VÁNOČNÍ BESÍDKA PRAVONÍNSKÝCH ŠACHISTŮ

16.12.2016 19:01

       VYDAŘENÁ VÁNOČNÍ BESÍDKA ŠACHISTŮ


        Předvánoční setkání šachistů a jejich rodičů jsme připravovali několik dnů dopředu a vyplatilo se to. Krásně připravený sál a klubovna plná her, rozložené plastové šachy a i vánoční výzdoba děti i jejich doprovody překvapila.

        Chybělo sedm dětí, které byly buď nemocné nebo měly jiný program. Nepřítomná byla také paní učitelka (kroužek předškoláků) Mirka Ondráková, která je na plánované operaci a my všichni jí přejeme brzké uzdravení.

         Po celou dobu setkání se sály linuly vánoční melodie a koledy. Atmosféra byla moc pěkná. Děti se hned hrnuly ke hrám, nejvíje je bavilo hrát si s plastovými šachy. Deskové hry, trojšachy, čtyřšachy, grabolo, člověče nezlob se, dáma, šachy, kvarteta, domino a i jiné karetní hry šly z ruky do ruky.

         K občerstvení byla pizza a párek v rohlíku. Obstarali jsme také velký šachový narozeninový dort, čímž řešíme každoročně všechny svátky a narozeniny, které nelze v takto velkém počtu dětí uhlídat. Mimochodem byl vynikající.

         Každé z dětí si odneslo i dárkový balíček, na němž se finančně podílel Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi, my, trenéři a také jeden z rodičů. Do každého balíčku jsme přidali i plánovací kalendářík, který nám nechal vytisknout Obecní úřad Pravonín. Všem, kdož přispěli na dárky moc děkujeme.

         Naši sešlost navštívila také paní starostka Jana Lapáčková, která ocenila naši práci a poděkovala nám za vzornou reprezentaci obce. I my jsme se pár slovy zmínili o našich úspěších. Práce nás baví, děti se rády šachům učí, proto se pěkné výsledky dostavují čím dál častěji a nás to moc těší. Každou hodinu se snažíme poctivě připravovat, aby měly děti stále hodně práce a my na oplátku vůbec nemáme problémy s docházkou a těšíme se z jejich medailových umístěních na různých soutěžích.

          Zbyl čas i na besedu s rodiči, které zajímalo jak si jejich děti vedou. Otázky nebraly konce a nás těší zájem rodičů, neboť podpora volnočasových aktivit  a úspěchů v nich je v přímé úměře na rodině závislá.

          O mlsné jazýčky se v kiosku staraly Helena Kůrová, Zuzana Píšová a Miluše Filipová, kterým děkuji za vydatnou pomoc. Děkuji všem, kdož pomáhali s úklidem po akci.

           Všem děkuji za dárečky od dětí i rodičů, s trenéry jsem se spravedlivě podělila a my všichni čtyři děkujeme za ocenění naší práce.

           Nezbývá než popřát všem dětem, jejich rodinám a všem přátelům šachu spokojené prožití vánočních svátků a v novém roce pevné zdraví, pohodu, štěstí a spokojenost.

           Nyní máme prázdniny až do konce roku 2016 a první schůzka v novém roce začne hned 2. ledna 2017 - pondělí  - schůzkou Začátečníků předškolních.


ATMOSFÉRU NEJLÉPE PŘIBLÍŽÍ FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/






Diskusní téma: POZVÁNKA NA SLAVNOSTNÍ VÁNOČNÍ SCHŮZKU 16.12.2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek