Pravonín B - Postupice 2,5 : 2,5

13.02.2023 19:29

    V neděli 5. února 2023 jsme hráli doma proti Postupicím. Nebyli jsme úplně v nejsilnější sestavě, takže i bod je pro nás dobrý. Dvě kola před koncem vedeme o 6 bodů, takže postup je hodně blízko.

 

Jako první ukončil partii Adam Slavík. Adam hrál s černými francouzskou obranu. Soupeř ztratil v zahájení pěšce. V následujících tazích si soupeři vyměnili dámy.  Nakonec soupeř udělal chybu a přišel o figuru. Adam nabídnutou šanci využil a v koncovce vyhrál.

Slavík Adam - Chomický Josef

    Mirek Horálek hrál s panem Blažkem. Ze začátku byla partie vyrovnaná, pan Blažek udělal chybu, že nepostoupil pěšcem na sloupci a. Mirek toho hned využil, postoupil svým pěšcem na sloupci a, došlo k výměně pěšců. Mirek si zdvojil věže na prvním sloupci, vzal soupeři pěšce a tím byla partie rozhodnutá. Po 26 tazích se pan Blažek vzdal. Vedli jsme 2:0 a vypadalo to nadějně.

    Daniel Zeman ztratil po zbytečných chybách 2 figury. Pak ještě přišly vidličky na věže a bylo rozhodnuto.

    Jakub Mlýnek měl podle ELA asi nejtěžšího soupeře. Jakub v koncovce vedl o jednoho pěšce, vypadalo to nadějně, pak ale Kuba udělal zbytečnou chybu a nechal si vzít jezdce. Zkušený soupeř toho využil a v koncovce vyhrál.

Momentka ze zápasu - Filandr Pavel - Mlýnek Jakub

    Honza Veselý hrál s černými figurami a nechal se zatlačit do hluboké defenzívy. Naštěstí Honza dal soupeři šach a vzal mu pěšce. Tím soupeřova ofenzíva trochu upadla a Honza se začal dostávat z nejhoršího.  Bohužel Honza neudržel výhodu jednoho pěšce, soupeř vyrovnal a došlo ke spravedlivé remíze.

Veselý Jan - Hanuš Zdeněk

    V neděli 19.2. 2023 nás čeká v devátém kole bitva v Říčanech. Říčany jsou na druhém místě, možná to bude rozhodující kolo.

 

Miroslav Horálek

 

Diskusní téma: Pravonín B - Postupice 2,5 : 2,5

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek