Páté a šesté kolo RPD – Pravonín „A“

18.01.2023 21:14

      Sparta Kutná Hora - ŠK Pravonín

V pátém kole RPD, které proběhlo 11.12.2022, se šachistům z družstva Pravonín „A“ moc nedařilo. Vše začalo ještě před samotným utkáním, kdy kvůli nemocím a dovoleným byl problém sehnat šachisty, a nakonec do Kutné Hory vyrazilo pouze 7 šachistů. Už to byla pro Pravonín neobvyklá situace. Zato domácí celek měl takovou sestavu, která naznačovala, že budou favority. Pěkný výkon předvedl Miroslav Horálek, kterému se podařilo vyhrát nad zkušeným šachistou Jiřím Vocílkou. I přesto dopadl zápas podle očekávání a Pravonín „A“ musel z Kutné Hory bohužel odjet s porážkou 6:2. Na závěr bych chtěl poděkovat Miroslavovi Laloučkovi, který se ujal role kapitána a také všem řidičům.

6. kolo - Sparta Kutná Hora - ŠK Pravonín

 

    ŠK Pravonín - TJ Sokol Pečky "A"

Po neúspěšném kole v Kutné Hoře se šachistům z družstva Pravonín „A“ opět podařilo zabodovat na domácí půdě. Šesté kolo RPD se odehrálo v neděli 15.01.2023 v SD Pravonín a soupeři nám byli šachisté ze Sokolu Pečky. Dle soupisky byly síly šachistů víceméně vyrovnané. Pravonínu „A“ se však začalo dařit hned po začátku zápasu, kdy oznamují první vítězství pánové Horák a Innemann a přidává se k nim i Milan Pešta.

První desky domácího týmu

Zápas se navíc i nadále vyvíjel velmi dobře, a to i přes to, že se nezadařilo Danielovi Houdkovi, který musel položit krále. Nicméně na ostatních šachovnicích se nadále dařilo. Další vítězství se dalo očekávat na šachovnici, kde hrál Miroslav Horálek a na remízu to vypadalo u pana Kotzota. Tato utkání dopadla podle očekávání a stav zápasu je 4,5:1,5 pro nás. V zápase dohrává ještě pátá a šestá šachovnice. Na šesté šachovnici hraji já, a i moje utkání končí nakonec vítězstvím. Na páté šachovnici dohrává Lukáš Vonderka přivyhranou vežovou koncovku se dvěma pěšci. Bohužel soupeř se houževnatě bránil a urval remízu. Konečný stav zápasu je 6:2 pro nás. Tím se posouváme na průběžné 4. místo v tabulce. Našimi dalšími soupeři budou šachisté ze Sendražic, kteří se zatím nachází na konci tabulky. Tak budeme doufat v další vítězství.

Kapitán se modlí za vysokou výhru

6. kolo - ŠK Pravonín - TJ Sokol Pečky "A"

Tabulka po 6. kole:

Foto ze zápasu

 

Diskusní téma: Páté a šesté kolo RPD – Pravonín „A“

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek