PRAŽSKÁ ŠACHOVÁ LIGA MLADŠÍCH ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH ŠKOL 5.6.2010

04.06.2010 22:42

PROPOZICE: www.novyporg.cz/npg/Aktivity/Pražská%20šachová%20liga%20MŽ%202010.doc

VÝSLEDKOVÁ LISTINA: www.chess-results.com/tnr33555.aspx?art=4&lan=5&m=-1&wi=1000
FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/PRAZSKA_SACHOVA_LIGA_MLADSICH_ZAKU_ZAKLADNICH_SKOL_5.6.2010/

DAN UHRÁL V PRAZE HEZKÝ VÝSLEDEK

        V sobotu 5. 6. 2010 uplynul právě týden od napínavé a nervy drásající mise na Seči, kde se hrálo MČR družstev starších žáků, dvojiček do deseti let a jednotlivců a děti z TJ Spartaku Vlašim se blýskly pěknými výsledky.

        Po delší době se na nás začalo usmívat sluníčko a my přemýšleli, zda si dáme od šachů trochu oddych a nebo opět někam vyrazíme. Turnajů bylo v nabídce několik, nakonec jsme se rozhodli pro turnaj mládeže v Krči, jež nesl název PRAŽSKÁ ŠACHOVÁ LIGA MLADŠÍCH ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH ŠKOL, kde jsme ještě nikdy nebyli. Hrálo se zde na 7 kol po 15 minutách, což dávalo předpoklady, že v pozdním odpoledni stihneme i Sportovní den v Miřeticích, kde se většina šachistů a jejich rodinných příslušníků TJ Spartaku Vlašim loučila se sezónou 2009/2010. Po příjezdu do Prahy, který byl stížen tím, že jsme nemohli najít hrací místnost a doslova přiběhli úplně na poslední chvíli, následovala registrace Daniela Ždycha a  mohlo  se začít. Na turnaji byli se svými svěřenci i naši staří známí Petr Havelka ze Sedlčan, Jan Paukert z Řevnic, paní Kořenová z Říčan a hráli zde i děti ze Stříbrné Skalice.

        Dan vyhrál první kolo, druhé kolo, třetí kolo.........a takto pokračoval až do šestého kola. Byl jediný s plným počtem bodů a usadil se na první příčce. Do posledního kola mu los přidělil soupeře Filipa Nového, který když se dozvěděl los, nebyl moc rád. Dan si strašně přál vyhrát, aby měl čisté skore 7/7, ale bohužel se mu to nepodařilo. Oba kluci bojovali statečně. Dan až do poslední figury, za což byl přihlížejícími pochválen, že to soupeři „nedal“ zadarmo. Snažil se i o remízu, ale nakonec prohrál a bylo vyrovnáno, co se bodového zisku obou hráčů týká. Oba měli po 6ti bodech a k velké smůle odsunulo pomocné hodnocení Dana na 2. místo. Chvíli nemluvil s nikým a ani "sám se sebou", ale potom dostal ceny – pohár, diplom a byl spokojený. Protože byl Filip Nový již o něco starší a turnaj byl rozdělen na dvě kategorie, tak nakonec Daniel tu mladší skupinu (1.-2.třída) vyhrál a dostal další cenu a diplom, za 1.místo. Domů jsme jeli radostně a tento výlet zakončili velkou zmrzlinou.

       Jen jsme se převlékli a vyrazili do Miřetic, kde se nám moc líbilo....(viz aktuální článek na www.sachyvlasim.cz).

       Večer Dan před usnutím prohlásil “Mami, to jsem si ten dnešní den krásně užil“.

Sepsala: Irena Ždychová

 

Diskusní téma: PRAHA

Datum: 06.06.2010

Vložil: Marie

Titulek: Turnaj v Praze

Blahopřejeme k Danovu pěknému výsledku. Celkově byl druhý, ve s kategorii dokonce první!!!! Jen tak dál!

Přidat nový příspěvek