PÁTÉMU KOLU OPĚT KRALOVAL DENIS MARTÍNEK

11.04.2021 21:39

    Míšovi ani Štěpánovi se nepodařilo dosáhnout „bedny“ a oba se dělí o bramborovou pozici v dalším 5. kole ONLINE LIGY DOMEČKU VLAŠIM v šachu. Turnaj se odehrál v sobotu 10.4.2021 a zahrálo si 62 šachistů.

    Opět zvítězil Denis Martínek z ŠK Bohnice, který nebyl nikým poražen a zapsal si 7 bodů. Na druhém a třetím místě uhráli kluci po 6 bodech. Druhý skončil s lepším pomocným hodnocením Marek Kůra ze Zvole a třetí místo obsadil Daniel Pánek z DP Praha.

    Mimořádnou soutěž šachistů narozených v roce 2010 vyhrál z chlapců Denis Martínek z ŠK Bohnice a z dívek Lucie Brixí z Domečku Vlašim.

    Šachistů z Domečku se zúčastnilo turnaje 12. V první dvacítce jich skončilo sedm. Karty jsou rozdány a od dalšího kola už budou body přibývat jen pomalu. Bude vybíráno nejlepších pět kol a ta neúspěšná se budou škrtat. Takže nějaká naděje ještě je především v kategoriích. V celkovém hodnocení si první místo celkem suveréně hlídá Denis Martínek, soutěž vede o 8,5 bodu, zatím má na svém kontě 33,5 bodu.  Pět šachistů za ním má 25 bodů, takže umístění na druhém a třetím místě jasné ještě není.

    V kategoriích je situace pro šachisty Domečku příznivější. Kategorii 2004/2005 vede náš Filip Vopálka s 23,5 body, následuje ho náš Štěpán Filip s 21,5 bodem a na čtvrtém místě je náš Filip Kůra s 18,5 body, který by musel hodně zabrat, aby atakoval medailové pozice.

    Kategorie 2006/2007 je reprezentována z Domečku jen Adamem Slavíkem, který je však až na 11. místě, ale Adam odehrál zatím jen 2 turnaje, má tedy velkou rezervu a pokud odehraje následující tři turnaje, tak by mohl ve výsledkové listině hodně poskočit.

    Příznivá situace pro děti z Domečku je v kategorii 2008/2009, protože ji vede náš Michael Stein s 25 body a na třetím místě je naše Josefína Dudková s 20,5 bodem, ale Pepi jedno kolo vynechala, tak při příští účasti se ve výsledkové listině posune hodně vysoko.

    V kategorii 2010/2011 si díky našemu Danielu Zemanovi držíme třetí příčku s 18,5 bodem, ale kolega před ním, na druhém místě má 23,5 bodu a tak si přejeme, aby se Danovi podařilo v následujících kolech zahrát hodně pěkně a svoji pozici ještě vylepšil.

    Turnaj probíhal bez problémů a další již 6. kolo bude hráno 17.4.2021 v obvyklém čase.

 

Lukáš Filip

Výsledky pátého turnaje

Průběžné výsledky Online ligy Domečku - kategorie

Průběžné výsledky Oline ligy Domečku - celkové pořadí

Pozvánka na šestý online turnaj

Diskusní téma: PÁTÉMU KOLU OPĚT KRALOVAL DENIS MARTÍNEK

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek