Pravonín „B“ začal sezónu výhrou

20.10.2022 20:41

Nová sezóna Regionální soutěže „C“ odstartovala v neděli 16.10.2022, kdy se uskutečnilo první kolo. Do Pravonína přijeli šachisté družstva „C“ ze Stříbrné Skalice.

V týmu Pravonín „B“ jsme se s kapitánem Miroslavem Horálkem dohodli, že v tomto družstvu budeme dávat více možností mládeži a dorostencům, aby si mohli zahrát a získávali tak zkušenosti. Do tohoto zápasu nastoupili hned čtyři z nich.

Po dvou hodinách hry jako první končí partie na první šachovnici, kde vítězí domácí šachista Miroslav Horálek. Míra rozhodl partii ve střední hře, kdy se mu soupeř vzdal po útoku na krále. Stav 1-0.

První partie šachové kariéry Miroslava Horálka skončila vítězstvím

Další končí Adam Slavík, který hrál na páté šachovnici. Adam v zahájení obětoval figuru, ale nic z toho nezískal, v partii tahal za kratší konec provazu. V koncovce dostal od soupeře šanci na remízu, kdy mu materiál vrátil. Bohužel Adam špatně bránil koncovku a v partii podlehl. Stav 1-1

Další výhra se odehrála na druhé šachovnici, kde hrál Honza Veselý, který měl celou dobu partii pod kontrolou. Ve střední hře získal pěknou pozici a poté si šel za vítězstvím a byla jen otázka času, kdy stav zvýší na 2-1.

Na třetí šachovnici hrál Daniel Zeman, který v zahájení získal pěšce. Ve střední hře se však výměnami dostal do horší pozice, a nakonec soupeři podlehl.

Na poslední šachovnici hrál Vojta Břesky. Ve střední hře ztratil kvalitu, ale nevzdal se, dostal soupeřku pod tlak a kvalitu získal zpět. Ve vyrovnané pozici bohužel přehlédl výměnu dam a dostal se do prohrané pěšcové koncovky, kde soupeřka udělala chybu, které Vojta využil a partii vyhrává. Stav 3-2.

Další kolo nás čeká 6.11.2022 ve Zruči nad Sázavou.

Tabulka po 1.kole

Fotky ze zápasu

 

Lukáš Filip

 

Diskusní téma: Pravonín „B“ začal sezónu výhrou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek