PÁTÝ ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU, resp. ČERTOVSKÝ TURNAJ…

07.12.2020 22:18

…má své vítěze. První opět Tobias Pressler, zdá se, že nebude mít přemožitele a vyhraje celý seriál. Ovšem máme před sebou ještě tři turnaje a nyní se budou mazat ty neúspěšné výsledky, takže naděje tu je!

        Vítězem 5. online turnaje, který se odehrál 5.12.2020 a zúčastnilo se ho 58 dětí, je Tobias Pressler z Říčan, který uhrál 6 bodů ze 7 možných. Druhé místo obsadil Filip Čermák ze Zvole, také se 6 body a třetí příčku náš Filip Vopálka s 5,5 bodem. Čtvrté a páté místo (také 5,5 bodu) naši Štěpán Filip a Míša Stein. První tři hráči obdrží „čertovský“ pohár, diplom a medaili a prvních 20 hráčů obdrží věcné ceny dle výběru. Jedná se, kromě výše jmenovaných, o Bořivoje Antoše z Brodců, Jiřího Matouška ze Sázavy, Šimona Filipa ze Stamatu, Vojtu Sehnoutku a Alici Zelenkovou z Říčan, Daniela Pánka z Prahy, Vojtu Vopálku od nás, Michala Blahoše ze Stamatu, Adama Slavíka od nás, Lauru Sehnoutkovou z Říčan, Davida Schöpfera ze Stamatu a dále naše tři hráče Vojtu Břeského, Filipa Kůru a Jáchyma Slánského, následuje Vít Sehnoutka z Říčan a dvacátým byl Jindřich Trejbal z Velvar. Ceny si děti vybíraly, kdo si nevybral, tak nebude ochuzen, cenu mu přidělíme my.

     Dále byla vyhlášena soutěž o čertovské balíčky, a to pro hráče, kteří poslali fotografii v kostýmu od šachovnice. Balíček obdrží Tomáš Brixí, Matěj Žížala a Jakub Čáp naši šachisti, Bořivoj Antoš z Brodců, a z Říčan Anna, Devi a Mika Kratochvílovi.

Tomáš Brixí poslal jako první fotku do soužeže.

     Připravili jsme i odměnu pro nejmladší účastníky, kterými jsou Anička a Mika Kratochvílovi z Říčan. Tentokrát byli „Kratochvíláci“ velice úspěšní. Srdečně blahopřejeme.

      Zastavím se ještě u průběžných výsledků online ligy Domečku Vlašim, kdy v kategorii HD 16 jsou na prvních třech místech naši šachisté. Adam Slavík má o jeden turnaj méně. Od šestého turnaje se bude těm, kdož mají odehráno všech 5 turnajů, mazat ten nejhorší výsledem z předešlých turnajů a pořadí se může měnit. Je třeba si na to dát pozor a hrát pozorně a přesně. Kategorii HD 14 vede Tobias Pressler z Říčan se ziskem bodů 31, což je nejlepší výsledek z celé série, následuje ho náš Štěpán Filip se ztrátou 3,5 bodu. Druhý v této kategorii Filip Čermák ze Zvole má o 4 body méně a na třetím místě v této kategorii je Laura Sehnoutková z Říčan. V kategorii HD 12 hraje nejvíce účastníků (22), vede ji náš Míša Stein s 26 body, následuje ho se ztrátou 3,5 bodu Vojta Sehnoutka z Říčan a na třetí příčku se, k naší radosti, dotáhl náš Daniel Zeman (20,5 bodu) a následuje ho náš Vojta Břeský s 19 body. Kategorii HD 10 vedou šachisté z Brodců Jiří Petrášek (18,5 bodu) a Bořivoj Antoš  (17,5 bodu), o bodík méně má na třetím místě Marek Zelenka z Říčan. Naši nejmladší skupinu HD 8 vede Edward Kolář z Říčan s 12 body a za ním jsou naši Matěj Žížala s 9 body a Tomáš Brixí s 8 body. Matěj i Tomáš, když zabojují, tak si medailové pozice mohou udržet.

         Je škoda, že nám některé děti nereagují na výběr cen v diskuzi pod článkem na www.sachypravonin.cz  a my je pak určujeme sami a možná se i „netrefíme“!

        Další kolo se odehraje v sobotu 12.12.2020 a my se těšíme na co největší účast.

Lukáš Filip

Fotky ze souteže masek

Výsledky pátého online turnaje

Průběžné výsledky online ligy Domečku Vlašim

Leták na šestý online turnaj Domečku Vlašim

Propozice na šestý online turnaj Domečku Vlašim

Leták: 5._online_turnaj_Domecku_Vlasim.pdf

Diskusní téma: PÁTÝ ONLINE ŠACHOVÝ TURNAJ DOMEČKU, resp. ČERTOVSKÝ TURNAJ…

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek