Pravonín "B" vyhrál Regionální soutěž "C"

12.03.2023 18:27

Pravonín B - Kostelec nad Černými lesy C 3,5 : 1,5

V neděli 5. 3. 2023 se hrálo poslední desáté kolo regionální soutěže C mezi týmy Pravonín B a Kostelec nad Černými lesy C. Kostelec nepřijel v úplně nejsilnější sestavě, ale ani my jsme nebyli nejsilnější.

Zahájení posledního zápasu

Jako první skončil partii Jakub Mlýnek. Jakub začal s bílými figurami Dámským gambitem. Soupeř ho zahrál špatně a Jakub se dostal do dobré pozice. Když už se soupeř začal trochu vymaňovat z tlaku, udělal chybu. Jakub mohl dostat kvalitu, ale chtěl dát soupeři mat. Soupeř si toho nevšimnul, uhnul věží a Jakub mu dal mat.

Kuba Mlýnek - Keder Igor

Štěpán Filip se bránil Skandinávskou obranou. Ve střední hře ztratil soupeř pěšce. Štěpán toto zahájení dobře zná a za chvíli vzal dalšího pěšce. Soupeř si navíc nevšiml, že mu Štěpán míří dámou na věž a po ztrátě věže se vzdal.

Mirek Horálek hrál svoje oblíbené zahájení. Soupeř ho ničím nepřekvapil a celkem klidná partie dospěla do koncovky. Mirek donutil soupeře vyměnit dámy. Pak napadl koněm střelce a rozjel se pěšcem pro dámu. Soupeř musel vyměnit střelce za pěšce a zároveň se vzdal.

Adam Slavík hrál vyrovnanou partii se svým soupeřem. Soupeř začal Dámským gambitem, ale Adam to ustál celkem dobře. Soupeři si neustále brali figury, až jim toho moc nezbylo a nakonec  se dohodli na remíze.

Adam Slavík - Švec Stanislav

Honza Veselý hrál vyrovnanou partii s Milanem Peštou. Bohužel Honza přišel o pěšce a to v závěru rozhodlo. Navíc si ještě nechal vytlačit krále z výhodné obranné pozice a soupeř si tam dal svého krále a jel nezadržitelně pěšcem pro dámu. Honza musel vzít pěšce věží a soupeř mu dal nakonec věží a králem mat.

Miroslav Horálek

 

Shrnutí sezóny 2022/2023

Pro letošní ročník RSC jsme se rozhodli postavit 5ti členné družstvo s cílem zapojit více mládežníků do "dospělého šachu". Mělo to však nějaké ALE.
Hlavním problémem bylo sehnat schopného kapitána a vytvořit tým. Do role kapitána se mi podařilo sehnat mého bývalého kolegu Miroslava Horálka, který se v šachách našel. A mládežníky jsem nemusel přemlouvat.
 
Domácí utkání mělo jasné schéma - jeden dospělý a 4 mládežníci popřípadě dorostenci. Venkovní utkání bylo "horší", tam jsem figuroval já jako podpora zaćínajícího kapitána. Do sezóny nastoupilo hned 12 šachistů a z toho 10 mládežníků nebo dorostenců.
 
Pravonín "B" nebyl ani jednou poražen a připsal si 9 vítězství a 1 remízu. Remízu urvali šachisté z Postupic. Soutěž vyhrál o 9 bodů. Pro tuto sezónu byl zvolen systém (každý s každým doma i venku).
 
Nejvytíženějším hráčem byl Míra Horálek, který odehrál všech 10 zápasů a připsal si 8,5 bodů. Na záda mu dýchal Honza Veselý, který měl jen o jednu partii méně a uhrál 6 bodů.
 
Tým se může pyšnit i čtyřmi stoprocentními šachisty: Lukáš Filip 5/5, Míša Stein 3/3, Vojta Břesky 3/3 a Jáchym Slánský 2/2.
 
 
Tímto bych chtěl poděkovat a pogratulovat kapitánovi a všem šachistům, kteří nastoupili do všech utkání. Po celou sezónu panovala dobrá nálada a myslím si, že cíl týmu jsme splnili na jedničku.
 
Lukáš Filip

 

Diskusní téma: Pravonín "B" vyhrál Regionální soutěž "C"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek