjelo pouze 13 čtyřčlenných družstev. Nejpočetnější skupinu tvořila družstva druhého stupně ZŠ, který bylo 6, 4 družstva pak z prvních stupňů těchto škol a středoškoláci měli také tři družstva.

    Je doslova ostudné, že město Vlašim nevyslalo do tohoto přeboru ani jedno družstvo. Dvě tak velké školy jako jsou Vorlina a Sídliště nebyly schopny delegovat své žáky do tohoto klání.

     Dolnokralovičtí měli zastoupení v obou skupinách, my z Načeradce dorazili s družtvem druhého stupně. Naše letošní ambice byla minimální. Ze "slavného družstva", které obsadilo před dvěma roky 3. místo na Mistrovství ČR, zůstal jen Vojta Filip, které doplnil Karel Doubek, Jan Vašíček, Šimon Rácz a Jirka Kahoun (většinou nešachisté) obsadilo 4. místo a popravdě napsáno, na víc jsme neměli!

    Pevně věříme, že naše poctivá snaha o výchovu malých šachistů bude v budoucnu korunována úspěchem a zase se vrátíme na výsluní této soutěže.

    Střední školy vyhrálo Gymnázium Vlašim. Základní školy na obou stupních ZŠ Dolní Kralovice, tito postoupí na Krajský přebor do Neratovic, kde je ještě z druhých míst doplní na prvním stupni ZŠ Neveklov a na druhém stupni ZŠ Sázava.

    Poděkování za zorganizování patří paní Růžičkové z DDM Benešov a za losování a rozhodování panu Sládkovi a Laubacherovi.

    Vítězové si odvezli poháry, diplomy a drobné dárky.

PS: Cestou zpět nám zbýval čas, tak jsem s kluky "zarazila" do počítačové kavárny na nádraží ve Vlašimi a nešachisty navedla na Chess Tempo, kde si mohou trénovat, moc je to bavilo a určitě jim to prospěje do budoucna.

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Okresni_prebor_skol_7.11.2011

Diskusní téma: OKRESNÍ PŘEBOR ZŠ A SŠ BENEŠOV 7.11.2011

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek