POSLEDNÍ ONLINE TURNAJE DOMEČKU VLAŠIM VYHRÁVAJÍ VLAŠIMŠTÍ ŠACHISTÉ

07.03.2021 18:20

POSLEDNÍ ONLINE TURNAJE DOMEČKU VLAŠIM VYHRÁVAJÍ VLAŠIMŠTÍ ŠACHISTÉ

    Poslední osmý online turnaj 2. série proběhl 6.3.2021 a celkem se ho zúčastnilo úctyhodných 69 dětí. Do turnaje „A“ pro ročníky narození 2004 – 2009 se zapojilo 36 šachistů. V turnaji „B“ pro mladší děti se sešlo 33 šachistů.

    Turnaji „A“ vyhrál Štěpán Filip z MěDDM Vlašim, který uhrál 6 bodů ze 7 možných. Stejný počet bodů, ale s horším pomocným hodnocením obsadil také šachista z MěDDM Vlašim, a to Michael Stein. Třetí místo obsadil Tomáš Syrový ze Stamatu s 5 body.

    V turnaji „B“ první místo vybojoval se 6 body Daniel Zeman z MěDDM Vlašim. Druhé místo si odváží šachista s Velvar Jindřich Trejbal, který též uhrál 6 bodů. Třetí příčku obsadil Jáchym Fadrný z Čelákovic s 5 body.

    Turnaj končil v obvyklou dobu, ale soutěžící si po jeho skončení tentokrát vybírali ještě ceny, které byly zveřejněny na rajčeti. Výběr cen byl daný podle umístění šachistů. Při 69 dětech trval tento výběr více jak dvě hodiny. Odměnou nám byla radost z vybraných cen. Tyto ceny budou v příštím týdnu zabaleny podle jednotlivých šachových klubů a expedovány po ukončení nouzového stavu. Dáme vědět na našich www stránkách, kdy to bude. V turnaji byly ohodnoceny obě kategorie. A to konkrétně pohárem, medailí a diplomem šachisté na prvním místě a medailí a diplomem šachisté na druhém a třetím místě.  

 

VYHLÁŠENÍ ONLINE ŠACHOVÉ LIGY DOMEČKU VLAŠIM VOL. 2

     Máme za sebou druhý osmikolový seriál sobotních šachových turnajů, na kterých se scházelo každou sobotu kolem 70 dětí. Jsme rádi, že se turnajů zúčastnili i hosté z jiných okresů a tím pádem se zpestřily turnaje. Do celé ligy se zapojilo 110 šachistů!

    Absolutním vítězem v turnaji „A“ se stal Michael Stein z MěDDM Vlašim s 30,5 body. Gratulujeme! Za zmínku stojí i výkon Štěpána Filipa 29 body a Kamily Steinové s 28 body.

Absolutní vítěz turnaje "A" Michael Stein - MěDDM Vlašim

    V turnaji „B“ se stal absolutním vítězem Jindřich Trejbal z Velvar s 29,5 body. Jindřicha v celkovém počtu doháněli Daniel Zeman s 28 body a Jiří Petrášek s 27 body.

    V kategorie 2004/2005 si vedli velmi dobře šachisté z MěDDM Vlašim, z čehož máme velikou radost. První místo obsadil Štěpán Filip s 29 body, druhé místo Kamila Steinová s 28 body a třetí místo Filip Vopálka s 21,5 body. Tito šachisté na všech třech pozicích dostanou poháry, medaile, diplomy a pěkné věcné ceny, a to i všechny následující kategorie. Kategorii 2006-2007 vyhrál Filip Čermák s 27 body a druhé místo Marek Kůrka s 25 body, oba tito hráči jsou ze Zvole. Třetí příčka náleží Adamu Slavíkovi z MěDDM Vlašim, který uhrál 22,5 bodu. V kategorii 2008-2009 se postaral o první příčku opět šachista z MěDDM Vlašim Michael Stein, který uhrál 30,5 bodu. Druhou příčku obsadil Patrik Kohm z OAZA Praha s 26 body a třetí místo obsadila Alice Zelenková z Říčan s 22 body. První místo z kategorie 2010-2011 náleží opět MěDDM Vlašim, a to díky Danielu Zemanovi, který celkově uhrál 28 bodů, druhý za ním skončil Jiří Petrášek s 27 body a v této kategorii náleží i 3. místo MěDDM Vlašim a postarala se o to Tereza Slavíková s 24,5 body. Kategorii nejmladších (2012 a mladší) vyhrál Jindřich Trejbal z Velvar s 29,5 bodem, druhá příčka náleží Jáchymu Fadrnému z Čelákovic s 25,5 body a 3. místo si uhrál Edvard Kolář z Říčan s 23,5 body. Z 15 medailových míst jich děti z DOMEČKU VLAŠIM získaly 7! Považujeme to za velice dobrý výsledek.

    Děkuji touto cestou paní ředitelce Pavle Homolkové z MěDDM Vlašim za materiální podporu při pořádání těchto online šachových turnajů. Děkuji všem, kdož se podílejí na pořádání a organizaci těchto turnajů a děkuji ženskému osazenstvu vedoucí kroužků za pomoc při kompletaci, třídění, objednávce a distribuci pohárů, medailí, diplomů a věcných cen.

    S velikou radosti vám oznamujeme, že otevíráme 3. seriál ONLINE LIGY V ŠACHU DOMEČKU VLAŠIM a první kolo proběhne 13.3.2021 od 9.00 hodin.

Lukáš Filip

Výsledky osmého kola ligy Domečku Vlašim

Konečné výsledky kategorii ligy Domečku Vlašim

Diskusní téma: POSLEDNÍ ONLINE TURNAJE DOMEČKU VLAŠIM VYHRÁVAJÍ VLAŠIMŠTÍ ŠACHISTÉ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek